Pilatus PC-12 NGX

2020 - I pranishëm

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

1,803 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

290 Knots

Tavan

30,000 Feet

Djegia e karburantit

55 GPH

Fakte kyçe

  • Një avion i gjithanshëm dhe i thyer që mund të arrijë në 21,300 aeroporte në të gjithë botën.
  • Shkalla e aksidentit prej vetëm 0.60 për të gjitha modelet PC-12 krahasuar me një normë aksidenti prej 0.87 për të gjithë avionët e avionëve të biznesit në SH.B.A. nga 164 në 2015.
  • Brendësia e krijuar në partneritet me BMW Designworks për të krijuar një ambient të brendshëm që është në të njëjtin nivel me avionët që kushtojnë dy herë më shumë.
  • Një dysheme plotësisht e sheshtë dhe brendësia e punuar me dorë përfitojnë nga PC-12 NGX duke e ndihmuar atë të ruajë vlerën e tij më shumë sesa konkurrentët e tij.
  • Të gjitha tiparet e fundit të sigurisë që përmbajnë avionët modernë të nivelit të lartë, të gjitha ndërsa janë në gjendje të fluturohen nga vetëm një pilot,

Pasqyrë & Histori

La Pilatus Diapazoni i avionëve PC-12 ka një histori të gjatë dhe mbresëlënëse. PC-12 NGX është përsëritja e fundit e turbopropit me një motor nga prodhuesi zviceran. Fillimisht u njoftua në 1989, PC-12 u krijua në mënyrë që të përshtatet në një treg të ri që nuk shërbehet nga avionët e ditës. Pilatus donte të krijonte një aeroplan me një motor që kishte një kabinë të madhe ndërsa ishte i aftë për shpejtësi të mëdha dhe diapazon të konsiderueshëm. Me fluturimin e parë që ndodhi në 1991, certifikimi u mor në pranverën e vitit 1994.

13 vjet më vonë në 2007 Pilatus njoftoi zyrtarisht gjeneratën e ardhshme të PC-12 - PC-12 NG. Dymbëdhjetë vjet më vonë Pilatus njoftoi modelin aktual - Pilatus PC-12 NGX. Përmirësimet përfshijnë një zhurmë më të ulët të kabinës, shpejtësi më të lartë të lundrimit, avionikë të azhurnuar, dritare më të mëdha dhe kabinën e ridizajnuar. Dorëzimet filluan në tremujorin e dytë të vitit 2020.

Që nga fillimi i tij tridhjetë vjet më parë, mbi 1,700 avionë PC-12 të të gjitha varianteve kanë hyrë në shërbim. Për më tepër, PC-12 është një avion shumë i shkathët, i thyer, ashtu si vëllai i tij më i madh PC-24. Brendësia e kabinës PC-12 mund të përshtatet lehtësisht për t'iu përshtatur misionit tuaj të dëshiruar. Për shembull, mund të mbajë deri në nëntë vende për pasagjerë (gjithsej 10 pasagjerë përfshirë në kabinën e pilotit), mund të përshtatet për të siguruar hapësirë ​​për shtretër, dhe gjithashtu mund të hiqet për t'u përdorur për të transportuar ngarkesa. Avioni është i thyer përmes performancës së tij mbresëlënëse në terren të shkurtër dhe shkon kudo në aftësi. PC-12 nuk ka problem të ulet në pista ajrore të pashtruara. Kjo siguron një përfitim të madh përmes rritjes së numrit të aeroporteve ku mund të ketë qasje. Për shembull, PC-12 NGX mund të arrijë 21,300 aeroporte në të gjithë botën. Konkurrenti i tij më i afërt mund të arrijë vetëm 11,600 aeroporte.

 

Pilatus Performanca PC-12 NGX

PC-12 NGX mundësohet nga një motor i vetëm Pratt & Whitney Canada PT6E-67XP me Helikë Elektronike dhe Sistemin e Kontrollit të Motorit (EPECS). Kjo ndihmon për t'i dhënë NGX një distancë ngritëse prej vetëm 2,485 metrash. Distanca e uljes për aeroplanin vjen vetëm në 2,170 metra.


