HondaJet HA-420

2015 - I pranishëm

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,223 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

415 Knots

Tavan

43,000 Feet

Djegia e karburantit

90 GPH

Fakte kyçe

  • Tualeti plotësisht privat me tualet i ndezur është standard me pastërti me sipërfaqe të fortë dhe lavaman elegant, me ngjyrë blu kobalt.
  • Dizajni i Montimit të Motorit Mbingarkues zhvendos emetimet e zhurmës larg kabinës dhe ofron një udhëtim shumë më të qetë.
  • Brendësia HondaJet përmban ulëse ekzekutive për katër në një konfigurim klasik klubi, plus ulësen e pestë me pamje anësore.
  • Kabina e përparuar e HondaJet lejon funksionimin me një pilot.
  • Përdorni pajisjen tuaj mobile për të kontrolluar zërin e audios, ndriçimit, temperaturës dhe elektrokromatik të kabinës HondaJet.

Pasqyrë & Histori

HA-420 HondaJet është kulmi i dekadave të punës nga kompania japoneze e famshme për kohën e tyre për të përsosur produktet e tyre. Zhvillimi i HondaJet filloi mbi 30 vjet më parë, me fluturimin e parë të avionit që ndodhi në dhjetor 2003 dhe prodhimi i plotë duke filluar në dhjetor 2015. Që kur avioni i parë hapi fabrikën, fabrika e prodhimit në Greensboro, Karolina e Veriut ka ndërtuar mbi 150 HondaJets, të kategorizuar si a Avion shumë i lehtë (VLJ).

 

Performanca HondaJet

HondaJet është mundësuar nga dy motorë General Electric Honda HF120 turbofan që prodhojnë 2,050 bs secili (4,100 bs gjithsej). Karakteristikë unike e motorëve është se ato janë të montuara në krah, duke çuar në uljen e zhurmës së kabinës, rritjen e hapësirës së kabinës dhe rritjen e efikasitetit të karburantit.

Një tjetër risi që Honda ka zbatuar në HA-420 është teknologjia Natural Laminar Flow (NFL) e aplikuar në projektin e krahut kryesor dhe hundës së avionit e cila ndihmon në zvogëlimin e tërheqjes aerodinamike. Kjo risi inxhinierike ndihmon për të kontribuar në shpejtësinë e lartë të lundrimit dhe rritjen e efikasitetit të karburantit të avionit. Duke folur për shpejtësinë e lartë të lundrimit, HondaJet mund të lundrojë në një maksimum prej 422 knots dhe ka një distancë prej 1,223 milje detare në një rezervuar karburanti.

Jo vetëm që mund të fluturojë më shpejt dhe më tej sesa konkurrenca, por gjithashtu mund të fluturojë më lart me një tavan maksimal prej 43,000 këmbësh. Ky tavan i lartë lejon që HondaJet të fluturojë mbi motin e keq, duke çuar në një udhëtim shumë më të butë.

 

Brendshme HondaJet

Një nga përbërësit thelbësorë të brendshëm të HondaJet është qetësia falë atyre mbi motorët e montuar në krah. Vendndodhja konvencionale për motorët e një avioni të kësaj madhësie do të ishte montimi i tyre në pjesën e pasme të trupit të avionit. Falë motorëve të montuar mbi krahë, jo vetëm që avioni gëzon performancë të përmirësuar, por kabina mbetet shumë më e qetë se sa konkurrenca. HondaJet përmban ulëse ekzekutive për katër në një konfiguracion klasik klubi (2 vende përballë njëra-tjetrës), së bashku me një ulëse të pestë me pamje anësore. Sediljet e kabinës në aeroplan janë me shumë boshte të cilat rrëshqasin, zhvendosen dhe bllokohen për rehati maksimale.

Natyrisht, HondaJet mund të opsionohet që e gjithë kabina të kontrollohet nga pajisja juaj celular. Nga komoditeti i sediljes suaj, ju mund të kontrolloni audion e kabinës, ndriçimin, temperaturën dhe hijet e dritares elektrokromike brenda HondaJet. Si standard, të gjithë HondaJets vijnë të pajisur me një tualet privat të mbyllur plotësisht, duke shfaqur një tualet të ndezur dhe një lavaman opsional me blu kobalt. Për sa i përket uljes, HondaJet ka katër vende në një konfigurim klubi, ulësja shtesë opsionale anësore dhe pasi avioni është vlerësuar për operacion me një pilot, një pasagjer i gjashtë mund të ulet gjithashtu përpara. Sidoqoftë, vlen të përmendet se edhe pse është vlerësuar për operim me një pilot të vetëm nëse jeni duke regjistruar avionët, operatorët më me reputacion do të insistojnë të kenë dy pilot përpara.

 

Kabinë

Përpara HA-420 është e pajisur me një ëmbëlsirë avionike të integruar plotësisht Garmin 3000 e cila përmban tre ekrane të mëdha prekje me madhësi 14 inç. Të gjitha sistemet e fluturimit janë të integruara bukur dhe të organizuara në mënyrë intuitive në ekranet sekondare më të vogla, duke çuar në një zvogëlim të ngarkesës së punës për pilotët (ose madje vetëm një pilot). Diçka që po bëhet gjithnjë e më e vjetëruar midis avionëve privatë është përdorimi i një sistemi kontrolli fizik, diçka që HondaJet zbaton mbi sistemin më të zakonshëm fluturimi nga-tela.

Kostoja e Kartës HondaJet

Çarterimi i një HondaJet është një zgjedhje e shkëlqyeshme kur udhëtoni në distanca të shkurtra dhe ju i njihni mirë të tjerët në fluturim (ose të paktën do ta bëni deri në fund të fluturimit!). Kostoja e charter-it për një HondaJet vlerësohet në 2,400 dollarë për orë fluturimi. Edhe pse aeroplani është i certifikuar për operacion me një pilot, pothuajse çdo operator do të këmbëngulë që të ketë dy pilot përpara. Sigurohuni që të keni një Shikoni këtu për të gjetur një ndërmjetës privat të avionëve që mund t'ju gjejë një HondaJet me qira. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se për shkak të njësive të kufizuara në qarkullim do të keni një kohë më të vështirë për të gjetur një HondaJet krahasuar me një nga rivalët e tij më të zakonshëm.

 

Kostoja e blerjes

HondaJet është një zgjedhje e shkëlqyeshme brenda segmentit të tregut Jet Shumë të Lehta. HondaJet çmim fillon me 4.8 milion dollarë përpara opsioneve. Nëse jeni duke kërkuar për një para-pronësi, një njësi e vitit 2016 ose 2017 do t'ju kthejë diku midis $ 2.5 milion dhe $ 3.5 milion, duke treguar se sa mirë e mban vlerën e tij ky avion në tregun e përdorur.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,223 nm

Shpejtësia e lundrimit: 415 knots

Tavani: 43,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,000 këmbë

Distanca e Uljes: 3,050 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 12.99 metra

Lartësia e jashtme: 4.54 metra

Hapësira e krahëve: 12.12 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.43 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.47 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: 80 dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,400 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: GE-Honda

Modeli i motorit: HF-120-H1A

Djegia e karburantit: 90 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 66 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: 500 lbs

Pesha maksimale e ngritjes: 10,600 bs

Harta e Diapazonit

Harta e HamaJet Range