Kalo te përmbajtja kryesore

Pronësia e pjesshme e avionëve është një koncept që lejon individët ose kompanitë të blejnë një aksion në një avion, ngjashëm me zotërimin e aksioneve në një kompani.

Në vend që të përballoni koston e plotë të blerjes dhe mirëmbajtjes së një avioni privat, pronësia e pjesshme ju lejon të zotëroni një përqindje të caktuar të avionit.

Pjesa juaj e pronësisë zakonisht korrespondon me një numër të caktuar orësh ose ditësh fluturimi në vit.

Ky model është veçanërisht i përshtatshëm për ata që fluturojnë nga 50 deri në 400 orë në vit, duke ofruar luksin dhe komoditetin e një avioni privat pa shpenzimet dhe përgjegjësinë e plotë të pronësisë së plotë.

Pronësia fraksionale e një avioni privat është një opsion popullor për ata që duan lirinë që vjen me të pronësia e plotë e avionëve por pa aq dhimbje koke.

Pasqyrë e Pronësisë Fraksionale

Pronësia e pjesshme ju lejon të blini aksione në pronësinë e një avioni të vetëm.

Aksionet që mund të blihen variojnë nga 1/16 deri në 1/2 e pronësisë së një avioni privat. Blerja bëhet përmes një pale të tretë - dmth. Një ofrues i pjesshëm i aksioneve.

Një nga kompanitë më të njohura që ofrojnë pronësi të pjesshme është NetJets.

Koha e përdorimit të fluturimit të avionit që merrni është në përpjesëtim të drejtë me pronësinë që keni mbi aeroplanin.

Shumica e programeve të pronësisë së pjesshme presin që avioni të fluturojë për 800 orë në vit. Prandaj, aksioni juaj i pronësisë është një përqindje e 800 orëve totale.

Si rezultat, nëse zotëroni 1/16 e një avioni, do të prisnit që të mund të fluturonit për 50 orë në vit. 1/2 e pronësisë do të rezultojë në 400 orë në dispozicionin tuaj.

Në varësi të kontratës dhe kompanisë, numri juaj i caktuar i orëve do të ndryshojë, së bashku me aksionet tuaja në avionët e tyre. 

E rëndësishmja, pavarësisht se keni blerë një pjesë të një avioni, nuk ka gjasa që të jeni gjithmonë duke fluturuar me avionin "tuaj".

Kompanitë që ofrojnë këto programe pronësie të pjesshme – si NetJets – kanë flota të mëdha avionësh. Prandaj, ka më shumë kuptim që këto kompani të përdorin avionin që është më afër jush.

Si rezultat, shumica e programeve të pronësisë së pjesshme të avionëve do t'ju japin në të vërtetë akses në avionë të shumtë, në vend të vetëm një avion të veçantë. 

Kjo është e dobishme pasi pothuajse gjithmonë do të ketë një avion gati dhe ju mund të fluturoni modele të ndryshme avionësh për të përmbushur më mirë kërkesat e misionit tuaj.

Në fund të afatit të pronësisë suaj - zakonisht pesë vjet - ju jeni në gjendje t'ia shisni pjesën tuaj operatorit me një vlerë të drejtë të tregut.

Megjithatë, avionët në pronësi të pjesshme zakonisht fluturojnë më shumë se avionët në pronësi të vetëm një individi ose entiteti. Prandaj, vlera e tregut ka të ngjarë të jetë më e ulët se një avion ekuivalent që ka pronësinë e vetme.

Falcon Prodhimi i përfunduar 8X - pronësi e pjesshme e avionit

Avantazhet e pronësisë së pjesshme të avionëve

Ka shumë përparësi që vijnë me pronësinë e pjesshme, si p.sh.

  • Shpenzimet më të ulta të kapitalit përpara në krahasim me pronësinë e plotë
  • Disponueshmëria e garantuar e avionëve dhe avionëve në mbarë botën
  • Përfitimet e amortizimit
  • Zgjedhja e llojit të avionit
  • Avionët menaxhohen dhe mirëmbahen në mënyrë profesionale
  • Nuk ka tarifa (përgjithësisht) për kostot e mbylljes ose ripozicionimit
  • Mundësia e blerjes së garantuar të avionit

Disavantazhet e pronësisë së pjesshme të avionëve privatë

Sigurisht, ka edhe disa disavantazhe që vijnë nga pronësia e pjesshme, si p.sh.

