Pasagjerët

5
Pasagjerët

Varg

1,125
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

375
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

55
GPH

Fakte kyçe

  • Eclipse 550 është një VLJ e prodhuar nga Eclipse midis 2014 dhe 2018.
  • Eclipse 550 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW610F, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 55 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 375 knots, Eclipse 550 mund të fluturojë pa ndalur deri në 1125 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 5 pasagjerë.
  • Eclipse 550 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 2600 $, me një çmim të ri liste prej 3 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Eclipse 550 është një avion shumë i lehtë i ndërtuar fillimisht nga Eclipse Aerospace dhe më vonë One Aviation of Albuquerque, New Mexico, Shtetet e Bashkuara. Avioni është një version zhvillimi i Eclipse 500, i cili u prodhua nga paraardhësi Eclipse Aviation. Ashtu si 500, 550 është një aeroplan me krahë të ulët, gjashtë vendesh, me dy motorë me motor jet. Eclipse 550 është i certifikuar për funksionimin me një pilot.

Eclipse Aerospace zbuloi Eclipse 550 në konventën e Shoqatës Kombëtare të Aviacionit të Biznesit (NBAA) të mbajtur në Las Vegas, Nevada, në Tetor 2011. Prodhimi i avionëve filloi në objektin EA's Albuquerque në New Mexico në qershor 2012 dhe certifikatën e prodhimit nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA) u mor në Mars 2013. Dorëzimi i parë u bë në Mars 2014.

Ecuria e Eklipsit 550

Eclipse 550 mundësohet nga dy motorë turbofan PW610F, secili i vlerësuar në 950lbf të shtytjes. Motori është projektuar dhe prodhuar nga Pratt & Whitney Canada. Shtë i pajisur me një turbinë me një fazë me presion të lartë, një kompresor me dy faza, një djegës të rrjedhës së kundërt dhe Hispano-Suiza FADEC për të minimizuar zhurmën e helikës duke optimizuar shpejtësinë e daljes. Hyrjet e motorit janë të inkorporuara me mbrojtjen e ajrit nga gjakderdhja e motorit.

Gjatësia dhe diametri i motorit janë përkatësisht 1.06m dhe 0.35m. Eclipse 550 përmban një pajisje ulëse të tipit triçikël që përfshin dy rrota kryesore dhe një rrotë hunde të drejtueshme. Rrotat kryesore tërhiqen në krahë dhe rrota e hundës rrëshqet në pjesën e avionit të përparmë.

Eklipsi 550 mund të ngjitet me shpejtësinë 33knots. Shpejtësia maksimale dhe ngecja e avionit është 374knots dhe 69knots respektivisht, ndërsa diapazoni është 1125nm. Tavani i shërbimit me një motor të vetëm është 35000ft, ndërsa lartësia maksimale është 41000ft. Distancat e ngritjes dhe uljes së avionit janë respektivisht 742m dhe 850m.

Eklips 550 Brendshme

Kabina e bollshme e avionit të biznesit Eclipse 550 mund të mbajë gjashtë pasagjerë në një konfigurim të ulur së bashku. Shtë i pajisur me ulëse lëkure, një telefon Iridium, sisteme të prodhimit të oksigjenit në bord, ndriçues LED, një sistem presioni të kabinës dhe një sistem argëtimi të kabinës me bazë Wi-Fi.

Kabina është 3.67m e gjatë, 1.42m e gjerë dhe 1.27m e lartë.

Kabinë

Kompleti avionik i instaluar në Eclipse 550 përfshin një gjetës automatik të drejtimit, një lartësimatës të radarit, shtrirjen e stuhisë, një sistem referimi të qëndrimit dhe drejtimit, dhe një sistem të shmangies së përplasjeve të trafikut. Zgjidhjet dhe Mbështetja Inovative (ISS) u kontraktua në Tetor 2010 për të furnizuar sistemin e dyfishtë të menaxhimit të integruar të fluturimit të Avio (IFMS). Një certifikatë shtesë e tipit për IFMS u mor nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA) në Mars 2011.

IFMS minimizon ngarkesën e punës së pilotit duke vepruar si një bashkë-pilot virtual. Ai kontrollon në mënyrë qendrore avionikën, motorët, sistemet e karburantit, përplasjet, pajisjet e uljes, presionin e kabinës dhe temperaturën. Sistemi sintetik i vizionit i instaluar në aeroplan do ta bëjë pilotin me një kuptim të qartë të kushteve të fluturimit duke përdorur pengesa në terren, gjeo-politike, hidrologjike dhe informacione të tjera të bazës së të dhënave.

Avionika të tjera përfshijnë mbikëqyrje-transmetim automatik të varur (ADS-B), sistem shtimi të zonës së gjerë, një sistem integrimi të futjes së të dhënave në iPad, pajisje për matjen e distancës, global sistemi i pozicionimit, ndërgjegjësimi i terrenit dhe një sistem paralajmërimi, dhe radari i motit me ngjyra. Eclipse Aerospace i dha një kontratë Curtiss-Wright Controls në Gusht 2013 për furnizimin e Aircraft Computer System (ACS) për avionët Eclipse 550. ACS mundëson kontroll dhe monitorim të avancuar të sistemeve të avionëve. Dërgesat pritet të përfundojnë deri në vitin 2016.

Eclipse 550 Kostoja e Kartës

Ky avion është një nga avionët ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,600 dollarë në orë. Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 2-3 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 500 mijë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 1.5-2 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,125 nm Numri i udhëtarëve: 5 Kapaciteti i bagazhit: 16 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 375 knots Presioni i kabinës: 8.7 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 6,000 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 5,600 paund
Distanca e ngritjes: 2,433 këmbë Fillimi i prodhimit: 2014
Distanca e Uljes: 2,790 këmbë Fundi i prodhimit: 2018

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 33.5 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 11 Modeli i motorit: PW610F
hapje e krahëve: Këmbët 37.9 Djegia e karburantit: 55 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 12.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.2
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 37%

Harta e Diapazonit