Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global 6000 Bombardier Global 7500 janë dy nga avionët më të mëdhenj, më modernë të biznesit të prodhuar nga Bombardier.

Duke qenë se këta dy avionë janë kaq të ngjashëm, mund të jetë e vështirë të identifikohen ndryshimet midis këtyre avionëve.

Prandaj, le t'i vendosim ato kokë më kokë dhe të shohim se cili avion privat është më i mirë.

Performance

Së pari, le të hedhim një vështrim në performancën e secilit avion.

La Bombardier Global 6000 mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 l shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 6000 është 29,500 bs

Nga ana tjetër, Bombardier Global 7500 mundësohet nga dy motorë General Electric Passport. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 16,500 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 7500 është 33,000 bs

Si rezultat, Global 7500 ka një shpejtësi maksimale lundrimi pak më të lartë prej 516 knots, krahasuar me shpejtësinë maksimale të lundrimit prej 513 nyjesh të Global 6000.

Megjithatë, ka shumë të ngjarë që ky ndryshim në shpejtësinë e lundrimit të kalojë pa u vënë re në botën reale. Gjatë 1,000 miljeve detare, Global 7500 do të arrijë rreth 40 sekonda përpara Global 6000 avionë.

Çuditërisht, Global 7500 është gjithashtu pak më efikas gjatë lundrimit se sa Global 6000. Mesatarisht, the Global 7500 djeg vetëm 460 gallon në orë (GPH) karburant.

Në krahasim, Bombardier Global 6000 djegie më afër 470 gallon në orë (GPH).

Varg

Kur bëhet fjalë për rrezen e këtyre avionëve, e dhëna është te emri. Ndërsa numrat nuk janë gjithmonë të saktë, ato janë mjaft afër për t'ju dhënë një ide të shifrave të gamës maksimale.

Për shembull, Global 6000 është i aftë të fluturojë deri në 6,000 milje detare (6,905 milje / 11,112 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Global 7500 është i aftë të fluturojë deri në 7,700 milje detare (8,861 milje / 14,260 km) pa pasur nevojë të karburantit.

E rëndësishme të theksohet këtu është se Bombardier Global 7500 mban rekordin për avionin e biznesit me rreze më të gjatë në prodhim. Sigurisht, ky rekord së shpejti do të hiqet prej tij kur të jetë i ri Gulfstream G800 hyn në prodhim me një distancë maksimale të raportuar prej 8,000 miljesh detare.

Ashtu si me të gjitha shifrat e gamës së deklaruar nga prodhuesi, këto shifra janë disi optimiste. Kushtet e motit, shpejtësia e lundrimit, pesha dhe shumë faktorë të tjerë do të rezultojnë të gjitha në shifra të botës reale nën numrat e mësipërm.

Megjithatë, vlerat duhet, në teori, të mbeten disi proporcionale. Prandaj, në kushte të barabarta me pesha të barabarta, Global 7500 do të jetë gjithmonë në gjendje të fluturojë më larg se sa Global 6000.

Vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur tonat mjet privat i rrezes së avionëve këtu.

Performanca në tokë

Performanca në tokë është një faktor kritik për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një avion privat për misionin tuaj të ardhshëm.

Është e rëndësishme të siguroheni që pista në aeroportin tuaj të dëshiruar mund të mbështesë avionin. Ju mund të shikoni global harta e aeroportit, e kompletuar me gjatësinë, sipërfaqen dhe objektet e pistës këtu.

Natyrisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në distancën minimale të ngritjes së avionit. Për shembull, pesha, shpejtësia e ngritjes dhe shtytja e disponueshme.

Kur bëhet fjalë për arritjen e një distance të shkurtër ngritjeje, kombinimi më i mirë është pesha e ulët dhe shtytja e lartë.

Prandaj, është disi e habitshme që Bombardier Global 7500 ka një distancë minimale ngritjeje më të ulët se sa Global 6000.