  • Mund të jetë relativisht i shtrenjtë të përdoret në orë pasi avionët përdoren më shumë
  • Ka kufij në datat e pikut të fluturimit
  • Përgjegjësia mund të jetë e lartë, varet nëse pronari ose operatori është në kontroll operacional

Ndarja e kostos së pronësisë fraksionale

Le të hedhim një vështrim në kostot që lidhen me pronësinë e pjesshme të avionëve.

Në varësi të pjesës së avionit dhe madhësisë së avionit, tarifa fillestare e avionit ka të ngjarë të jetë më e rëndësishmja. Kjo është shuma që ju paguani për pjesën tuaj të avionit.

Kjo mund të llogaritet përafërsisht bazuar në koston fillestare të blerjes së avionit dhe proporcionin që dëshironi të zotëroni.

Kostoja e këtyre aksioneve ndryshon në varësi të llojit dhe madhësisë së avionit.

Si një vlerësim i përafërt, për avionët e lehtë (të cilët zakonisht mund të vendosin deri në 7 pasagjerë), një pjesë e 1/16 mund të kushtojë rreth 200,000 deri në 500,000 dollarë.

Avionët e mesëm (me 7-9 pasagjerë) mund të variojnë nga 350,000 dollarë deri në 750,000 dollarë për një pjesë të 1/16.

Avionët e mëdhenj (të aftë për të akomoduar më shumë se 9 pasagjerë) mund të kushtojnë nga 900,000 deri në 2 milionë dollarë për të njëjtën madhësi aksionesh. 

Nëse dëshironi një pjesë të 1/8-ës së avionit, mund t'i dyfishoni afërsisht ato shifra. 

Pas tarifës fillestare të blerjes, prisni një tarifë mujore të mirëmbajtjes. Kjo vlerë do të përfshijë kosto të tilla si paga e pilotit, sigurimi, mirëmbajtja dhe kostoja e mbajtjes së avionit në një hangar.

Për më tepër, prisni të paguani një tarifë për orë të zënë Kjo tarifë mbulon karburantin, mirëmbajtjen dhe ushqimin gjatë fluturimit ndërsa jeni në bord.

Mund të ketë gjithashtu tarifa të ndryshme shtesë, të tilla si një shtesë e karburantit.

Prandaj, kostoja e pronësisë së pjesshme të avionëve zakonisht fillon nga të paktën 200,000 dollarë dhe mund të shkojë deri në koston e një avioni të ri privat. 

Gulfstream G800 Jashtme

Opsionet e programit të pronësisë së pjesshme - Netjets, Flexjet dhe Planesense

Kur bëhet fjalë për gjetjen e një programi pronësie të pjesshme

Ka disa programe dhe ofrues me reputacion të lartë në dispozicion për individët që janë të interesuar në pronësinë e pjesshme të avionëve.

Këto programe paraqesin një mundësi të jashtëzakonshme për t'u kënaqur me luksin dhe komoditetin e udhëtimit me avion privat, të gjitha pa kostot e mëdha që lidhen me pronësinë e plotë. Disa nga kompanitë më të njohura dhe më të respektuara në këtë industri përfshijnë NetJets, Flexjet dhe PlaneSense, secila duke ofruar grupin e vet unik të përfitimeve dhe avantazheve.

NetJets

NetJets është një nga ofruesit kryesorë në botën e Pronësisë Fractional Jet, duke ofruar një sërë programesh të përshtatura për të përmbushur nevojat unike të klientëve të tyre.

Me një flotë të gjerë dhe të larmishme që varion nga avionët e lehtë deri te avionët me kabina të mëdha, NetJets u lejon pronarëve të pjesshëm të zgjedhin llojin e avionit që i përshtatet më së miri nevojave të tyre.

Pronarët blejnë një aksion në një lloj avioni dhe madhësia e pjesës së tyre përcakton numrin e orëve që mund të fluturojnë çdo vit.

