Kalo te përmbajtja kryesore

Çmimet e avionëve të rinj privatë mund të ndryshojnë shumë, me më të shtrenjtët që janë më shumë se 25 herë më shumë se avionët privatë më të lirë.

Prandaj, nëse doni avionin privat absolut të fundit dhe keni një buxhet të pakufizuar, cilët janë më të shtrenjtët që mund të blini?

Çmimi më poshtë është çmimi standard i listës për çdo avion të ri nga fabrika. Me opsionet, çmimi ka të ngjarë të rritet. Vini re gjithashtu se kjo nuk përfshin çmimin e listës për avionët jashtë prodhimit ose avionët në pronësi të mëparshme.

Për më tepër, ju lutemi vini re se kjo listë nuk përfshin avionë të konvertuar, vetëm aeroplanë biznesi të ndërtuar me qëllim.

Natyrisht, ka shumë kosto që lidhen me pronësinë dhe funksionimin e avionit privat, prandaj, kjo listë do të fokusohet vetëm në kostoja e blerjes reale të avionit. Kostot e lidhura operative nuk janë përfshirë.

  1. Gulfstream G600
  2. Bombardier Global 6500
  3. Dassault Falcon 8X
  4. Gulfstream G650
  5. Gulfstream G650ER
  6. Gulfstream G800
  7. Bombardier Global 7500
  8. Dassault Falcon 10X
  9. Gulfstream G700
  10. Bombardier Global 8000

10. Gulfstream G600 – 54.5 milionë dollarë

Vendi numër 10 në listë është zënë nga Gulfstream G600.

La Gulfstream G600 ka një çmim të ri liste prej 54.5 milion dollarë.

Shembujt e mëparshëm të G600 variojnë nga 54 milionë deri në 57 milionë dollarë.

Po, G600-at e rinj mund të shesin për më shumë se çmimi i ri i listës duke pasur parasysh kërkesën e lartë.

Gulfstream G600 e jashtme - avioni i 10-të privat më i shtrenjtë në prodhim

La Gulfstream G600 është avioni motër me avionët më të vegjël G500. Të dy avionët u zbuluan në vitin 2014.

Dy avionët janë aq të njohur sa në tremujorin e dytë të 2017 80% e të gjithëve Gulfstream porositë ishin për G500 dhe G600.

Megjithatë, G500 ka qenë gjithmonë disa hapa përpara në ciklin e prodhimit dhe zhvillimit sesa G600.

Ndërsa G500 fluturoi për herë të parë në mesin e 2015, G600 nuk u fut në ajër deri në fund të 2016. Për më tepër, ndërsa G500 i parë u zhvillua në shtator 2018, G600 i parë arriti në duart e klientëve vetëm në gusht 2019.

Në dhjetor 2020, avioni i parë i certifikuar nga EASA iu dorëzua një operatori austriak.

G600 është 5 këmbë më i gjatë se G500 dhe është gjithashtu i aftë të fluturojë 1,300 milje detare më tej.

G600 është i aftë të fluturojë me shpejtësi afërsisht supersonike. Kjo i ka mundësuar G600 të fitojë mbi 20 rekorde shpejtësie, të tilla si fluturimi nga Savannah në Gjenevë në 7 orë e 21 minuta rekord. Kjo u bë e mundur duke lundruar me 0.90 Mach. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit. Kjo e vendos G600 si një nga avionët më të shpejtë të biznesit në treg.

9. Bombardier Global 6500 - 56 milion dollarë

Në numrin 9 është Bombardier Global 6500 e cila ka një çmim të ri të listës prej 56 milionë dollarë.

Shembuj të zotëruar paraprakisht të Global 6500 variojnë nga 43 milionë deri në 56 milionë dollarë.

Siç do të vini re, Global 6500 ka një normë zhvlerësimi shumë më të madhe se G600.

Prodhimi i Global 6500 filloi në 2019 që do të thotë se në 4 vjet ka Global 6500 avionë që kanë humbur 13 milionë dollarë në vlerë.

Bombardier Global 6500 E jashtme

La Bombardier Global 6500 është, siç sugjeron emri, pjesë e Global familja e avionëve.

La Bombardier Global Familja e avionëve mund të gjurmojë origjinën e saj në Bombardier Global Avionë ekspres.

I shpallur fillimisht në tetor 1991, fluturimi i parë u zhvillua 5 vjet më vonë.

La Global 6500 u njoftua së bashku me Global 5500 avion në maj 2018, me shpresa që avioni të hyjë në shërbim në fund të vitit të ardhshëm.

