Embraer Phenom 100

2008 - 2014

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,178 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

389 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

90 GPH

Fakte kyçe

  • La Embraer Phenom 100 është një avion VLJ i prodhuar nga Embraer midis 2008 dhe 2014.
  • La Embraer Phenom 100 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW617F-E, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 90 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 389 knots, Embraer Phenom 100 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1178 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Embraer Phenom 100 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2500 $, me një çmim të ri liste prej 2.85 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Phenom 100 është një avion shumë i lehtë me dy motorë i prodhuar nga EmbraerMe Ajo u zhvillua nga e para si Embraeravioni i parë Light. EmbraerModelet më të mëdha të avionëve kanë sisteme të automatizuara dhe të thjeshtuara, ndërtime të ashpra dhe aftësinë për të rregulluar shpejt dështimet kur ato ndodhin. Këto karakteristika janë krijuar në Phenom gjithashtu. Phenom 100 është miratuar për fluturimet me një pilot.

Deri në Prill 2017, 44% e Phenom 100 avionë në punë u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 56% të tjerë të rinj. 12.1% janë në shitje me shumicën e atyre (78%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 229 ditë.

Në 2005 Embraer njoftoi se do të fillonte zhvillimin e Light Jets dhe në konventën vjetore të NBAA në nëntor 2005 Embraer njoftoi se avioni i lehtë do të quhej Phenom 100. Phenom 100 fluturuan për herë të parë më 26 korrik 2007. Atij iu dha një certifikatë tipi nga Autoriteti Kombëtar i Aviacionit Civil i Brazilit më 9 dhjetor 2008 dhe avioni i parë u dorëzua ditë më vonë më 24 dhjetor 2008. Gjithsej 355 Phenom 100 avionë janë prodhuar me 338 në veprim sot.

 

Embraer Phenom Performanca e 100

La Phenom 100 është gjithashtu i fuqishëm. Dy motorë Pratt dhe Whitney PW617F-E fuqizojnë Phenom 100, duke siguruar një shtytje për ngritjen prej 1,695 paund secila. Këta motorë përdorin një sistem FADEC (Full Authority Digital Electrical Control), duke i bërë ata jashtëzakonisht efikas dhe të thjeshtë në fluturim. Intervali i inspektimit të motorit është 3,500 orë.


La Phenom 100 ka një gamë të rehatshme prej 1,160 milje detare dhe mund të ngjitet në 37,000 metra në vetëm 23 minuta. Mund të klasifikohet si një avion privat shumë i lehtë, por Phenom 100 është konkurrues me avionë privatë më të mëdhenj në performancë dhe hapësirë. Lundrimi i tij me shpejtësi të lartë prej 380 knots shpejtësia e vërtetë ajrore tejkalon të gjithë konkurrentët e ngushtë.

 

Embraer Phenom 100 Brendshme

Brendësia e Phenom 100 është befasues edhe për madhësinë e tij. Matjet janë 11 ft të gjata, 4'11 "të larta dhe 5'1" të gjera. Avioni krenohet me 305 metra kub vëllim total të kabinës dhe 55 këmbë kub kapacitet bagazhi.

Dizajni i kabinës është i rehatshëm dhe estetikisht i këndshëm. Ajo përmban sedilje të mëdha prej lëkure që përfshijnë mbështetëset e krahëve, prizat e energjisë dhe kontrollet e shumta në majë të gishtave tuaj, dhe përfundimin e bukur të drurit që është konsistent në të gjithë. E Phenombrendësia mund të konfigurohet duke përdorur shtatë opsione të paracaktuara të fabrikës. Isshtë në gjendje të strehojë katër pasagjerë dhe një pilot të vetëm, ky avion i vogël privat është ideal për individë ose kompani të vogla.

 

Kabinë

Bazuar në Garmin's G1000, the Phenom 100-së Embraer Kompleti avionik i xhamit Prodigy përmban tre ekrane: dy ekrane kryesore të fluturimit (PFD) dhe një ekran me shumë funksione (MFD). I gjithë informacioni integrohet në ekranet me rezolucion të lartë/ngjyra.


Sistemi është ndërtuar me pilotin në mendje, duke vendosur në majë të gishtit të gjithë monitorimin e avionëve, ndërgjegjësimin për situatën dhe mjetet e planifikimit të fluturimit. GFC 700, një sistem novator i Kontrollit Automatik të Fluturimit (AFCS), është PhenomSistemi autopilot plotësisht dixhital, me dy kanale dhe me tre boshte.

 

Embraer Phenom 100 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,500 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4-5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 600 mijë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1.5-3 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,178 nm

Shpejtësia e lundrimit: 389 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,400 këmbë

Distanca e Uljes: 3,000 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 12.83 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 12.19 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.35 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 26 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 2.85 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW617F-E

Djegia e karburantit: 90 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 70 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 10,472 bs

Harta e Diapazonit

embraer phenom Harta 100 e diapazonit