Distanca minimale e ngritjes për çdo avion është 5,800 këmbë krahasuar me 6,476 këmbë përkatësisht.

Megjithatë, rendi ndryshon kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes.

La Global 6000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,236 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Global 7500 është 2,520 këmbë.

Sigurisht, distanca minimale e ngritjes është shifra vendimtare këtu.

Dimensionet e Brendshme

Kur shikoni përmasat e brendshme të Global 6000 dhe Global 7500, ndryshimi kryesor është gjatësia e kabinës. Në thelb, Global 6000 është një version më i gjatë i Global 7500.

Në fund të fundit, ato janë ndërtuar në të njëjtën platformë.

Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Global Kabina e 6000 është e gjatë 13.18 metra. Në krahasim, Global 7500 ka gjatësi 16.59 metra.

Kabina më e gjatë mundëson më shumë zona banimi, një kabinë me ndjesi më të gjerë dhe më shumë hapësirë ​​për pasagjer.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Global Kabina e 6000 ka gjerësi 2.41 metra. Në krahasim, Global Kabina e 7500-s ka përmasa 2.44 metra të gjëra.

Një ndryshim margjinal në gjerësinë e kabinës do të lejojë ndenjëse pak më të gjera, më shumë hapësirë ​​mbi supet dhe një korridor pak më të gjerë.

Më në fund, lartësia e kabinës. Global Kabina e 6000-s ka lartësi 1.88 metra. Për referencë, Global 7500 masa 1.88 në lartësinë e brendshme.

Zyrtarisht, Global 6000 është i aftë të mbajë deri në 17. Ndërsa Global 7500 ka një shfrytëzim zyrtar maksimal të pasagjerëve prej 19.

Dhe së fundi, kapaciteti i bagazhit. Të dy avionët janë në gjendje të strehojnë deri në 195 metra kub bagazh.

I brendshëm

Në pjesën e brendshme, Global 7500 ka avantazhin e të qenit më i ri, së bashku me të qenit avioni kryesor për të Bombardier.

Dorëzimet e Global 6000 filluan në 2012, krahasuar me dërgesat e Global 7500 duke filluar në 2018.

Një faktor vendimtar që duhet marrë parasysh kur shikoni komoditetin e brendshëm të avionit privat është lartësia maksimale e kabinës. Sa më e ulët të jetë lartësia e kabinës, aq më e rehatshme është kabina, së bashku me një ulje të efekteve të vonesës së avionit. Kjo është diçka që është e rëndësishme të merret parasysh me këta avionë me rreze të gjatë.

Duke qenë se këta avionë i përkasin të njëjtës familje, nuk do të jetë befasi që të dy avionët të kenë të njëjtën lartësi maksimale të kabinës prej 5,680 këmbësh.

Edhe pse ky nuk është më i miri në treg, është një numër i respektueshëm.

Bombardier Global 6000

Nuk është për t'u habitur Global 6000 ka një ambient të brendshëm të pajisur mirë. Brendësia është krijuar për t'ju sjellë përvojën më të butë, freskuese dhe produktive të mundshme nga një avion biznesi.

Falë kabinës më të gjerë në klasën e saj, më shumë hapësirë ​​ofrohet sesa konkurrenti i saj më i afërt. Në Bombardierfjalët e veta; “Me gjerësi të jashtëzakonshme, krahime më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë, sediljet e reja u lejojnë pasagjerëve të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse, të përshtatshme në mënyrë ideale për udhëtimet në distanca të gjata. Pavarësisht nëse dëshironi të punoni, të pushoni ose të luani, koha thjesht do të kalojë ndërsa uleni në këtë ambient të jashtëzakonshëm. "

Galeria përmban dysheme me dru të fortë, sedilje të skalitura në trupin e njeriut dhe linja të dizajnuara në mënyrë elegante. Duke shfaqur BombardierSistemi i menaxhimit të kabinës, ju mund të kontrolloni të gjithë kabinën nga maja e gishtave. Fusha e medias ultra e shpejtë dhe intuitive ju lejon të shikoni filma, të transmetoni drejtpërdrejt dhe të shfaqni dokumente në monitorët e televizorit.