Me NetJets, pronarët e pjesshëm gëzojnë fleksibilitetin dhe komoditetin e fluturimit sipas orarit të tyre, ndërsa përfitojnë gjithashtu nga shërbimet e menaxhimit profesional që trajtojnë të gjitha aspektet e mirëmbajtjes së avionëve, trajnimit të ekuipazhit dhe planifikimit të fluturimit.

Angazhimi i kompanisë për siguri, shërbimi dhe besueshmëria e kanë pozicionuar atë si një zgjedhje të preferuar midis atyre që konsiderojnë pronësinë e pjesshme të avionit privat.

Flex jet

Flex jet është një tjetër ofrues kryesor në botën e Pronësisë Fractional Jet, i njohur për shërbimin e tij të jashtëzakonshëm dhe një gamë të gjerë avionësh.

Me Flexjet, individët mund të blejnë aksione të pjesshme në një lloj avioni specifik, duke fituar kështu akses në udhëtimin me avion privat për një numër të paracaktuar orësh çdo vit.

Ajo që e veçon Flexjet është përkushtimi i tij ndaj shërbimit të personalizuar – pronarëve u caktohet një përfaqësues i përkushtuar i shërbimit ndaj klientit, i cili trajton të gjitha detajet, nga planifikimi i fluturimeve deri te organizimi i transportit tokësor dhe ushqimit.

Flexjet krenohet gjithashtu me standardet më të larta të sigurisë, pilotët shumë të trajnuar dhe një flotë moderne, të mirëmbajtur avionësh.

Ky angazhim për sigurinë dhe përsosmërinë e shërbimit ndaj klientit e bën atë një zgjedhje popullore për pronësinë e pjesshme të avionëve privatë.

PlaneSense

PlaneSense është një tjetër lojtar i shquar në tregun e Pronësisë Fractional Jet, i vlerësuar veçanërisht për flotën e tij të avionëve efikasë dhe të gjithanshëm.

Kompania u ofron pronarëve të pjesshëm një avantazh të veçantë me të Pilatus Flota PC-12, avionë të njohur për aftësitë e tyre për t'u ulur në aeroporte më të vogla dhe më pak të mbushura me njerëz, duke siguruar kështu akses në më shumë vendndodhje.

Pronarët e pjesshëm të PlaneSense fitojnë një aksion në një avion specifik dhe fitojnë një numër të caktuar orësh fluturimi çdo vit, ngjashëm me programet e tjera.

Kompania dallohet për shërbimin e saj të përkushtuar ndaj klientit, standardet rigoroze të sigurisë dhe theksin në vlerën e pronarit.

Standardet e tij të larta të shërbimit, të kombinuara me aftësitë unike të flotës së tij, e bëjnë PlaneSense një zgjedhje bindëse për ata që konsiderojnë pronësinë e pjesshme të avionëve privatë.

Gulfstream Brendshme G800

Kush duhet të fluturojë duke përdorur pronësinë e pjesshme?

Pronësia e pjesshme ka kuptim në mjaft rrethana. 

Në fund të fundit, varet nga koha e fluturimit dhe angazhimi.

Pronësia e plotë e avionit është një krahasim popullor dhe pothuajse një alternativë ndaj regjistrimit në një program të pjesshëm.

Ju duhet të zgjidhni pronësinë e pjesshme nëse fluturoni mjaft shpesh dhe, më e rëndësishmja, e dini se sa orë do të fluturoni realisht gjatë një viti.

Nëse orët nuk mblidhen për të justifikuar pronësinë e të gjithë avionit, atëherë fraksioni është një hap i mirë poshtë.

Për më tepër, pronësia e pjesshme ju jep më shumë liri për sa i përket ndryshimit të llojit të avionit dhe moskufizimit të vetes në vetëm një avion.

Për më tepër, pronësia e plotë kërkon më shumë logjistikë, më shumë rrezik financiar dhe në përgjithësi kosto më të larta administrative.

