Menaxhimi i avionëve privatë

Menaxhimi i avionëve privatë është diçka për të cilën shumë kanë dëgjuar, por shpesh ka pyetje që e rrethojnë atë.

Pyetje të tilla si përfitimet e menaxhimit, kostot e përfshira dhe nëse është e nevojshme janë të gjitha të zakonshme.

Të gjitha këtyre pyetjeve dhe më shumë do të marrin përgjigje në këtë përmbledhje gjithëpërfshirëse të menaxhimit të avionëve privatë.

Menaxhimi i avionëve privatë

Çfarë është menaxhimi privat i avionëve?

Menaxhimi i avionëve privatë është një aspekt opsional, por shumë i zakonshëm për pronësinë e avionëve privatë.

Do të punësohet një kompani private e menaxhimit të avionëve për të parë dhe planifikuar avionët tuaj. Këta janë njerëzit që do të sigurohen që avioni juaj të ketë pilotë për ta fluturuar, të mirëmbahet siç duhet dhe të organizojë udhëtimet tuaja.

Prandaj, menaxhimi i avionëve privatë (ose menaxhimi i avionëve) i referohet të gjitha detyrave dhe shërbimeve të ofruara përmes një kompanie të menaxhimit të avionëve.

Në thelb ekzistojnë dy lloje të shërbimeve të menaxhimit të avionëve privatë që ofrohen - menaxhimi i avionëve charter dhe menaxhimi i avionëve gardian.

Menaxhimi i avionit charter është kur ju (pronari i avionit) regjistroni shërbimet e kompanisë për të nxjerrë me avion avionin tuaj kur nuk jeni në përdorim. Kjo, pra, zvogëlon kostot e pronësisë së avionëve pasi gjeneron të ardhura kur nuk po i përdorni.

Bombardier Learjet 40XR E jashtme

Një kompani e menaxhimit të avionëve charter do të rregullojë certifikimet e duhura charter dhe do të kujdeset për caktimin.

Nga ana tjetër, menaxhimi i avionëve me gardë është një paketë e plotë menaxhimi. Ky lloj menaxhimi do të kujdeset për të gjitha aktivitetet e përditshme. Aktivitete të tilla si mirëmbajtja, riparimet, punësimi i ekuipazhit, pagesa e ekuipazhit, trajnimi, siguria dhe çertifikimi merren të gjitha nga kompania e menaxhimit të avionëve.

Në mënyrë tipike, një kompani private e menaxhimit të avionëve me çelës do të jetë në gjendje të rregullojë chartering-un e avionit tuaj. Prandaj, edhe nëse dëshironi të krijoni avionët tuaj, do të duhet të merreni vetëm me një kompani.

Pse kam nevojë për menaxhim privat të avionëve?

Siç do të prisnit, kujdesja dhe mirëmbajtja e një avioni privat është një procedurë shumë më komplekse sesa diçka si një makinë.

Kur bëhet fjalë për aviacionin, shqetësimi kryesor është dhe duhet të jetë gjithmonë siguria. Prandaj, përdorimi i pilotëve që nuk janë të trajnuar si duhet ose fluturimi i një avioni që nuk është mirëmbajtur siç duhet nuk është një ide e mirë.

Kujdesi për një avion privat përfshin shumë detyra. Për më tepër, ai kërkon bashkëpunim me shumë palë të tjera, të tilla si FBOs (Operatori i Bazës Fikse), mekanikët dhe rrjetet e ekuipazhit. Prandaj, përdorimi i kontakteve dhe përvojës së një kompanie administruese është një zgjedhje e mirë.

Pasja e një kompanie private të administrimit të avionëve që kujdeset për avionët tuaj e bën jetën tuaj shumë më të lehtë. Thjeshton të gjithë procesin dhe siguron që të mos qëndroni zgjuar natën duke menduar nëse keni humbur inspektimin e fundit të avionit tuaj.

Opsionet e vetë-menaxhimit

Sidoqoftë, shumë pronarë duan të marrin në konsideratë idenë e vetë-menaxhimit. Kjo është ideja ku ekuipazhi i fluturimit mund të kujdeset për të gjitha aspektet e avionit.

Teoria thotë se nëse ekuipazhi dhe avioni po fluturojnë vetëm 400 orë në vit, atëherë ekuipazhi (për të cilin paguani çdo vit), do të ketë mjaft kohë për të menaxhuar të gjitha aspektet e avionit. Kjo, pra, shkurton një kosto të konsiderueshme vjetore të pronësisë.

Kjo është shumë një mundësi. Natyrisht, ka disa disavantazhe për këtë, të tilla si më pak përvojë në administrimin e avionëve. Për më tepër, përdorimi i një kompanie private të menaxhimit të avionëve shpesh rezulton në ulje të madhe, të tilla si karburant dhe mirëmbajtje.

