Kalo te përmbajtja kryesore

Avioni shumë i lehtë (Vlj) segmenti është një segment emocionues, i populluar nga katër pretendentë. Të HondaJet HA-420, Embraer Phenom 100 EV, Cirrus SF50 Vision Jet dhe Cessna Citation M2. VLJ-të janë perfekte nëse jeni një pilot që kërkon të fluturojë me avionin tënd privat ose nëse po kërkon ta charterosh një si pasagjer. VLJ-të janë një mundësi e shkëlqyeshme për kërcimet e shkurtra midis qyteteve në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe rreth Evropës. VLJ-të zakonisht kanë një diapazon prej 1,200 milje detare deri në 1,500 milje detare dhe zakonisht lundrojnë rreth 400 knots. Por cila VLJ është më e mira për ju?

Nga lart majtas në drejtim të akrepave të orës: HondaJet, Embraer Phenom 100 EV, Cessna Citation M2, Cirrus Vizion Jet

Shpejtësi

Le ta fillojmë me shpejtësi. Të gjithë avionët kanë një shpejtësi maksimale të lundrimit në mënyrë që të mund të arrini në destinacionin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Në këtë kategori HondaJet është fituesi i qartë me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 415 knots, e ndjekur nga Phenom 100 EV në 406 knots, M2 në 404 knots dhe shumë prapa është Avion vizion cirrus me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej vetëm 311 knots (megjithëse nuk është keq duke marrë parasysh se ka gjysmë më shumë motorë).

Grafiku i krahasimit të shpejtësisë së lundrimit VLJ

Varg

Të kesh distancë të mirë është thelbësore për çdo avion. Edhe nëse nuk po e shtyni atë distancë sa herë që fluturoni, është gjithmonë mirë të dini se mund ta arrini pak më tej nëse vërtet duhet. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një devijim për shkak të motit të dobët ose për një ndryshim të papritur të destinacionit në mes të fluturimit - diapazoni është i rëndësishëm. Citation M2 dominon lehtësisht betejën e poligonit me një distancë maksimale prej 1,550 milje detare, me të gjithë avionët e tjerë në kampin 1,200 milje detare.

Grafiku i krahasimit të vargut VLJ

Distanca e ngritjes

Nëse jeni pilot ose distancë e ngritjes së pasagjerëve është e rëndësishme. Një distancë më e shkurtër e ngritjes do të thotë që ju do të jeni në gjendje të uleni në aeroporte më të vogla, duke ju lejuar kështu të arrini më afër destinacionit tuaj përfundimtar dhe të niseni më afër pikës tuaj të origjinës. Të jesh në gjendje të operosh brenda dhe jashtë aeroporteve më të afërt ka të ngjarë të ju kursejë më shumë kohë sesa një shpejtësi më e madhe e lundrimit. Cirrus mund të ngrihet në pak më shumë se 2,000 metra, mbi 1,000 metra më pak distancë se sa M2 100 EV kërkojnë, dhe vetëm gjysmën e distancës së HondaJet kërkon. Vështirë se çuditemi duke marrë parasysh se është avioni më i vogël jet që mund të blini.

Grafiku i distancës së ngritjes VLJ

Kapaciteti

Me perjashtim te Cessna Citation M2, të gjitha VLJ-të kanë një kapacitet maksimal prej 5 pasagjerësh, me M2 duke qenë në gjendje të mbajnë deri në 6 pasagjerë. Ndërsa kapaciteti është sigurisht i rëndësishëm, nuk ka gjasa që ndonjëherë të dëshironi të keni pesë pasagjerë të mbushur me një nga këto aeroplanë. Në mënyrë që për pesë pasagjerë, një person do të duhet të ulet në vendin e parë të oficerit dhe nëse jeni duke u nisur nga një operator me reputacion, ata do të insistojnë të kenë dy pilot përpara.

Sigurisht, të gjithë ata pasagjerë ka të ngjarë të mbajnë disa çanta me vete. Në këtë kategori HondaJet 100 EV përputhen në mënyrë të barabartë me një kapacitet bagazhi përkatësisht 66 metra kub dhe 70 këpucë. Nuk është befasi, Avion vizion cirrus ka kapacitetin më të vogël të bagazhit, duke pasur depo për vetëm 25 metra kub bagazh.

