Kalo te përmbajtja kryesore

Kur bëhet fjalë për çmimin e avionëve privatë në pronësi, avionët brenda të njëjtit model mund të ndryshojnë shumë. Natyrisht, kjo është e pritshme dhe shumë e zakonshme.

Në të njëjtën mënyrë që i njëjti model i makinës do të ndryshojë në çmim në varësi të numrit të miljeve në orë, një sërë faktorësh do të ndikojnë në çmimin e një avioni privat në pronësi të mëparshme.

Në fakt, në shumë mënyra, vlera e një avioni privat në tregun e zotëruar më parë është shumë e ngjashme me atë të një makine. Orë të ulëta, të mira mirëmbajtje historia, e mirëmbajtur mirë, së bashku me gjendjen e brendshme dhe të jashtme në gjendje të mirë, do të ndihmojë në rritjen e vlerës së avionit.

Korniza ajrore dhe orët e motorit

Ekzistojnë dy lloje të orëve kur bëhet fjalë për avionët privatë - orët e kornizës ajrore dhe orët e motorit.

Orët e kornizës ajrore janë numri i orëve që avioni ka kaluar me rrota nga toka. Koha nga momenti kur rrotat largohen nga toka gjatë ngritjes deri në momentin kur rrotat prekin tokën gjatë uljes.

Mënyra se si orët e kornizës ajrore ndikojnë në koston e një avioni privat është e gjitha në lidhje me mesataren e flotës. Zakonisht, shumica e avionëve privatë fluturojnë rreth 400 orë në vit. Sigurisht, disa operatorë charter e tejkalojnë këtë në mënyrë të konsiderueshme, ndërsa disa pronarë privatë do të fluturojnë me avionët e tyre vetëm 200 orë në vit.

Sidoqoftë, në përgjithësi, orët mesatare të flotës do të jenë rreth 400 orë në vit. Prandaj, nëse korniza ajrore e një avioni ka më shumë orë se 400 në vit, çdo orë shtesë do të rezultojë në një rënie të vlerës.

Nëse numri i orëve të kornizës së ajrit është nën mesataren e flotës, vlera nuk do të ulet aq shumë.

Ç'është më e rëndësishmja, ndikimi i orëve të kornizës ajrore në vlerat e para-pronësisë do të varet gjithashtu nga mosha e avionit. Sa më i vjetër të jetë avioni, orët e tepërta janë më pak të rëndësishme. Sa më i ri të jetë avioni, aq më shumë do të ketë ndikim orët e tepërta të kornizës ajrore në çmim.

Motori jet po mirëmbahet në Hangar

Orët e motorit

Lloji i dytë i orëve që ndikojnë në vlerat e avionit privat në pronësi janë orët e motorit.

Orët e motorit janë të kohës nga momenti i fillimit të motorëve deri në momentin që janë i fikur.

Ngjashëm me orët e kornizës së ajrit, sa më të larta të jenë orët e motorit, aq më shumë vlera e avionit do të ndikohet negativisht.

Për më tepër, sa më afër që një motor të jetë në kohën e tij të rekomanduar ndërmjet riparimit, aq më pak i vlefshëm është ai. Sidoqoftë, orët e motorit janë një shpatë me dy presa.

Të kesh orë jashtëzakonisht të ulëta nuk do të rrisë vlerën. Shtë e rëndësishme të keni një regjistër të përdorimit të qëndrueshëm dhe një program të mirë mirëmbajtjeje.

Regjistrimet e avionëve

Regjistrimet e plota të avionëve janë të ngjashme me një vlerë që siguron një rekord i plotë i shërbimit për një makinë.

Regjistrimet që demonstrojnë mirëmbajtje të rregullt dhe përgjigje të përshtatshme ndaj Direktivat e vlefshmërisë ajrore të gjitha do të ndihmojnë në rritjen e vlerës së avionëve privatë në pronësi.

Certifikata e vlefshmërisë ajrore të aeroplanit, regjistrat e motorëve dhe kornizave të ajrit, lista e pajisjeve të avionëve, të dhënat e peshës dhe ekuilibrit, manuali i fluturimit të avionit ose manuali i pronarit, të gjitha do të ndihmojnë në rritjen e vlerës së avionit.

Dokumentet

Mungesa e dokumenteve, faqeve ose shënimeve nga regjistrat e avionit do të ndikojë negativisht në vlerën e avionit në përgjithësi.

Historia e demit

E thënë thjesht, çdo histori dëmtimi në një avion privat do të ulë vlerën e tij të rishitjes.

Sigurisht, është e vështirë të thuhet se sa do të ndikohet vlera e tij. Kjo për shkak se natyra e dëmtimit mund të ndryshojë ndjeshëm nga avioni në avion.

Faktorë të tillë si lloji i aksidentit, ashpërsia e dëmit, i cili riparoi dëmin dhe nëse komponentët e tjerë ishin prekur, të gjithë do të ndikojnë në shkallën në të cilën ndikohet vlera e rishitjes.

E jashtme Hawker 800SP

Pajisjet e azhurnuara

Mosha e pajisjeve si në kabinë ashtu edhe në kabinë do të ndikojë në vlerën e rishitjes së një avioni privat. Ndikimi mund të jetë pozitiv dhe negativ.

