Çfarë është anëtarësimi privat në kartën e avionëve?

Cessna Citation Latitude Jashtë

Një kartë jet është një program anëtarësie i parapaguar që ju lejon të fluturoni me avionë privatë me një tarifë fikse. Isshtë një hap përpara nga një statut tradicional i avionit privat sipas kërkesës. Kartat Jet lejojnë klientët të bllokojnë orët e blerjes, zakonisht në rritje prej 25 orësh.

Blerja e një fillon të ketë kuptim nëse fluturoni më shumë se 25 orë në vit me avion privat. Deri në këtë pikë, ju ka shumë të ngjarë të keni përdorur charter privat të avionit.

Një histori e shkurtër e kartave të avionit

Jet sentient ishin krijuesit origjinalë të Jet Card përsëri në 1997.

Sentient Jet zhvilloi kartën pasi pa popullaritetin e pronësia e pjesshme programe që ofroheshin nga ndërmarrjet, si p.sh. NetJets.

Një nga përfitimet kryesore që Kartat Jet kanë mbi kartat sipas kërkesës është qëndrueshmëria e çmimit. Klientët e dinë se sa do të kushtojë çdo orë fluturimi.

Cessna Citation Latitude Jashtë

Për më tepër, Jet Cards dhe pronësia e pjesshme i lejojnë klientët të përjetojnë të gjitha ato përfitimet që vijnë me fluturimin me avion privat, por me asnjë nga sherr.

Që nga prezantimi i saj në 1997, mbi Programet 250 tani garoni me ofertat e Jet Card.

Kostoja e Kartës Jet

Kartat Jet vijnë në shumë forma të ndryshme. Për shembull, depozitat mund të shkojnë nga 15,000 dollarë në mbi 1 milion dollarë.

Për më tepër, me mbi 250 programe që ofrojnë shërbimin, çmimet mund të ndryshojnë ndjeshëm.

Në mënyrë tipike, orët blihen në rritje prej 25 orësh. Prandaj, më pak e shtrenjta zakonisht do të jetë një kartë 25 orëshe.

Për më tepër, varësisht nga lloji i avionit që dëshironi të fluturoni, çmimet do të ndryshojnë gjithashtu. Për shembull, një program për një piston ose turbohelikë avionët janë dukshëm më pak se një për një avion i madh.

Për shembull, një kartë 25 orëshe me Avionëve.com do të kushtojë minimumi 135,986 dollarë. Kjo barazohet me një çmim mesatar për orë prej 5,439 dollarë. Prandaj, kostoja e një Jet Card është relativisht e ngjashme me kartat sipas kërkesës, nëse jo pak më pak e kushtueshme.

Natyrisht, sa më shumë orë që blini paraprakisht aq më e ulët është kostoja për orë.

Përfitimet e një Jet Card

Përfitimi kryesor i blerjes së një Jet Card garanci. Kryesisht garancia e një avioni.

Prandaj, edhe nëse çmimi është identik me atë të një charteri sipas kërkesës, ju e dini që një aeroplan do të jetë në dispozicion për misionin që ju kërkoni.

Problemi me një charter sipas kërkesës është që ju të rezervoni dhe të paguani për një avion specifik. Nëse ai avion papritmas është i padisponueshëm, për shkak të një çështje mekanike për shembull, gjetja e një avioni zëvendësues do të jetë më e vështirë. Për të mos përmendur më të shtrenjtë nëse avioni i vetëm ka një kosto më të lartë për orë.

Brokerat dhe operatorët janë në gjendje të garantojnë që një aeroplan do të jetë i disponueshëm kur të doni. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse dëshironi të fluturoni në kohë piku.

Për më tepër, një Jet Card vjen me çmim të garantuar. Ju e dini sa do të paguani për çdo fluturim.

Për më tepër, programet e Jet Card do të thotë që ju të paguani vetëm për kohën që jeni në ajër. Kjo është thelbësore për klientët që dëshirojnë të fluturojnë vetëm në një drejtim. Nëse fluturoni në një drejtim me një charter sipas kërkesës do të paguani për të dy këmbët, edhe nëse fluturoni vetëm një.

Dhe së fundmi, nuk ka asnjë tarifë për kohën shtesë të fluturimit, kohën e pritjes së pilotit ose tarifat e uljes (JetLinx) Me një statut të kërkesës, këto çmime mund të fillojnë të rriten shpejt.

Ju lutemi vini re se këto janë përfitime batanije për shumicën e programeve. Sidoqoftë, çdo program është i ndryshëm.

Kompanitë e Kartave Jet

Kërkoni në Google për 'Jet Card' dhe do të merrni mbi 200 milion rezultate! Siç u përmend, ka shumë, shumë programe atje.

Sidoqoftë, shumë kompani që ofrojnë Kartela ofrojnë edhe karta sipas kërkesës. Prandaj, ka shumë kompani me të cilat ju mund të njiheni.

Disa nga kompanitë më të njohura që ofrojnë një Jet Card janë:

Këto janë vetëm disa kompani që ofrojnë një program Jet Card. Megjithatë, ka shumë e shumë të tjera.

Vini re sesi edhe linjat ajrore kanë hyrë në hapësirën private të aviacionit.