Pasagjerët

19
Pasagjerët

Varg

6,750
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

488
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

358
GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G550 mund të flejë deri në tetë pasagjerë.
  • 14 Gulfstream dritaret ovale nënshkruajnë kabinën me dritë natyrore.
  • 100 për qind ajër i pastër dhe një lartësi e ulët e kabinës ndihmojnë udhëtarët të qëndrojnë vigjilentë dhe të përqendruar.
  • Një rrjet pa tel, komunikimi satelitor, telefoni Iridium dhe një faks / printer janë të gjitha pajisjet standarde në Gulfstream G550.
  • Shfaqja inovative Head-Up (HUD) projekton të dhënat e fluturimit në një ekran transparent në fushën e vizionit të pilotit.
  • Kur shikimi zvogëlohet ose errësohet, Sistemi i Vizionit të Përmirësuar (EVS) përdor teknologjinë e imazhit infra të kuqe për të shfaqur atë që syri i njeriut nuk mund të shohë.

Pasqyrë & Histori

G550 u prezantua në 2003 dhe mbi 600 njësi janë prodhuar dhe dorëzuar në të gjithë globin. G550 prodhohet nga Gulfstream në selinë e tyre në Savannah, Georgia dhe është i vendosur jashtë Gulfstream Platforma V. Origjinale Gulfstream V u prodhua në vitet 1990 në përgjigje të Bombardier Global Shpreh Gulfstreamgjithmonë kanë qenë në gjendje të ruajnë imazhin e tyre si një ikonë e kulturës pop.

Termi Gulfstream është sinonim i avionit privat dhe shpesh vlerësohen si më të mirët nga më të mirët. Derisa Bombardier, Embraer, Dassault Falcon Cessna të gjithë bëjnë konkurrentë fantastikë, askush nuk e mban statusin e kulturës pop mjaft si një Gulfstream. G550 ndihmon për të mbështetur këtë imazh, pavarësisht se ka qenë në prodhim për gati dy dekada, dhe ka çuar në variante të tilla si G500.

Gulfstream Performanca G550

G550 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR710 të montuar në pjesën e pasme të trupit të avionit. Çdo BR710 prodhon 15,385 b shtytje (30,770 b total), që do të thotë se G550 mund të ngrihet në vetëm 5,910 këmbë dhe mund të ulet në vetëm 2,770 këmbë.

Motorët janë në gjendje të shtyjnë G550 në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh dhe një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 488 knots. Me një Pesha Maksimale të Ngritjes (MTOW) prej 91,000 bs, G550 ka një distancë prej 6,750 milje detare, duke e lejuar atë të kërcejë nga Evropa në Amerikë, Afrikë dhe pjesën më të madhe të Azisë pa problem.

Gulfstream Brendshme G550

G550 është efikas me përdorimin e tij të hapësirës me një gjatësi totale të kabinës 15.27 metra (50 ft 1 in), gjerësi 2.13 metra (7 ft) dhe një lartësi kabine prej 1.83 metra (6 ft), duke arritur një vëllim kabine prej 47.26 metra kub (1,669 metra kub). Me gjithë këtë hapësirë ​​G550 është në gjendje të transportojë deri në 19 pasagjerë (varet nga konfigurimi) dhe të fle deri në tetë pasagjerë. Një nga tiparet më të dukshme me të gjitha Gulfstreamjanë dritaret e mëdha, me formë vezake. Këto dritare janë më të mëdha se konkurrenca dhe G550 përmban 14 Gulfstream Nënshkrimi i dritareve ovale në të gjithë kabinën, duke e bërë kabinën të ndihet edhe më e madhe dhe ndihmon në rritjen e mirëqenies përmes bollëkut të dritës natyrore.

Pavarësisht nga gjatësia e kohës që G550 ka qenë në shërbim, ai ende përmban të gjithë teknologjinë moderne që mund të pritet nga një avion privat. Të gjitha vendet kanë një ekran personal audio / vizual dhe cilësimet e kabinës janë në gjendje të kontrollohen përmes një aplikacioni smartphone, të tilla si hijet e dritareve, temperatura e kabinës, hyrja e videos, audio e kabinës dhe informacioni i fluturimit. Kur konfiguroni avionin, gjithçka i është porositur klientit me një gamë të gjerë konfigurimesh të kabinës në dispozicion (shih më poshtë). Ju mund të zgjidhni konfigurimet e galerisë përpara ose mbrapa, me ose pa një ndarje të ekuipazhit dhe deri në katër zona banimi. Nëse dëshironi një tenxhere me oriz në galeri kjo mund të opsionohet. Si standard G550 përmban një rrjet pa tel, komunikim satelitor, telefon Iridium dhe një faks / printer.