Për shembull, është e mundur që disa pronarë të dyfishojnë vlerën e avionit të tyre nëpërmjet përmirësimit të avionikës.

Përndryshe, azhurnimi i avionikës mund të kushtojë më shumë sesa vlera e humbur e rishitjes. Prandaj, është e rëndësishme të merret parasysh kostoja 'e vërtetë' e azhurnimit të pajisjeve.

Për më tepër, të kesh sisteme të vjetra të ajrit të kondicionuar dhe pajisje avionike mund të rezultojë në fatura të kushtueshme mirëmbajtjeje. Megjithatë, duhet të keni parasysh gjithashtu se shumica e pronarëve do të duan të shmangin telashet e uljes së avionëve të tyre për riparime.

Kabina e IAI Westwind 1

Shkaku i ndikimit në vlerë është trefish.

Së pari, kostoja e mirëmbajtjes. Siç u përmend më parë, pajisjet e vjetra ka më shumë të ngjarë të shkojnë keq. Prandaj, do të duhet të mirëmbahet më shpesh, të kushtojë kohë dhe para. Për më tepër, pajisjet e vjetra, siç janë pajisjet e kondicionimit të ajrit të plakur ose shkrirja e akullit, do të jenë më pak efektive sesa njësitë e reja.

Së dyti, rregulloret. Ndërsa teknologjia evoluon dhe siguri standardet bëhen më strikte, rregulloret e reja hyjnë në fuqi, në thelb duke i bërë pajisjet e vjetra të paligjshme.

Prandaj, ka disa raste kur mos azhurnimi i avionikës së një aeroplani do të rezultojë në avionin në tokë. Dhe kush do të blejë një avion privat që nuk mund të fluturojë?

Dhe së fundmi, blerësit pëlqejnë gjëra të reja. Njerëzit pëlqejnë teknologjinë dhe pajisjet e reja. Ndërsa instalimi i një sistemi të ri argëtimi gjatë fluturimit nuk mund të duket i nevojshëm për ju, blerësit ka të ngjarë të paguajnë më shumë për një avion që ka të gjitha pajisjet më të fundit.

Sigurisht, ndikimi i azhurnimeve të pajisjeve është më i përshtatur drejt avionëve të vjetër. Sidoqoftë, mbani në mend se teknologjia brenda aviacionit po zgjerohet me një shpejtësi të shpejtë. Prandaj, nuk do të vonojë shumë dhe avioni dy vjeçar po fluturon me pajisje të vjetruara.

Gjendja e jashtme

Duke ndjekur pikën që të gjithë i pëlqejnë gjërat e reja - bojërat e reja do të shkojnë shumë për të rritur vlerën e një avioni.

Megjithatë, blerësit duhet të jenë të kujdesshëm nëse avioni ka një bojë të freskët pasi mund të fshehë korrozionin. Korrozioni është diçka që do të ulë ndjeshëm vlerën e një avioni.

Falcon 8X Qendra e Përfundimit

Gjendja e brendshme

Gjendja e brendshme e një avioni privat do të ndikojë gjithashtu në vlerën e rishitjes. Ambientet e brendshme me të çara dhe njolla nuk janë ato që duan blerësit.

Për më tepër, pamja e brendshme është diçka që mund ta bëjë një aeroplan të duket modern ose i vjetër.

Prandaj, për shumë shitës, një zgjedhje e arsyeshme është ndonjëherë të azhurnoni brendësinë me modele dhe pëlhura që përfaqësojnë tendencat e fundit.

HondaJet Brendshme e kabinës, katër vende në formacionin e klubit të zbukuruara me lëkurë të bardhë

Përsëri, gjithçka kthehet tek njerëzit që pëlqejnë gjëra të reja. Dhe, në mënyrë kritike, një gatishmëri për të paguar më shumë për risinë.

Nëse një avion ka një brendshme veçanërisht të personalizuar, kjo jo vetëm që do të zvogëlojë vlerën e avionit, por gjithashtu do të rezultojë që ai të shpenzojë më shumë kohë në treg.

përmbledhje

Kur bëhet fjalë për faktorët që ndikojnë në vlerën e rishitjes së një avioni privat, ka disa tema të zakonshme.

Së pari, kostot e mirëmbajtjes. Sa më të larta shanset që pronari tjetër të mbajë avionët më shpesh sesa të tjerët, vlera do të ulet.

Së dyti, risia. Sa më të reja të jenë pjesët e avionit, aq më shumë ia vlen. Për më tepër, sa më i ri të duket avioni, aq më e madhe është vlera e tij.

Dhe së fundmi, historia. Nëse avioni ka histori të mirë, atëherë ia vlen më shumë.

Në fund të fundit, gjithçka vjen deri te rreziku i pronarëve të ardhshëm. Sa më shumë rrezik të ketë një pronar, aq më e ulët është vlera e avionit. Me avionët privatë kjo është veçanërisht e rëndësishme duke pasur parasysh kostot e zotërimit dhe përdorimit të këtyre avionëve.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.