Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global 5000 Gulfstream G550 po shkojnë kokë më kokë në këtë krahasim.

Të dy janë nga e njëjta epokë, të dy po përpiqen të tërheqin klientë të ngjashëm. Sidoqoftë, ekzistojnë disa ndryshime kritike midis këtyre të dyve.

Performance

Së pari, le të hedhim një vështrim në performancën e secilit avion.

La Bombardier Global 5000 mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 l shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 5000 është 29,500 bs

Nga ana tjetër, Gulfstream G550 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR710. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,385 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G550 është 30,770 lbs.

Pavarësisht se ka më pak shtytje, Global 5000 është në gjendje të arrijë një shpejtësi maksimale më të lartë të lundrimit.

Për referencë, Global 5000 është në gjendje të lundrojë deri në 499 knots. Në krahasim, G550 nuk është në gjendje të kalojë 488 knots.

Në botën reale, ky ndryshim ka të ngjarë të mbetet pa u vërejtur. Së pari, avionët jo gjithmonë lundrojnë me shpejtësinë e tyre maksimale. Kushtet e motit dhe diapazoni i kërkuar shpesh kërkojnë që një avion të fluturojë nën shpejtësinë maksimale të lundrimit.

Së dyti, 11 knots nuk është aq domethënëse. Për shembull, nëse secili avion do të fluturonte 1,000 milje detare me shpejtësinë e tyre maksimale të lundrimit, Global 5000 do të përfundonte 1,000 milje detare rreth 3 minuta më shpejt se G550.

Për më tepër, G550 është një avion më efikas i karburantit. Djegia e vlerësuar për orë e karburantit e G550 vjen me 358 Gallons në orë (GPH).

Në krahasim, Global 5000 djegie rreth 450 galona në orë (GPH).

Nuk ka botë në të cilën tre minuta ia vlen ky nivel i djegies shtesë të karburantit. Për më tepër, nëse shpejtësia është faktori më i rëndësishëm, atëherë avionët pëlqejnë Cessna Citation X Bombardier Global 7500 janë mundësi shumë më të mira.

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin, Gulfstream G550 është milje larg Global 5000.

Ndërsa Bombardier Global 5000 mund të fluturojnë pa ndërprerje deri në 5,200 milje detare (5,984 milje / 9,630 km) pa pasur nevojë të karburantit, G550 mund të vazhdojë.

La Gulfstream G550 ka një diapazon maksimal prej 6,750 milje detare (7,768 milje / 12,501 km).

Kjo, ndryshe nga shpejtësia maksimale e lundrimit, është një ndryshim i rëndësishëm. Ky është ndryshimi që do të lejojë G550 të kryejë misione Global 5000 thjesht nuk mund.

Për më tepër, nëse po kërkoni të kurseni kohë, të mos keni një ndalesë të karburantit është mënyra më e mirë për ta bërë një fluturim të shkojë më shpejt.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë. Vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur mjetin tonë privat të diapazonit të avionëve këtu.

Përdoreni këtë mjet për të vizualizuar dhe krahasuar diferencën e diapazonit midis këtyre avionëve.

Performanca në tokë

Për sa i përket performancës në terren, Global 5000 është pak përpara.

La Bombardier Global 5000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,540 metrash.

Në krahasim, Gulfstream G550 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,910 metrash.

A do të bëjnë ndryshimi 400 këmbë? Me shumë gjasa jo. Sigurisht, ka një larmi faktorësh që do të ndikojnë në distancën e ngritjes së një avioni.

Sidoqoftë, për sa i përket shifrave të pastra të prodhimit, Global 5000 do të jenë në gjendje të operojnë nga më shumë aeroporte sesa G550. Kjo, nga ana tjetër, rezulton në një nivel më të lartë të lirisë operacionale.

Kur bëhet fjalë për distancën e uljes, ndryshimi mbetet afërsisht i njëjtë.

La Global 5000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,207 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G550 është 2,770 këmbë.

Dimensionet e Brendshme

Një nga ndryshimet më të dukshme midis Global 5000 dhe G550 është gjatësia e brendshme.

Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Global Kabina e 5000 është e gjatë 12.41 metra e gjatë. Në krahasim, G550 ka gjatësi 15.27 metra.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Global Kabina e 5000 ka gjerësi 2.41 metra. Në krahasim, kabina e G550 është e gjerë 2.13 metra.

Më në fund, lartësia e kabinës. Global Lartësia e kabinës së viteve 5000 është 1.88 metra. Në të kundërt, G550 ka 1.83 në lartësinë e brendshme.

Zyrtarisht, Global 5000 është në gjendje të mbajë deri në 16. Ndërsa G550 ka një shfrytëzim zyrtar maksimal të pasagjerëve prej 19.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Global 5000 mund të strehojë bagazh 195 metra kub. Ndërkohë, G550 ka hapësirë ​​për deri në 170 metra kub bagazh.

I brendshëm

Kur krahasoni ambientet e brendshme të këtyre avionëve është e rëndësishme të merrni parasysh moshën e tyre.

Dorëzimet e Global 5000 filluan në 2005, krahasuar me dërgesat e G550 duke filluar në 2003.

Kjo, sigurisht, do të ketë një ndikim në dizajnin dhe teknologjinë brenda kabinës.

