Pasagjerët

7
Pasagjerët

Varg

1,720
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

310
Knots

Tavan

35,000
Feet

Djegia e karburantit

80
GPH

Fakte kyçe

  • Pjesë e familjes Beechcraft King Air, prodhimi më i gjatë i avionëve të familjes civile turboprop.
  • Secili motor prodhon 850 kuaj fuqi, duke bërë të mundur që King Air 260 të lundrojë me 310 knots në një lartësi maksimale prej 35,000 metrash.
  • Teknologjia e përparuar e izolimit të zërit i bën bisedat të lehta brenda kabinës së King Air 260.
  • Pjesa e pasme e avionit përmban një tualet për të siguruar që udhëtarët të qëndrojnë rehat gjatë fluturimeve më të gjata.
  • Kabina është e pajisur me paketën avionike Pro Line Fusion për të rritur thjeshtësinë, tiparet dhe uljen e ngarkesës së punës pilot.

Pasqyrë & Histori

King Air 260 iu njoftua botës në 2 Dhjetor 2020. 260 është varianti i fundit i serisë King Air 200. Certifikimi dhe dërgesat priten në gjysmën e parë të vitit 2021. Përmirësimet më të fundit përfshijnë një automjet të azhurnuar, radar të motit me shumë skanim, diapazon të rritur dhe shpejtësi maksimale të rritur.

Familja Beechcraft Super King Air daton që nga vitet 1970. Familja e avionëve ka qenë në prodhim të vazhdueshëm që nga viti 1974. Familja e avionëve mundësohet të gjitha nga turboprope binjake. Kjo e bën familjen King Air prodhimin më të gjatë të çdo turbopropi civil të klasës së saj.

Sipas Beechcraft, King Air 260 i fundit përfaqëson "nivelin e ardhshëm të performancës për një nga avionët më ikonë në botë". Siç pritej me një rifreskim avioni, teknologjia brenda kabinës është përmirësuar jashtëzakonisht, ashtu si komoditeti i pasagjerëve dhe shkathtësia e avionëve. King Air 260 është azhurnimi i fundit i avionit nga Beechcraft, së bashku me Mbreti Air 360 dhe King Air 360ER.

Performanca King Air 260

King Air 260 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PT6A-52, me secilin që nxjerr 850 shp (kuaj fuqi boshti). Helikat janë 4 përbërje me tehe, që shfaqin shpejtësi konstante dhe pendë automatike. Kjo mundëson që King Air të ngrihet në 2,111 metra dhe të ulet në një distancë minimale prej 2,845 metrash. Avioni ka një peshë maksimale të ngritjes (MTOW) vjen në 12,500 bs (5,760 KG).

Kur jeni në udhëtim, avioni mund të mbajë një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 310 knots në një lartësi maksimale prej 35,000 metrash. Për më tepër, kur optimizohet për diapazonin e saj më të mirë, mund të fluturojë deri në 1,720 milje detare (1,979 milje / 3,185 km) pa pasur nevojë të karburantit.

 

Brendshme King Air 260

Brenda Beechcraft kanë zhvilluar King Air për të vepruar si një dhomë bordi lëvizëse ose dhomë familjare. Ulëset ekzekutive, tavolinat e palosura, prizat e energjisë dhe lidhja opsionale pa tel sigurojnë komoditetin maksimal për pasagjerët. Sediljet prej lëkure janë krijuar për të maksimizuar komoditetin e pasagjerëve nëse jeni duke punuar apo relaksuar.

Teknologjia e përparuar e izolimit të zërit i bën bisedat brenda King Air shumë më të lehta. Teknologjitë e mëtejshme akustike ofrojnë përvojën më të qetë të turbopropit në dispozicion. Pasagjerët do të gjejnë hapësirë ​​të mjaftueshme për kokë brenda komoditetit, së bashku me shumë hapësira për shpatulla.

Sipas Beechcraft, King Air 260 është i pajisur me më shumë komoditete kabine që mund të gjesh në turboprope me një motor dhe aeroplanë që kushtojnë miliona më shumë. Detajet e sakta të kësaj janë dy tavolina pune të vendosura, një qendër freskuese e integruar, dritare me dritë elektronike, priza elektrike dhe një tualet në pjesën e pasme.

Kabina është rregulluar me katër vende në një konfigurim klubi dhe dy vende piedestalësh që shikojnë përpara prapa kësaj.

Planifikimi i dyshemesë së brendshme të Beechcraft King Air 260

Kabinë

Beechcraft ka azhurnuar avionikën në pjesën e përparme të 260 dhe ka integruar paketën avionike Pro Line Fusion. Kuverta e fluturimit e kontrolluar nga ekrani prekës thjeshton mënyrën sesi pilotët aviojnë, lundrojnë dhe komunikojnë. Sipas Beechcraft, ky kabinë është vendi ku thjeshtësia plotëson performancën, qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë e përparme.

Karakteristika të tilla si automoti IS&S ThrustSense ndihmojnë për të zvogëluar ngarkesën e punës pilot përmes sigurimit të kontrollit të saktë të mbytjes. Përfshihen mbrojtja nga mbingarkesa dhe mbingarkesa për të bërë një ngritje më efikase.

Presioni dixhital automatikisht cakton presionin e kabinës si në ngjitje ashtu edhe në zbritje, duke rritur komoditetin e pasagjerëve dhe duke ulur ngarkesën e punës së pilotit. Për më tepër, radari i motit MultiScan përmban teknologjinë e zbulimit të turbulencës. Si rezultat, turbulencat mund të shmangen më mirë, duke rritur komoditetin e pasagjerëve. Një sistem shkrirjeje dhe pastrues të shpejtë të xhamave mundësojnë fluturimin në kushte të ndryshme të motit, duke rritur aftësitë operacionale dhe sigurinë.

 

Kostoja e kartës King Air 260

Kostoja e parashikuar e charter-it të një King Air 260 është 2,200 $ për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë. Sidoqoftë, avioni ende nuk do të dalë në tregun e charter-it, kështu që do të duhet të jeni të duruar për të gjetur atë që është në dispozicion në rajonin tuaj.

Çmimi i blerjes

Lista çmim për një King Air 260 është 6.7 milion dollarë para se të zgjidhen opsionet shtesë. Siç u përmend me disponueshmërinë e kartës, dërgesat duhet të fillojnë në fillim të vitit 2021 kështu që ende nuk ka asnjë avion në pronësi në treg.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,720 nm Numri i udhëtarëve: 7 Kapaciteti i bagazhit: 55.3 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 310 knots Presioni i kabinës: N/A PSI Pesha maksimale e ngritjes: 12,500 paund
tavan: 35,000 këmbë Lartësia e kabinës: 10,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 12,500 paund
Distanca e ngritjes: 2,111 këmbë Fillimi i prodhimit: 2021
Distanca e Uljes: 2,845 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 43.8 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 14.8 Modeli i motorit: PT6A-52
hapje e krahëve: Këmbët 57.9 Djegia e karburantit: 80 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 16.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.5
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.8
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 38%

Harta e Diapazonit