Bombardier madje ka zhvilluar sistemin e menaxhimit të kabinës për të qenë i kontrollueshëm nga pajisja juaj mobile (iOS dhe Android). Gjiri i medias në bord ju lejon të lidhni një mori pajisjesh, të tilla si konzola lojëra, Blu-ray player dhe media player dixhital.

6000 ka lidhjen më të shpejtë në internet në fluturim të disponueshëm në të gjithë botën bazuar në teknologjinë e bandës Ka. Bashkohuni me video konferenca, filma transmetues dhe madje edhe lojëra në internet. Bombardier ofron një larmi paketash të dhënash. Këto paketa ju lejojnë të gjeni shpejtësinë e duhur për nevojat tuaja. Teknologjia e bandës Ka është më e shpejta në ajër (deri në 15 Mbps). Për më tepër, banda Ka ofron mbulimin dhe besueshmërinë më të mirë.

Në pjesën e pasme të avionit, do të gjeni dhomën e dhomës. Kjo shton "një ndjenjë qetësie" me të madhe dritaret duke siguruar dritë të bollshme natyrore. Dhoma e dhomës përmban një divan me shtrat të plotë, gardërobë të bollshme, kontroll të pavarur të temperaturës dhe zonë tualeti.

Kur fluturoni mbi retë në një fluturim të gjatë është e domosdoshme që të ushqeheni mirë. Galeria e madhe e pajisur plotësisht e garanton këtë. Kapaciteti i konsiderueshëm i ruajtjes dhe sipërfaqet e gjera të punës lejojnë mundësi më të mëdha të vaktit.

Së fundmi, sigurohuni që ekuipazhi juaj të jetë gjithmonë në performancën më të mirë. Një zonë e dedikuar për pushim e ekuipazhit do të kujdeset për këtë.

Nëse dëshironi të konfiguroni tuajin Global 6000 atëherë thjesht kaloni te Bombardierkonfiguruesi i.

Global 6000

Bombardier Global 6000 Brendshme me divan në pjesën e pasme të kabinës
Bombardier Global 6000 vende të brendshme prej lëkure të bardha përpara galerisë dhe kabinës prapa
Bombardier Global 6000 Galeri e brendshme me dysheme druri dhe kabinë prapa

Global 7500

Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme

Bombardier Global 7500

Kur bëhet fjalë për Bombardier Global Brendësia 7500, çdo detaj është konsideruar për të siguruar që të keni fluturimin më të rehatshëm të mundshëm. Së pari, Global 7500 përmban një krah që është "një mrekulli teknologjike", e cila jo vetëm që do t'u japë pilotëve kontrollin maksimal mbi aeroplanin, por gjithashtu do të sigurojë udhëtimin më të qetë të mundshëm. Bombardier gjithashtu ka mundur të ndalojë lartësinë e kabinës nga tejkalimi i 5,680 këmbëve kur lundroni në lartësinë maksimale. Kjo lartësi e ulët e kabinës (më e ulët se sa në një aeroplan), do të thotë që ndiheni më të relaksuar gjatë fluturimit dhe do të arrini në destinacionin tuaj me më pak vonesë në avion.

