Eklipsi 500

2006 - 2008

Pasagjerët

5 Simbol i paqës

Varg

1,125 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

370 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

68 GPH

Fakte kyçe

  • Dorëzimet u zhvilluan nga 2006 në 2008. Gjatë kësaj kohe 260 aeroplanë u dorëzuan nga Eclipse Aviation.
  • Eclipse 500 krijoi segmentin e tregut Very Light Jet (VLJ).
  • Avioni ka hapësirë ​​për deri në 5 pasagjerë. Sidoqoftë, kjo do të rezultonte që një pasagjer të ulej në kabinë.
  • Eclipse 500 ishte avioni i parë i përgjithshëm i aviacionit që nuk përmbante një tualet në bord - një lëvizje radikale në atë kohë.
  • Avioni është efikas i karburantit me një djegie mesatare të karburantit prej 59 deri 68 galone në orë (GPH).

Pasqyrë & Histori

Emri zyrtar për Eclipse 500 është Eclipse Aerospace EA500. Eclipse 500 është aeroplani që krijoi Avion shumë i lehtë (VLJ) kategoria e avionëve. Avionët VLJ janë të vegjël, të lehtë dhe të shkathët.

Dorëzimet e Eclipse 500 filluan në 2006 dhe pushuan në 2008. Dorëzimet përfunduan pas kësaj periudhe dy-vjeçare për shkak të mungesës së fondeve. Kompania hyri në falimentim në nëntor 2008.

Sidoqoftë, në gusht 2009 Eclipse Aerospace bleu pasuritë e Eclipse Aviation. Duke ndjekur këtë, Eclipse Aerospace njoftoi një version më të ri të Eclipse 500 të quajtur Eclipse 550.

Pavarësisht se u ishte dorëzuar klientëve vetëm për dy vjet, Eclipse Aviation ishte në gjendje të prodhonte 260 aeroplanë. Një numër jashtëzakonisht i lartë duke marrë parasysh dritaren e shkurtër të dorëzimit. Eclipse 500 është një avion i veçantë me një formë unike të krahut dhe aftësi të vetme piloti.

Për shkak të të qenit një avion shumë i lehtë, Eclipse 500 është perfekt për klientët që kërkojnë të fluturojnë me vetëm një ose dy persona të tjerë, me bagazhe minimale në një fluturim të shkurtër.

Avioni më i ngjashëm me të që është aktualisht në dispozicion është Cirrus Vision Jet. Një aeroplan që është perfekt për pronarin / operatorët dhe grupet e vogla, ashtu si Eclipse 500.

 

Ecuria e Eklipsit 500

Eclipse 500 mundësohet nga dy motorë turbofan Pratt & Whitney Canada PW610F të montuar në pjesën e pasme. Secili motor është i aftë të nxjerrë 900 lbf shtytje.

Kjo i jep avionit aftësinë për të lundruar deri në 370 knots dhe fluturojnë deri në një lartësi prej 41,000 metra. Siç do të prisnit, performanca në fushë të shkurtër është shumë mbresëlënëse. Distanca e ngritjes vjen në vetëm 2,345 metra, me një distancë minimale uljeje prej 2,250 metrash.


Diapazoni maksimal i avionit është 1,125 milje detare (1,295 milje / 2,084 km). Ndërsa këta ishin numrat zyrtarë të dhënë për avionët në atë kohë nga Eclipse Aviation, diapazoni i raportuar ndryshon. Ne kemi parë që diapazoni maksimal ndryshon nga 570 milje detare në 964 milje detare.

Për më tepër, madhësia e peshës së avionit luan një rol jetësor në aftësitë e tij të performancës. Prandaj, edhe vetëm disa çanta shtesë në bord do të zvogëlojnë në mënyrë drastike rrezen e avionit. Prandaj, nëse po planifikoni të fluturoni me Eclipse 500 sigurohuni që të paketoni dritë.

 

Eklips 500 Brendshme

Një nga tiparet më të dukshme të Eclipse 500 është tualeti. Ose më saktë mungesa e tij. Në kohën e prezantimit, avioni i vetëm i përgjithshëm i aviacionit në treg që nuk përmban tualet. Kjo ishte disi e diskutueshme në atë kohë. Nëse do të duhej të lehtësonit veten gjatë fluturimit, e vetmja mundësi ishte të siguronit enën tuaj.

Sidoqoftë, në botën e sotme, mungesa e një tualeti nuk është aq befasuese për një avion të kësaj madhësie. Që nga viti 2006 VLJ-të janë bërë më të mëdha. Në fakt, dikush mund të argumentojë rastin që kategoria VLJ nuk ekziston më me të vërtetë. Prandaj, avionët që ne sot i konsiderojmë të jenë Avionë Shumë të Lehtë - domethënë avioni Cessna Citation M2, Embraer Phenom 100 EVdhe HondaJet, të gjithë kanë hapësirë ​​për tualete.