Antshtë e rëndësishme të theksohet, karburantit është një kosto e konsiderueshme kur bëhet fjalë për pronësinë e avionëve privatë. Prandaj, të jesh në gjendje të përdorësh karburant me zbritje do të ulë në mënyrë dramatike kostot e tua të funksionimit.

Embraer Phenom 300 E jashtme

Sidoqoftë, është e rëndësishme të llogaritet nëse zbritja pjesa më e madhe e kostove të ndryshueshme do të rezultojë në rritje të kursimeve mbi koston e kompanisë administruese.

Prandaj, është e pamundur të thuhet se cila metodë është e preferueshme pasi varet shumë nga situata. Megjithatë, vetëm vini re se gjithmonë mbetet opsioni për të vetë-menaxhuar. Në të njëjtën mënyrë që ju keni mundësinë të plotësoni taksat tuaja ndërsa keni gjithashtu mundësinë të punësoni një llogaritar që t'i bëjë ato për ju.

Shërbime tipike të menaxhimit të avionëve privatë

Ndërsa shërbimet dhe detyrat e kryera do të ndryshojnë pak nga kompania private e menaxhimit të avionëve në kompani, ka disa detyra bazë që të gjithë kryejnë.

Detyrat e kryera nga kompanitë private të menaxhimit të avionëve janë:

  • Planifikimi i fluturimit
  • Rezervimi i fluturimit
  • Burimi, punësimi dhe trajnimi i ekuipazhit
  • Menaxhimi i ekuipazhit dhe lista e pagave (në mënyrë efektive HR)
  • Vlefshmëria dhe certifikimi i avionit të avionëve
  • Mirëmbajtja dhe riparimet e avionëve
  • Menaxhimi i faturave (p.sh. karburanti, shpenzimet e ekuipazhit)
  • Pastrimi pas larjes, lavanderi dhe rimbushja e materialeve
  • Marrëveshja e transportit tokësor
  • Operacioni i kartës (nëse dëshiron)

Për më tepër, ka një mori detyrash të vogla që kompanitë private të menaxhimit të avionëve do të kryejnë.

Shumica e kompanive private të menaxhimit të avionëve janë në dispozicion 24/7, duke siguruar që ju të mund të planifikoni një mision në çdo kohë.

Përfitimet e menaxhimit të avionëve privatë

Përfitimi kryesor i përdorimit të një kompanie private të menaxhimit të avionëve për t'u kujdesur për avionët tuaj është thjeshtësia.

Të zotërosh një aeroplan bëhet aq e thjeshtë sa një aeroplan. Bëni një telefonatë, thoni ku doni të shkoni, hipni në avion.

Kompanitë private të menaxhimit të avionëve do t'ju lejojnë të jeni sa më të përfshirë apo të largët sa të dëshironi. Nëse dëshironi të jeni në ekipin e intervistimit në dhomë, mund të jeni atje. Nëse dëshironi t'ju paraqitet një sërë opsionesh mirëmbajtjeje dhe azhurnimesh, të gjitha nga ofrues të ndryshëm dhe kosto, ju mund t'i keni ato mundësi.

Dassault Falcon Brendësia 10X

Për më tepër, duke siguruar që ju të zgjidhni një kompani të ligjshme menaxhimi, mund të fluturoni duke ditur që avioni juaj është mirëmbajtur në mënyrë të sigurt, po fluturohet nga një ekuipazh i kualifikuar dhe se ka të gjitha dokumentet e duhura.

Dhe së fundmi, një nga përfitimet kryesore të përdorimit të një kompanie private të menaxhimit të avionëve janë zbritjet. Për shkak të kujdesit për flotat e mëdha, këto kompani menaxhimi janë në gjendje të negociojnë zbritje të konsiderueshme me ofrues të ndryshëm.

Për shembull, Menaxhimi Ekzekutiv i Jeteve pretendojnë që, mesatarisht, klientët të kursejnë 25% në karburant, 35% në trajnimin e ekuipazhit dhe 30% në mirëmbajtje. E gjitha kjo falë zbritjeve me shumicë.

Pengesat e menaxhimit të avionëve privatë

Sigurisht, asgjë nuk është perfekte, dhe menaxhimi i avionëve privatë sigurisht që nuk bën përjashtim.

Disavantazhi i përdorimit të një kompanie private të menaxhimit të avionëve është kostoja.

Pagesa për një kompani të menaxhimit të avionëve është edhe një shpenzim tjetër që lidhet me zotërimin e një avioni privat. Sidoqoftë, në krahasim me shumë aspekte të tjera të pronësisë, ajo është relativisht e ulët.

Kostoja e menaxhimit të avionëve privatë

Duke folur për koston, sa duhet të paguani për të menaxhuar avionin tuaj privat?