Bombardier zhvilluar 6500 për t'u ulur vetëm mbi Global 5500 në linjën e saj të avionëve. Avioni ka një rreze maksimale prej 6,600 milje detare dhe një shifër lundrimi me shpejtësi të lartë prej 0.88 Mach.

8. Dassault Falcon 8X – 58 milionë dollarë

Me vetëm 2 milionë dollarë më shumë se Global 6500 kemi Dassault Falcon 8X me një listë të re çmimi prej 58 milionë dollarë.

Ky është një nga avionët më të vjetër në listë me dërgesat që kanë filluar në vitin 2016.

Falcon Avionët 8X kanë një vlerë paraprake prej 36 deri në 62 milionë dollarë.

Ashtu si me G600, ka disa Falcon Avionë 8X në treg që shiten me çmim mbi listën për shkak të kërkesës dhe mungesës së lartë.

Dassault 8X E jashtme

La Dassault Falcon 8X është avioni kryesor për Dassault Falcon, sektori civil i Dassault Aviacioni - korporata franceze e aeronautikës.

La Falcon 8X u shpall në maj 2014 në Konventën dhe Ekspozitën Evropiane të Aviacionit të Biznesit.

8X bazohet në Falcon 7X, me 7X që rrjedh nga Falcon 900 platformë, me përmirësime në pjesën e brendshme, të jashtme dhe të performancës.

Prototipi fluturoi për herë të parë në shkurt 2015, me klientin e parë Falcon 8X duke u dorëzuar në tetor 2016.

Ndoshta një nga elementët më të mrekullueshëm të 8X është sistemi i shtytjes me tre motorë, me Dassault Falcon duke qenë i vetmi prodhues i avionëve të biznesit për të prodhuar avion me tre motorë.

7. Gulfstream G650 – 65 milionë dollarë

Me një hap të rëndësishëm në rritje në çmim, ka Gulfstream G650 në vendin e shtatë me një çmim të ri të listës prej 65 milionë dollarë.

Ky është avioni më i vjetër i biznesit në listë me dërgesat që kanë filluar mbi 10 vjet më parë në 2012.

G650 është një nga avionët më të njohur të biznesit me rreze të gjatë dhe çmimet e zotëruara paraprakisht variojnë nga 34 deri në 65 milionë dollarë.

Gulfstream G650 Jashtme

La Gulfstream G650 mund të gjurmojë është historia që nga viti 2005 kur projekti u lançua nga brenda. Në atë kohë, avioni u krijua për të qenë avioni më i madh që Gulfstream kishte ndërtuar ndonjëherë.

Gulfstream zbuloi avionin për publikun në 2008 me të qenë avioni më i madh, më i shpejtë dhe më i shtrenjtë që kompania kishte prodhuar ndonjëherë. Këto kurora janë pretenduar që nga G700.

G650 është i aftë të mbajë deri në 19 pasagjerë në fluturime deri në 7,000 milje detare (8,055 milje / 12,964 KM).

Prandaj, G650 është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Londra në pothuajse çdo aeroport në botë, me përjashtim të Australisë, Zelandës së Re dhe majës më jugore të Amerikës së Jugut.

G650 mund të menaxhojë Los Anxhelosin në Syndey pa ndërprerje, së bashku me Nju Jorkun në Tokio.

Kthehu në 2013, Gulfstream fluturoi me G650 rreth botës, duke thyer rekordin e shpejtësisë dhe duke përfunduar udhëtimin në vetëm 41 orë e 7 minuta. Ky është fluturimi më i shpejtë drejt perëndimit për të rrethuar globin me një avion josupersonik.

6. Gulfstream G650ER – 70 milionë dollarë

Me 5 milionë dollarë më shumë ka Gulfstream G650ER me një çmim të ri të listës prej 70 milion dollarë.

Dorëzimi i G650ER filloi 2 vjet pas G650 dhe vlerat e para-pronësuara variojnë nga 38 milion dollarë në 70 milion dollarë.

Interesante, kjo do të thotë se G650 dhe G650ER të së njëjtës moshë kanë një vlerë pothuajse identike me vlerën e mëparshme në pronësi.

Gulfstream G650ER E jashtme

La Gulfstream G650ER është varianti me rreze ultra të gjatë i standardit G650.

G650ER është në gjendje të arrijë një gamë më të madhe se G650 falë një kapaciteti karburanti prej 4,000 lb (1,814 kg).