Kur jeni në lundrim avioni mund të fluturojë me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 290 knots. Avioni mund të ngjitet deri në 30,000 metra dhe të fluturojë pa ndalur deri në 1,803 milje detare (2,075 milje / 3,339 km). Një Pesha Maksimale e Ngritjes (MTOW) prej 10,450 bs u jep klientëve mjaft fleksibilitet kur fluturojnë në misionet e tyre.

 

Siguri

Një shqetësim që shumë njerëz ngrenë është siguria e një avioni me një motor të vetëm. Ekziston një perceptim dhe keqkuptim se një motor i vetëm nuk është aq i sigurt sa avionët me shumë motor. Ndërsa kjo dikur ishte e vërtetë, teknologjia është rritur në mënyrë të tillë që deklarimi i sigurisë si arsye për fluturimin e një avioni me shumë motor nuk është më një arsye e vlefshme.

Për shembull, nëse shikoni aksidentet për 100,000 orë fluturimi të avionëve të regjistruar në SHBA dhe Kanada të avionëve me një motor kundrejt motorëve binjakë, PC-12 del në krye. PC-12 ka një normë aksidenti prej 0.60. Të gjithë avionët me motor të vetëm turboprop të kombinuar kanë një normë aksidenti prej 1.85. Avionët turboprop me motor binjak kanë një shpejtësi aksidenti prej 1.87. E gjithë flota amerikane e avionëve të biznesit nga 1964 deri në 2015 kanë një normë aksidenti prej 0.87. Me këto raste numrat më të ulët janë më të mirë. Në lidhje me familjen PC-12, ka pasur vetëm 24 aksidente nga 4,018,362 orë fluturimi. Mëso më shumë këtu.

Për më tepër, avionët me vetëm një motor nuk janë gjithmonë më të vegjël se motorët binjakë ose avionët reaktivë. PC-12 është më i madh se Cessna Citation Mustang (Avionë jet) dhe King Air 250 (mbështetës motori binjak). Prandaj, ndërsa PC-12 zakonisht shkarkohet për shkak të pasur vetëm një helikë në pjesën e përparme, arsyet që njerëzit deklarojnë për shkarkimin e saj shpesh janë të keqinformuar.

 

Pilatus Brendshme PC-12 NGX

PC-12 NGX ka gjithçka që mund të prisni nga një aeroplan modern turboprop. Në fakt, niveli i komoditetit është aq i lartë sa që në shumë mënyra përputhet dhe madje e tejkalon të njëjtin Jet shumë i lehtë avionët.

PC-12 NGX ka 330 metra kub të vëllimit të kabinës. Kjo çon në vëllimin e kabinës që është e barabartë me avionët që kushtojnë dy herë më shumë. Pilatus kanë punuar së bashku me BMW Designworks për të krijuar një brendshme mahnitëse. Ky partneritet ka çuar në një përvojë të rehatshme dhe moderne të kabinës. Frymëzimi i dizajnit është marrë qartë nga PC-24, një ambient i brendshëm avioni i caktuar mrekullisht.

La Pilatus PC-12 NGX përmban vende ekzekutive me një mbështetje të plotë, mbështetëse të larta të sediljeve dhe një rritje në hapësirën e kokës mbi gjeneratën e mëparshme. Vendet janë përfunduar me lëkurë të hollë evropiane dhe qepje me dorë të personalizuara. Në varësi të synimeve tuaja për aeroplanin, Pilatus keni një pasuri të dizenjove që do të pasqyrojnë në mënyrë të përsosur stilin tuaj unik. Siç pritej, secili avion është krijuar individualisht për të tejkaluar pritjet tuaja. Kjo e vendos PC-12 NGX në të njëjtin nivel me avionët që kushtojnë shumë më tepër.