Duke marrë parasysh madhësinë e avionit, të mos kesh tualet është kompromisi që duhej bërë. Në vijim të Eclipse 500 the Cessna Citation Mustang doli në treg menjëherë pas saj. Mustang kishte një përmirësim të lehtë mbi Eklipsin duke shfaqur një tualet 'emergjent'. Kjo hapësirë ​​midis kabinës së kabinës dhe kabinës së pasagjerëve nuk kishte një derë solide, përkundrazi një perde të lëvizshme të privatësisë. Për më tepër, Cirrus Vision Jet gjithashtu ndoqi shembullin duke eliminuar tualetin.

Në fund të fundit, duhet të konkludohet se nëse doni të fluturoni me një avion me të vërtetë të vogël, mungesa e një tualeti është një kompromis që duhet ta pranoni. Plus, shumica e fluturimeve të Eclipse pritej të ishin vetëm 40 deri në 80 minuta në gjatësi. Një kohëzgjatje që shumica e njerëzve duhet të jenë në gjendje të mbajnë shkimin në tualet.

 

Harrojeni për tualetin, po për pjesën tjetër të kabinës?

Duke lëvizur përpara, mungesa e një tualeti vërtet vendos tonin për pjesën tjetër të kabinës. Duke parë që hapësira e brendshme mat vetëm 4 metra 2 inç të gjatë, 5 metra 2 inç të gjatë dhe 4 këmbë 8 inç të gjerë, nuk ka shumë të bëjë me këtë hapësirë. Ka hapësirë ​​të mjaftueshme për t'u ulur 4 pasagjerë. Teknikisht avioni mund të vendosë 5 pasagjerë, megjithatë, një pasagjer do të ishte ulur në sediljen e djathtë të kabinës. Pjesa tjetër e kabinës përmban tre vende në konfigurimin e saj tipik.

 

Kabinë

Falë dërgesave që fillojnë në 2006, Eclipse 500 ka një kabinë moderne të këndshme. Avioni përmban Avio Avionics Suite. Ky është një sistem shumë i integruar i avionikës që shërben si arkitektura themelore e sistemeve. Sistemi ndërfaqet me pothuajse çdo funksion të avionit.


Kabina e qelqit përmban dy Shfaqje Primare të Fluturimit (PFD) dhe dy Sisteme Kompjuterike të Avionëve (ACS). Këto konsiderohen shtyllat e sistemit avionik.

 

Eclipse 500 Kostot Operative & Djegia e Karburantit

Kostoja e drejtpërdrejtë e operimit të Eclipse 500 vlerësohet të jetë rreth 1,030 dollarë për orë fluturimi. Kjo vjen me afro 300 dollarë më shumë sesa Cirrus Vision Jet dhe pak më poshtë Cessna Citation Mustang. Faktorët e kësaj norme në djegien e karburantit, mirëmbajtjen, ekuipazhin dhe tarifat e funksionimit. Kostot fikse vjetore për avionët vlerësohen të jenë pak më shumë se 200,000 dollarë. Kjo rezulton në një kosto operative më të lartë se konkurrenca - dmth Mustang dhe Vizioni Jet.

Djegia e karburantit në orë të Eclipse 500 mesatarisht 59 galonë në 68 galonë në orë (GPH). Vision Jet, pavarësisht se ka vetëm një motor, ka një djegie mesatare të karburantit prej 68 - 80 gallons në orë (GPH). Për më tepër, Cessna Citation Mustang djeg mesatarisht 95 galona në orë (GPH). Sidoqoftë, në disa raste, është dokumentuar një djegie e karburantit prej 60 GPH.

 

Kostoja e Kartës

Falë popullaritetit të Eclipse 500 gjatë viteve të tij të prodhimit ka shumë aeroplanë në dispozicion për charter. Dhe në sajë të karburantit të saj të ulët të karburantit, çmimet janë shumë të arsyeshme.

Çmimi i parashikuar i charter-it për një Eclipse 500 është 1,700 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë. Për të parë të gjithë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter privat të avionit, lexoni këtë artikull.

 

Eclipse 500 për Shitje & Çmim

Çmimi origjinal i listës bazë për Eclipse 500 ishte 2.5 milion dollarë. Sidoqoftë, pasi dërgesat përfunduan në vitin 2008, shembuj të rinj nuk mund të blihen.

Shembuj të pronësisë paraprake aktualisht janë në kufijtë prej 700,000 deri në 1 milion dollarë. Kjo e vendos aeroplanin në një pikë çmimi shumë më të ulët sesa shembujt në pronësi paraprake Cirrus Vision Jet dhe Cessna Citation Mustang.

Nëse po kërkoni një shembull të pronësisë paraprake për shitje, ju rekomandojmë të kontrolloni Kontrolluesi këtu.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,125 nm

Shpejtësia e lundrimit: 370 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 2,345 këmbë

Distanca e Uljes: 2,250 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 10.08 metra

Lartësia e jashtme: 3.35 metra

Hapësira e krahëve: 11.35 metra

Gjatësia e Brendshme: 1.57 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.31 metra

Lartësia e Brendshme: 1.49 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 15.5%

rehati

Numri i udhëtarëve: 5

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 1,700 dollarë

Çmimi i blerjes: 1 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW610F

Djegia e karburantit: 68 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 40 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 6,000 bs

Harta e Diapazonit

Eclipse 500 Map Range