G650ER është i aftë të mbajë deri në 19 pasagjerë në fluturime deri në 7,500 milje detare (8,630 milje / 13,890 KM). Kjo e bën G650ER të aftë të fluturojë pa ndalesë nga Londra në majën jugore të Amerikës së Jugut. Për më tepër, G650ER mund të fluturojë lehtësisht pa ndalesë nga Nju Jorku në Delhi.

5. Gulfstream G800 – 71.5 milionë dollarë

Hyrja në top 5 avionët më të shtrenjtë privatë është më i riu Gulfstream, G800.

G800 ende nuk ka hyrë në prodhim, megjithatë, mund të porositet për këtë arsye është përfshirë në këtë listë.

Lista e çmimeve për një krejt të re Gulfstream G800 është 71.5 milion dollarë.

Ky është shumë më tepër se avioni i 10-të privat më i shtrenjtë, i cili kushton pothuajse 20 milionë dollarë më pak.

Gulfstream G800 Jashtme

La Gulfstream G800 u njoftua në tetor 2021. Dorëzimi do të fillojë në 2024 me fluturimin e parë që do të bëhet në qershor 2022. Krahët dhe motorët janë të përbashkët me Gulfstream G700.

G800 ka një çmim fillestar prej 71.5 milionë dollarësh. Avioni ka një shpejtësi maksimale prej 0.925 Mach dhe një rreze maksimale prej 8,000 milje detare.

Prandaj, kjo është në konkurrencë të drejtpërdrejtë me avionët më të fundit flamurtar nga Bombardier - Global 8000. Global 8000 gjithashtu ka një rreze maksimale prej 8,000 milje detare.

G800 ka një kabinë më të vogël se Gulfstream G700. Madhësia e kabinës G800 është e njëjtë me atë G650, duke rezultuar që ai të jetë rreth 10 këmbë më i shkurtër se avioni i ri G700.

4. Bombardier Global 7500 - 73 milion dollarë

Në vendin e katërt, është një tjetër Global avionët, Bombardier Global 7500 e cila ka një listë të re çmimi prej 73 milionë dollarësh.

Deri kohët e fundit, Global 7500 ishte avioni privat me rrezen më të gjatë prej 7,700 milje detare.

Një kurorë të cilën e ka humbur shumë kohët e fundit.

Shembuj të zotëruar paraprakisht të Global 7500 variojnë nga 62 milionë deri në 75 milionë dollarë.

Bombardier Global 7500 E jashtme

La Bombardier Global 7500 u njoftua në tetor 2010, bëri fluturimin e parë në nëntor 2016 dhe u certifikua në shtator 2018, duke hyrë në shërbim në dhjetor të të njëjtit vit.

La Global 7500 është i bazuar në popullore Bombardier Global 6000 dhe përmban një gamë të rritur (7,700 milje detare), një kabinë më të gjatë dhe katër zona të dallueshme kabine.

La Global 7500 kishte gamën më të gjatë të çdo avioni biznesi të ndërtuar me qëllim, duke qenë në gjendje të fluturonte pa ndalesë për 7,700 milje detare.

Kjo i jep Global Gama e mjaftueshme 7500 për të fluturuar nga Londra në kudo në Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut, Azinë, Afrikën ose majën e Australisë pa pasur nevojë të ndaloni.

Në tetor 2019 Global 7500 vendosi rekordin për misionin më të gjatë të fluturuar ndonjëherë nga një avion biznesi i ndërtuar për një qëllim - një fluturim 17 orësh nga Sidnei në Detroit, Michigan.

3. Dassault Falcon 10X – 75 milionë dollarë

Në vendin e dytë të përbashkët, është Dassault Falcon 10X me një çmim të ri 75 milionë dollarë.

Ashtu si G800, Falcon 10X ende nuk ka hyrë në shërbim, megjithatë, porositë janë duke u marrë, kjo është arsyeja pse ajo ka një vend në këtë listë.

Siç do ta vini re, 10X ka vetëm dy motorë. Duke qenë se ky është flamuri i ri për Dassault – pas 8X – kjo ka shumë të ngjarë të thotë që epoka e trijetit fatkeqësisht ka përfunduar.

Dassault Falcon 10X E jashtme

La Dassault Falcon 10X është avioni më i fundit që është njoftuar nga prodhuesi francez.

Sipas Dassault, 10X "do të ofrojë një nivel rehatie, shkathtësie dhe teknologjie të pakrahasueshme me asnjë avion biznesi të ndërtuar me qëllim".