Megjithatë, menjëherë, një zonë ku Global 5000 shkëlqen mbi G550 është lartësia e kabinës.

Lartësia maksimale e kabinës Global 5000 është vetëm 5,680 këmbë krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbë për G550.

Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Prandaj, nëse po planifikoni të fluturoni midis kontinenteve dhe nëpër zona të shumta kohore, një avion me një lartësi të ulët të kabinës do të ketë një ndikim të rëndësishëm.

Bombardier Global 5000

La Bombardier Global 5000 është projektuar në klasik Global stili i avionit. Kjo do të thotë, e qetë, me shije dhe e rehatshme. Së pari, modeli i përparuar i krahut të avionit u siguron pasagjerëve një fluturim të qetë dhe të qetë. Për më tepër, avioni përmban kabinën më të gjerë në klasën e tij, duke rezultuar në më shumë hapësirë ​​sesa konkurrenti i tij më i afërt. Prandaj, udhëtarët mund të presin rehati maksimale dhe një përvojë të jashtëzakonshme të kabinës.

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejtësisht të reja mburren me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse krahësh më të larta dhe një mbështetëse shpine me formë të përsosur. Pasagjerët janë në gjendje të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse. Prandaj duke e bërë avionin të përshtatshëm në mënyrë ideale për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar të punoni, të pushoni apo të luani, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e disponueshme e lidhjes me internetin gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni në video-konferenca. Nëse nuk është ky stili juaj, WiFi është mjaft i fortë edhe për lojën online. Në varësi të kërkesave tuaja, ju mund të zgjidhni nga paketat e shumta të të dhënave, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier Global 5000

Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme

Gulfstream G550

Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

Gulfstream G550

Një nga tiparet më të dukshme me të gjitha GulfstreamJanë të mëdha, në formë ovale dritaret. Këto dritare janë më të mëdha se konkurrenca dhe G550 përmban 14 Gulfstream Nënshkrimi i dritareve ovale në të gjithë kabinën, duke e bërë kabinën të ndihet edhe më e madhe dhe ndihmon në rritjen e mirëqenies përmes bollëkut të dritës natyrore.

Pavarësisht nga gjatësia e kohës që G550 ka qenë në shërbim, ai ende përmban të gjithë teknologjinë moderne që mund të pritet nga një avion privat.

Të gjitha vendet kanë një ekran personal audio / vizual dhe cilësimet e kabinës janë në gjendje të kontrollohen përmes një aplikacioni smartphone, të tilla si hijet e dritares, temperatura e kabinës, hyrja e videos, audio e kabinës dhe informacioni i fluturimit. Kur konfiguroni avionin, gjithçka i është porositur klientit me një gamë të gjerë konfigurimesh të kabinës në dispozicion (shih më poshtë).

Ju mund të zgjidhni konfigurimin e galerisë përpara ose pas, me ose pa një ndarje ekuipazhi dhe deri në katër zona banimi. Nëse dëshironi një tenxhere orizi në galerë, kjo mund të jetë opsionale. Si standard, G550 përmban një rrjet pa tel, komunikim satelitor, telefon Iridium dhe një faks/printer.

Lartësia e kabinës në G550 nuk i kalon kurrë 6,000 metra, e cila është më e ulët se shumica e avionëve dhe avionëve të biznesit. Kjo lartësi e kabinës, e kombinuar me nivelet e ulëta të zhurmës së kabinës prej 53 dB dhe 100% ajër të freskët të kabinës, do të thotë që pa marrë parasysh se çfarë po bëni - duke punuar, relaksuar, fjetur ose ngrënë - ju do të funksiononi në kulmin e efikasitetit. Këto cilësi do të ndihmojnë gjithashtu për të minimizuar efektet e vonesës së avionit në mënyrë që të ndiheni më të pushuar kur të arrini në destinacionin tuaj.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Bombardier Global 5000 eshte me pak i shtrenjtë se Gulfstream G550. Megjithëse, ndryshimi në çmim nuk është i rëndësishëm.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter privat të avionit. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global 5000 është 7,350 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G550 është 7,650 $.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 5000 ka një çmim të ri liste prej 50 milion $.

Në krahasim me Gulfstream G550 ka një çmim të ri liste prej 62 milion $.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikohet vlera e tyre në pronësi të mëparshme.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një trevjeçar Global 5000 do t'ju kthejë 30 milion dollarë. Prandaj, Global 5000 do të shohë një ruajtje të vlerës 60% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një G550 tre vjeçar vlerësohet se kushton 35 milion dollarë. Kjo, pra, rezulton se G550 do të shohë një ruajtje prej 56% të vlerës për të njëjtën periudhë kohe.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë?

Nëse po kërkoni të blini një nga këto aeroplanë është e vështirë të injoroni Bombardier Global 5000.

Shtë e vështirë të shihet se ku shkojnë 12 milion dollarë shtesë me Gulfstream. Sigurisht, është disi më e gjatë dhe mund të fluturojë më tej.

Sidoqoftë, për sa i përket rehatisë së brendshme, performancës dhe, ç'është më e rëndësishmja, ruajtjes së vlerës, Global 5000 është një zgjedhje e arsyeshme.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.