Përndryshe, një kartë jet ka të ngjarë të jetë një opsion më i mirë nëse po fluturoni mjaftueshëm për të bllokuar orët e blerjes, por jo të mjaftueshme për të justifikuar një pjesë në një avion.

Nëse është përvoja juaj e parë e aviacionit privat, atëherë fluturimet çarter ose këmbët bosh duhet të jenë gjithmonë hapi i parë për të shmangur një angazhim të madh financiar. 

Pronësia e plotë kundër Pronësisë së pjesshme

Pronësia e pjesshme ofron përparësi të shumta mbi pronësinë e plotë të një avioni privat.

Me pronësi të pjesshme, pronarët lirohen nga barra e trajtimit të të gjithë logjistikës së ndërlikuar dhe mirëmbajtjes shteruese që vijnë me pronësinë e plotë.

Kjo jo vetëm që kursen kohë, por gjithashtu i lejon pronarët të përqendrohen në aktivitetet e tyre kryesore pa u shqetësuar për aspektet operacionale të avionit të tyre.

Për më tepër, pronësia e pjesshme ofron fleksibilitet të pashembullt përsa i përket opsioneve të avionëve.

Pronarët kanë lirinë të kalojnë midis modeleve të ndryshme brenda flotës së tyre, në varësi të kërkesave të tyre specifike të udhëtimit.

Pavarësisht nëse është një avion biznesi elegant dhe efikas për udhëtime të korporatave ose një avion i gjerë dhe luksoz për pushime familjare, pronësia e pjesshme ofron një gamë të gjerë zgjedhjesh për t'iu përgjigjur nevojave të ndryshme.

Nga ana tjetër, pronësia e plotë jep kontroll dhe ekskluzivitet të plotë mbi avionin privat.

Mund të jetë një opsion i preferuar për individët që përdorin shpesh avionët e tyre ose kanë preferenca të veçanta personalizimi.

Me pronësinë e plotë, pronarët kanë lirinë të personalizojnë avionët e tyre sipas shijeve dhe preferencave të tyre unike, duke siguruar një përvojë fluturimi vërtet të përshtatur dhe të jashtëzakonshme.

Si pronësia e pjesshme ashtu edhe pronësia e plotë kanë meritat e tyre dhe zgjedhja në fund të fundit varet nga rrethanat individuale, preferencat dhe modelet e përdorimit.

Kompleti i avionikës së kabinës së karabit HondaJet është i ndezur

Kartat Jet kundër Pronësisë Thyesore

Kartat Jet janë një tjetër mundësi për udhëtime me avion privat, duke ofruar një mënyrë të përshtatshme dhe fleksibël për të përjetuar luksin dhe komoditetin e fluturimit me një avion privat.

Me kartat e avionëve, individët ose bizneset mund të blejnë një numër specifik orësh fluturimi me një çmim fiks, duke u dhënë atyre lirinë për të udhëtuar me ritmin e tyre.

Ndryshe nga pronësia e pjesshme, e cila jep aksione pronësie në një avion, kartat jet ofrojnë një qasje më të aksesueshme pa angazhim afatgjatë.

Pavarësisht nëse jeni një udhëtar i shpeshtë që kërkon komoditetin përfundimtar ose një biznes që kërkon një zgjidhje fleksibël udhëtimi, kartat e avionëve mund të jenë një zgjedhje ideale për të ngritur përvojën tuaj të udhëtimit.

Opsionet alternative të fluturimit të aviacionit privat

Atje jane 6 mënyra se si mund të fluturoni me avion privat me pronësinë e pjesshme që është vetëm njëra prej tyre.

Opsionet e tjera që janë më të ngjashme me pronësinë e pjesshme janë kartat jet dhe pronësia e plotë të cilat janë krahasuar më sipër.

Vitet e fundit, linja midis pronësisë së pjesshme dhe kartave jet është bërë gjithnjë e më e paqartë. 

Prandaj, mund të jetë e vështirë të përcaktohet se cila do t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

Për më tepër, nëse jeni duke bërë shumë misione unike ose nuk fluturoni shumë shpesh, atëherë një kartë me avion privat është një mënyrë e mirë për të siguruar që gjithmonë mund të përmbushni nevojat tuaja të misionit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.