Avioni do të jetë në gjendje të kryejë rrugë të tilla si Nju Jork në Shangai, Los Anxhelos në Sidnei, Hong Kong në Nju Jork ose Paris në Santiago, të gjitha pa ndalesë. Prandaj, Dassault pretendon se Falcon 10X do të ketë një distancë maksimale prej 7,500 milje detare (8,630 milje / 13,890 km).

Për më tepër, 10X thuhet se ka një shpejtësi maksimale prej 0.925 Mach. Nëse gjithçka shkon sipas planit, avioni i fundit duhet të hyjë në shërbim deri në fund të vitit 2025.

Është me të vërtetë e mrekullueshme për të parë Dassault duke sjellë në treg një avion kaq të madh si Falcon 8X vetëm nuk ishte plotësisht në gjendje të vazhdonte me flamurin Gulfstream Bombardier avionët.

2. Gulfstream G700 – 75 milionë dollarë

Avioni tjetër që do të jetë në vendin e dytë është ai Gulfstream G700, sërish me një çmim prej 75 milionë dollarësh.

Dërgesat sapo po ngrohen për G700, me Ekzekutiv i Katarit duke qenë klienti i lëshimit të avionit.

Gulfstream G700 Jashtme

G700 është avioni i ri anije për të Gulfstream, një kompani e njohur për prodhimin e disa prej avionëve të biznesit më të avancuar, më luksoz që ka parë ndonjëherë bota.

G700 u shpall në tetor 2019 në Konventën dhe Ekspozitën NBAA në Las Vegas. Duke përfunduar fluturimin e tij të parë më 14 shkurt 2020, G700 kryeson G650ER për sa i përket hapësirës së kabinës, inovacionit dhe fleksibilitetit të dizajnit të kabinës.

Për sa i përket specifikimeve të përgjithshme, G700 është jashtëzakonisht i ngjashëm me G650ER me vetëm disa dallime të vogla.

Sigurisht, kjo nuk është gjë e keqe, G650ER është një lider në industri dhe një avion i jashtëzakonshëm, me ndërtimin e G700 mbi këto themele të forta mund të jeni të sigurt se ky aeroplan i ri do të rrisë lojën kur të hyjë në shërbim, i planifikuar për vitin 2022 .

1. Bombardier Global 8000 - 78 milion dollarë

Në vendin e parë, avioni privat më i shtrenjtë i ndërtuar ndonjëherë është ai Bombardier Global 8000 me një çmim prej 78 milionë dollarësh.

La Global 8000 është avioni i tretë në këtë listë që nuk është aktualisht në shërbim, megjithatë, porositë po merren dhe dërgesat do të fillojnë në vitin 2025.

pas Gulfstream ndërtoi një avion me një rreze më të madhe se Global 7500, Bombardier u përgjigj me Global 8000 me një rreze maksimale prej 8,000 milje detare.

Bombardier Global 8000 E jashtme

La Global 8000 është avioni më i fundit kryesor i biznesit nga Bombardier. Avioni pretendohet të ketë një rreze maksimale prej 8,000 milje detare. Prandaj, kjo e vë atë në konkurrencë të drejtpërdrejtë me të renë Gulfstream G800.

La Global 8000 është në gjendje të transportojë deri në 19 pasagjerë me një shpejtësi maksimale prej 0.94 Mach, të mundësuar nga dy motorë General Electric Passport.

Avioni i përket suksesit të lartë Global familja e avionëve, e cila mund të gjurmojë origjinën e saj që në Global Ekspres. Dërgesat e Global 8000 do të fillojnë në 2025.

Pse disa avionë me çmime janë më të shtrenjta në pronësi të mëparshme sesa të reja?

Në kohën e shkrimit, ka pasur një rritje të konsiderueshme të kërkesës për avion privat dhe shumë prodhuesit po përpiqen të vazhdojnë. Për më tepër, çështjet e zinxhirit të furnizimit kanë ngadalësuar edhe shpejtësinë e prodhimit.

Prandaj, fakti që disa avionë po shiten për më shumë në tregun e zotëruar paraprakisht kundrejt të rinjve nga fabrika, varet thjesht nga oferta dhe kërkesa.

Për më tepër, pika në të cilën vlera bie nën çmimin e ri është zakonisht kur mbaron garancia për avionin e ri. Prandaj, kjo e bën atë më pak të dëshirueshëm sesa një avion pothuajse i ri.

Thjesht varet nga blerësit që duan një avion tani, dhe sa më i ri të jetë avioni aq më i dëshirueshëm është.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.