I brendshëm

Kur bëhet fjalë për dizajnin e brendshëm, ka shumë pak midis M2, 100 EV HondaJet. Të gjithë këta aeroplanë kanë tualete me rrip (me HondaJets duke qenë më e madhja), katër vende të rregulluara në një konfigurim klubi dhe një vend me opsione anësore. Për të mësuar më shumë për secilin brendshme individuale Kliko këtu.

Mënyra më e mirë për të krahasuar avionin është në dimensionet e brendshme. Këtu, HondaJet është ka kabinën më të gjatë, me Cessna Embraer qafë dhe qafë me një gjatësi të brendshme prej 3.35 metra.

Për sa i përket gjerësisë Phenom 100 EV del në krye duke ofruar 3 centimetra më shumë se HondaJet, 5 centimetra më shumë se SF50 dhe 8 centimetra më shumë se Cessna.

Përsëri Phenom 100 EV del në krye në lidhje me lartësinë e kabinës, me një lartësi të përgjithshme prej 1.50 metra, me Cirrus Jet duke dalë në pjesën e poshtme me një lartësi të brendshme prej 1.20 metra.

Komoditeti brenda një avioni nuk diktohet vetëm nga hapësira brenda kabinës por gjithashtu nga cilësia e ajrit dhe zhurma brenda kabinës. Të gjithë avionët kanë një lartësi të kabinës prej 8,000 metrash, e ngjashme me lartësinë e kabinës që gjendet në shumicën e avionëve. Konsiderimi i udhëtarëve do të kalojë vetëm disa orë në një kohë në këto kabina, kjo nuk është shumë problematike. Për sa i përket niveleve të zhurmës së kabinës, Avion vizion cirrus është më i zëshmi, pavarësisht se ka vetëm një motor. Vizion Jet ka një nivel mesatar të zhurmës prej 88 dB, me HondaJet & Phenom 100 EV fiksimi i nivelit me një nivel mesatar të zhurmës së kabinës prej 80 dB.

Nga lart majtas në drejtim të akrepave të orës: HondaJet, Embraer Phenom 100 EV, Cessna Citation M2, Cirrus Vision Jet

Çmimi

Pavarësisht nëse po kërkoni të blini një nga këto aeroplanë ose charter sipas kërkesës, çmimi është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh. Me përjashtim të Avion vizion cirrus, ju mund të prisni të paguani afërsisht 2,400 dollarë për orë fluturimi për secilin avion. Avion vizion cirrus do të kushtojë rreth 1,900 dollarë për orë fluturimi për tu hartuar.

Nëse po kërkoni të charteroni njërin prej këtyre avionëve (ose vërtet ndonjë aeroplan), sigurohuni që Kliko këtu për të gjetur një ndërmjetës charter që i përshtatet nevojave tuaja.

Kur bleni, Avion vizion cirrus është kostoja absolute më e lirë pak më pak se 2 milion dollarë e re, dhe HondaJet & Phenom 100 EV secila kushton rreth 4.5 milion dollarë secila. Cessna Citation M2 hyn maksimumi i shtrenjtë kushton nga 4.7 milionë dollarë.

Pra, Cila VLJ është më e mira?

Cila VLJ është më e mira atëherë? Cilin duhet të hartoni? Sigurisht, kjo varet nga nevojat tuaja individuale dhe secili avion ka të ngjarë të jetë në gjendje t'ju kënaqë në një mënyrë apo në një tjetër.

La Cirrus është një zgjedhje e shkëlqyeshme kur ka vetëm disa pasagjerë dhe po fluturoni midis aeroporteve shumë të vegjël për një periudhë të shkurtër kohe në ajër.

Nëse ka më shumë nga ju, Phenom 100 EV është një zgjedhje e shkëlqyeshme për një ekuilibër midis performancës dhe komoditetit të brendshëm, duke pasur kabinën më të madhe (me disa centimetra).

La HondaJet është një opsion fantastik nëse jeni duke kërkuar të dalloheni dhe projekti i motorit mbingarkesë është i frymëzuar. Sidoqoftë, veçanërisht nëse jeni duke kërkuar të krijoni charter, do të duhet të kaloni më shumë kohë në gjetjen e një kompanie që i operon ato pasi ka shumë pak në qarkullim.

Së fundi, Cessna Citation M2. Nëse keni nevojë për 300 milje shtesë të distancës, M2 është opsioni më i mirë për të fluturuar dukshëm më shumë distancë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.