Gulfstream Paraqitja e brendshme G550

Gulfstream Paraqitja e brendshme G550

Gulfstream Paraqitja e brendshme G550

Lartësia e kabinës në G550 nuk i kalon kurrë 6,000 metra, e cila është më e ulët se shumica e avionëve dhe avionëve të biznesit. Kjo lartësi e kabinës, e kombinuar me nivelet e ulëta të zhurmës së kabinës prej 53 dB dhe 100% ajër të freskët të kabinës, do të thotë që pa marrë parasysh se çfarë po bëni - duke punuar, relaksuar, fjetur ose ngrënë - ju do të funksiononi në kulmin e efikasitetit. Këto cilësi do të ndihmojnë gjithashtu për të minimizuar efektet e vonesës së avionit në mënyrë që të ndiheni më të pushuar kur të arrini në destinacionin tuaj.

Kabinë

G550 kërkon dy pilotë për të operuar avionin që është standard brenda kësaj kategorie avionësh. Karakteristikat G550 Gulfstream's sistemi i avionikës PlaneView i cili u zhvillua së bashku me Honeywell. Kur G550 u lëshua, ai nisi disa aftësi të performancës dhe inovacione në kuvertën e fluturimeve. Sistemi PlaneView nuk bën përjashtim dhe është një kuvertë fluturimi plotësisht qelqi.

Katër shfaqje LCD 14 inç dominojnë qendrën e kontrollit, duke rritur zonën e shikimit ndërsa ulin ngarkesën e punës pilot me të dhëna të efektshme të fluturimit. Për më tepër, Sistemi i Vizionit të Enhanced (EVS) në G550 përdor teknologjinë e imazhit infra të kuqe për të shfaqur atë që syri i njeriut nuk mund të shohë kur shikimi zvogëlohet ose errësohet. Kuverta e fluturimit mund të shfaqë gjithashtu një Head-Up Display (HUD) inovative që projekton të dhënat e fluturimit në një ekran transparent në fushën e vizionit të pilotit, duke rritur sigurinë gjatë momenteve kritike të tilla si gjatë ngritjes dhe uljes.

Gulfstream Kostoja e Kartës G550

Chartering një G550 është një zgjedhje e mirë pasi ka shumë përreth dhe shumë operatorë charter sipas kërkesës i kanë ato si punë kryesore në flotat e tyre. Kostoja e parashikuar për orë për të marrë me qira një G550 është 7,650 dollarë për orë fluturimi. Pak më shumë se varianti i vargut më të shkurtër të tij, G500 por afërsisht 3,000 dollarë më pak në orë fluturimi sesa vëllai i saj më i madh, G650. Sigurohuni që Kliko këtu për të gjetur një ndërmjetës charter që i përshtatet nevojave tuaja.

Çmimi i blerjes

Kostoja e G550 nga e reja është 62 milion dollarë përpara opsioneve. Gjetja e një G550 për shitje është një detyrë e thjeshtë pasi ka shumë aeroplanë në treg. Sidoqoftë, gjetja e një viti dhe specifikimi që i përshtatet nevojave tuaja do të jetë më e ndërlikuar pasi mosha e avionëve zgjat nga dekada në muaj. Një G550 në pronësi paraprake nga viti 2006 do të kushtojë 15 milion dollarë, me një model të vitit 2012 që kushton 23 milion dollarë.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 6,750 nm Numri i udhëtarëve: 19 Kapaciteti i bagazhit: 170 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 488 knots Presioni i kabinës: 10.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 91,000 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 75,300 paund
Distanca e ngritjes: 5,910 këmbë Fillimi i prodhimit: 2003
Distanca e Uljes: 2,770 këmbë Fundi i prodhimit: 2021

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 96.4 Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce
Lartësia e jashtme: Këmbët 25.8 Modeli i motorit: BR710
hapje e krahëve: Këmbët 93.5 Djegia e karburantit: 358 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 50.1
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7
Lartësia e brendshme: Këmbët 6
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 52%

Harta e Diapazonit