E rëndësishme është të përmendet në këtë aeroplan dyshemeja e sheshtë në të gjithë kabinën. Një dysheme e sheshtë është një tipar që do të filloni ta shihni zakonisht zakonisht medium avionë me madhësi. Pasja e një dysheme plotësisht të sheshtë rrit hapësirën brenda kabinës dhe e bën shumë më të lehtë lëvizjen në të gjithë kabinën. Kjo gjithashtu e bën të lehtë qasjen në të gjitha bagazhet tuaja gjatë fluturimit. Pasagjerët gjithashtu do të jenë të kënaqur të gjejnë një tualet plotësisht privat në pjesën e përparme të avionit.

PC-12 mund të pajiset me teknologjinë më të fundit WiFi, teknologjitë e argëtimit dhe lidhjes. Kjo e bën PC-12 mjedisin e përsosur për t'u çlodhur ose për të punuar në të.

 

Kabinë

Pilatus e kanë quajtur PC-12 NGX "single-in më të përparuar në botë". Arsyetimi i tyre për këtë është se PC-12 NGX është i vetmi avion që ofron avionikë të përparuar që zakonisht shihen vetëm në avionët e nivelit të lartë të biznesit. E gjithë kjo vetëm për një pilot të vetëm. Po, PC-12 mund të pilotohet nga vetëm një person.


Karakteristikat përfshijnë vizionin sintetik SmartView me simbolologjinë e ekranit të ngritur në bazë të performancës dhe Advanced Cockpit Environment (ACE) i cili vendos shiritin për kontrollin përfundimtar dhe vetëdijen e situatës. Për më tepër, Pilatus kanë integruar një autopilot që është i optimizuar për stabilitet dhe butësi.

Karakteristikat e sigurisë së NGX përfshijnë Modalitetin e Ndihmshëm të Ndihmës EDM) dhe një Sistem Alerting Crew (CAS) që automatikisht kërkon listën e duhur elektronike të kontrollit në ekranin me shumë funksione.

 

Pilatus Kostoja e Kartës PC-12 NGX

Kostoja e parashikuar për charter a Pilatus PC-12 NGX është 2,000 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë. Ju lutemi vini re, si me çdo aeroplan që është i certifikuar për funksionimin e një piloti të vetëm, çdo operator me reputacion charter do të këmbëngulë që të ketë dy pilot përpara. Kjo për arsye sigurie, sigurie dhe ligjore. Jini jashtëzakonisht të kujdesshëm ndaj një operatori që është i gatshëm të fluturojë me aeroplanin me vetëm një pilot.

 

Kostoja e blerjes

Çmimi i listës për një PC-12 NGX është 4.4 milion dollarë përpara opsioneve. Aktualisht, NGX është aq e re sa që shembujt në pronësi ende nuk kanë dalë në treg. Sidoqoftë, gjeneratat e mëparshme të PC-12 e ruajnë vlerën e tyre mbresëlënëse. Një shembull pesë vjeçar (PC-12 NG) vlerësohet se kushton 4 milion dollarë. Shembuj të PC-12 që janë njëzet vjeç ende mbajnë vlerën e tyre, duke kushtuar pak më pak se 3 milion dollarë.

Kjo, si Pilatus thotë, është "një aeroplan që edhe CFO juaj do ta dojë". Ruajtja e vlerës është shumë më e madhe se konkurrenca dhe kostot e funksionimit janë dukshëm më të ulëta se konkurrentët e saj me motor binjak.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,803 nm

Shpejtësia e lundrimit: 290 knots

Tavani: 30,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 2,485 këmbë

Distanca e Uljes: 2,170 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.4 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 16.26 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.16 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.47 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 36%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: 83 dB

Lartësia e kabinës: 10,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.4 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PT6E-67XP

Djegia e karburantit: 55 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 40 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 10,450 bs

Harta e Diapazonit