Më tej, është madhësia e madhe e brendshme e kabinës, me përmasa 16.59 metra e gjatë, 2.44 metra e gjerë dhe 1.88 metra. Këto dimensione nënkuptojnë që ju mund të lundroni lehtësisht nëpër kabinë dhe do t'ju lejojnë të konfiguroni deri në katër zona të veçanta të jetesës, duke lejuar hapësirë ​​për një suitë master me një madhësi të plotë. krevat, zonë e dedikuar pushimi ekuipazhit dhe kuzhinë. Të Global 7500 mund të konfigurohet sipas nevojave tuaja të sakta dhe përmban një numër të paparë të paraqitjeve. Gjatë gjithë kabinës, Global 7500 përmban dritare ekstra të mëdha në mënyrë që të sjellë sa më shumë dritë natyrore që do të thotë, domethënë 7500 siguron më shumë dritë natyrore në kabinën se çdo avion tjetër privat, dhe çdo pasagjer merr një dritare.

Çdo vend në kabinën e 7500 është Bombardierselia revolucionare e Gjuhës. Sipas Bombardier, Selia Nuage është ndryshimi i parë domethënës në ulëset e avionëve të biznesit në 30 vitet e fundit. Selia Nuage u jep përdoruesve tre karakteristika që nuk janë të disponueshme në asnjë vend tjetër të avionëve të biznesit: një sistem i lidhjes së animit për një shtrirje të thellë, një bazë lundruese për lëvizjen e lëngut dhe një mbështetës të përkulur të kokës për mbështetje të jashtëzakonshme.

E gjithë kabina e Global 7500 është ndezur me BombardierSistemi i ndriçimit Soleil, i cili është sistemi i parë i ndriçimit të bazuar në ritëm qarkullues të aviacionit të biznesit për të luftuar vonesën në avion. Duke rregulluar ndriçimin në destinacionin tuaj (dhe kombinuar me lartësinë e ulët të kabinës), do të përjetoni më pak vonesë në avion se kurrë më parë. Për të ndihmuar në luftimin e vonesës së avionëve, 7500 përmban një suitë master me një krevat të përmasave të plota dhe një dush të qëndrueshëm në suitë. Të Global avioni nuk ndalet me kaq kur përpiqet të luftojë vonesën e avionit. 7500 eshte i pajisur me BombardierSistemi Pur Air, një sistem i përparuar i pastrimit të ajrit që përmban një filtër HEPA që pastron dhe pastron ajrin. Sistemi jo vetëm që mund të sigurojë 100% ajër të pastër, por edhe ajër të pastruar me lagështirë më të mirë për të siguruar ngrohje dhe ftohje të shpejtë të kabinës.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Global 6000 është shumë më pak i shtrenjtë se Global 7500. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global 6000 është 8,100 dollarë.

Në krahasim, Global 7500 është shumë më e shtrenjtë, me një çmim të vlerësuar orar prej 15,900 dollarë.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 6000 ka një listë të re çmimi prej 62 milionë dollarësh. Në krahasim, Bombardier Global 7500 ka një çmim të ri liste prej 73 milion $.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikohet vlera e tyre në pronësi të mëparshme.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një dy vjeçare Global 6000 do t'ju kthejë 39 milion dollarë. Prandaj, Global 6000 do të shohë një ruajtje të vlerës 63% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një dy vjeçar Global 7500 vlerësohet të kushtojë 68 milion dollarë.

Kjo, pra, rezulton në Global 7500 duke parë një mbajtje 93% të vlerës gjatë të njëjtës periudhë kohore.

Si pasojë, Global 7500 përfaqëson një propozim me vlerë shumë më të mirë kur blini një avion nga i ri.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

La Global 7500. Sigurisht, kjo nuk është befasuese. Të dy avionët janë prodhuar nga Bombardier dhe të ndërtuara në të njëjtën platformë. Të Global 7500, megjithatë, është avioni më i ri kryesor për të Bombardier.

Prandaj, nuk është për t'u habitur që ka të gjitha këmbanat dhe bilbilat.

Sigurisht, nëse zgjidhni midis këtyre dy avionëve, do të vijë deri te cili mund të përfundojë misionin. Duke qenë se këta avionë janë kaq të ngjashëm, nëse Global 6000 mund të kryejnë misionin që përfaqëson vlerë shumë më të mirë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.