Natyrisht, si me gjithçka që ka të bëjë me aviacionin, kjo varet.

Faktorë të tillë si rajoni, kompania e menaxhimit dhe lloji i avionit do të ndikojnë të gjithë në kosto. Për më tepër, mënyra e përdorimit të avionit do të ndikojë në kosto.

Struktura tipike e çmimeve për një kompani të menaxhimit të avionëve është që të ketë një tarifë bazë që mbulon të gjitha kostot fikse - siç janë të gjitha kërkesat rregullatore dhe logjistike.

Grua në aeroplan privat që cingërron gota shampanjë

Kjo tarifë zakonisht varion nga 5,000 $ në 15,000 $ në muaj. Sidoqoftë, ka disa kompani menaxhimi që do të kujdesen për avionët tuaj falas.

Sidoqoftë, këto kompani zakonisht do të përpiqen të mbulojnë koston diku tjetër. Nëse kjo është përmes tarifave të komisionit (të tilla si një përqindje e tarifave të trajtimit), ose tarifave të fryra ForEx.

Përveç kësaj kostoje, ju zakonisht do të paguani tarifa shtesë për kostot operative të ndryshueshme dhe direkte. Këto përfshijnë gjëra të tilla si hotelieri i avionëve, udhëtimi i ekuipazhit, tarifat e trajtimit dhe karburantit.

Shih ky artikull për një pasqyrë të shpejtë të pronësisë së avionëve privatë. Ose Shfletoni këto artikuj për të marrë kostot e pronësisë për aeroplanë të veçantë.

Si të zgjidhni një menaxher privat të avionëve ose kompani menaxhuese

Kërkimi i “menaxhimit të avionëve privatë” në Google do të rezultojë në kthimin e mbi 73 milion rezultateve. Sigurisht, nuk ka 73 milion kompani private të menaxhimit të avionëve në botë.

Rezultatet e kërkimit të Menaxhimit të Jeteve Private në Google
Rezultatet e kërkimit të Menaxhimit të Jeteve Private në Google

Sidoqoftë, ka shumë për të zgjedhur. Dhe, siç do të prisnit, disa janë më të mirë se të tjerët. Disa janë më të mëdha se të tjerët. Disa ofrojnë më shumë shërbime sesa të tjerët. Standardet ndryshojnë nga një kompani në kompani.

Prandaj, ka disa konsiderata që duhet të bëhen kur përpiqesh të vetëvrasësh kompaninë më të mirë për ty.

Këtu është një artikull i shkëlqyer i shkruar në lidhje me zgjedhjen e kompanisë së duhur private të menaxhimit të avionëve.

Sidoqoftë, këtu është një përmbledhje e konsideratave të rëndësishme për të bërë kur zgjedhni një kompani private të menaxhimit të avionëve.

Specialiteti

E para është specialiteti i kompanisë. Disa kompani specializohen në aeroplanë të caktuar. Ka kompani që janë fantastike në kujdesin për turboprops, por jo avionë të rëndë ndërkombëtarë.

Disa kompani janë më të mira në dhënien me qira të avionëve tuaj se të tjerët.

Përvoja dhe Financa

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është përvoja brenda industrisë. Në terma të thjeshtë, sa më gjatë që ka ekzistuar ndërmarrja, aq më e sigurt është zgjedhja. Për më tepër, sa më e madhe të jetë kompania, aq më pak ka gjasa të dalë nga biznesi për shkak të kufizimeve financiare. Prandaj, hidhni një vështrim të shpejtë në financat e kompanive përpara se të bëni një zgjedhje.

Faturat do të mbarojnë shpejt me një avion privat. Prandaj, duhet të siguroheni që kompania juaj e administrimit të avionëve është në gjendje të mbulojë këto kosto ndërsa ata janë duke përgatitur faturën për ju.

Siguri

Për më tepër, kontrolloni nëse kompania është ARGUS or WYVERN të çertifikuar. Këto distinktivë janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u siguruar që jeni në duar të sigurta. Sigurisht, ka shumë kompani me reputacion të menaxhimit që nuk i kanë këto simbole. Sidoqoftë, është një mënyrë e thjeshtë për të zvogëluar zgjedhjet tuaja në një mënyrë të sigurt.

Avion biznesi Ulje në një fushë ajrore në malet e Zvicrës. Menaxhimi i avionëve privatë. Një pamje e bukur malore në sfond.

I madh apo i Vogël?

Për më tepër, pronarët shpesh pyesin nëse duhet të shkojnë me një kompani të madhe apo të vogël. Sigurisht, secili ka përfitimet e veta.

Kompanitë e mëdha kanë më shumë gjasa të kenë ulje të mëdha dhe të mëdha në gjëra të tilla si karburantet dhe trajnimet.

Sidoqoftë, ndërmarrjet e vogla kanë më shumë gjasa të kenë shërbim më të madh 'personal'.

Në realitet, nëse nuk jeni të sigurt, një kompani e madhe është një lojë më e sigurt për shkak të çështjeve të mundshme të fluksit të parave të përmendura më parë. Për më tepër, rreziku i një përvoje katastrofike është më i ulët me një kompani më të madhe - megjithatë, jo gjithmonë e evitueshme.

Sidoqoftë, të gjitha gjërat janë të barabarta, një kompani e madhe nuk është domosdoshmërisht një zgjedhje më e mirë se një e vogël dhe anasjelltas.

Dhe, ki parasysh, se në një kompani më të madhe gjithsesi do të kesh përfaqësuesin tënd të shërbimit.

Lloji i Misionit

Për më tepër, kur vlerësoni kompanitë e menaxhimit, sigurohuni që të merrni parasysh llojin e misionit tuaj për disa orë, së bashku me identifikimin se ku qëndrojnë kostot.

Së pari, asnjë mision nuk është i njëjtë. Kur përdorni avionin do të fluturoni nga pika A në pikën B. Ju nuk do të thirrni duke thënë numrin e orëve që dëshironi të fluturoni.

Për më tepër, një fluturim për në Moskë në dimër do të kushtojë më shumë se i njëjti fluturim në verë. Vetëm shkrirja e një avioni mund të kushtojë mijëra dollarë në kosto.

Aeroplan jet biznesi që fluturon në një lartësi të lartë mbi re

Prandaj, njohja e llojit të itinerarit dhe profilit të misionit do të ndihmojë kompaninë e menaxhimit të vlerësojë siç duhet kostot tuaja.

Për çfarë po paguan?

Tjetra, është e rëndësishme për ju të dini se ku qëndrojnë në të vërtetë kostot e menaxhimit. Jo vetëm që duhet të dini kostot tuaja mujore për kompaninë, por gjithashtu duhet të dini se sa do të kërkojë kompania për gjëra të tilla si trajnimi dhe karburantet.

Ku mund t’ju ​​kursejë para secila kompani dhe ku do t’ju ​​kushtojnë ato.

A duhet të krijoj avionët e mi?

Dhe së fundmi, një pyetje e zakonshme midis pronarëve - a duhet të nxirrni avionët tuaj?

Përfitimi i charteringut të avionit tuaj është se ju mund të gjeneroni të ardhura nga fluturimet charter për të kompensuar kostot tuaja të pronësisë.

Sidoqoftë, marrja me qira e avionëve tuaj është një shpatë me dy presa.

Së pari, pronarët duhet të kuptojnë se nuk do të sjellin fitim. Të zotërosh një aeroplan do t'u kushtojë akoma. Me shumë pak përjashtime, të ardhurat nga chartering nuk do të tejkalojnë të gjitha kostot e pronësisë.

Për më tepër, avioni do të pësojë konsum më të madh. Si pasojë, për shembull, avioni do të duhet të rinovohet në intervale më të shkurtra. Për më tepër, avioni do të kërkojë mirëmbajtje më të madhe për shkak të orëve të rritura që po fluturon.

Për më tepër, avioni do të zhvlerësohet në një normë më të madhe për shkak të numrit të rritur të orëve të fluturuara. Ashtu si me makinat, sa më pak që është përdorur një avion, aq më mirë ruan vlerën e tij.

Dhe së fundmi - pengesa më e madhe për të lëshuar jashtë avionët tuaj - nuk mund të fluturoni kur të doni.

Përfitimi i madh i zotërimit të avionit tuaj privat është se ju në thelb mund të garantoni disponueshmërinë e tij. Sidoqoftë, kur bëni chartering, do t'ju duhet t'u jepni përparësi charterëve.

Njeri duke ecur drejt avionit privat

Për më tepër, në mënyrë që të maksimizoni të ardhurat, ju ka të ngjarë të mos jeni në gjendje të përdorni avionët tuaj në kohë piku për shkak të kërkesës më të madhe për charter.

Në fund të fundit, disa pronarë zgjedhin të përdorin me avion avionët e tyre. Për ta, të ardhurat për të kompensuar disa kosto ia vlen. Sidoqoftë, nëse të ardhurat e charter-it janë thelbësore për ju në mënyrë që të justifikoni zotërimin e avionit, atëherë të jeni vetë klient charter mund të ketë më shumë kuptim.

Prandaj, për shkak se marzhi i charter-it është aq i vogël, shumë pronarë vendosin të mos i nxjerrin me avion avionët e tyre. Megjithëse, nëse jeni duke e konsideruar këtë, ia vlen të diskutoni me kompaninë tuaj të menaxhimit për të marrë shifra të sakta të parashikimit.