IAI Westwind 2

1980 - 1987

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

2,536 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

436 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

192 GPH

Fakte kyçe

  • IAI Westwind 2 është një avion Medium i prodhuar nga IAI midis 1980 dhe 1987.
  • IAI Westwind 2 mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-3-1G, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 192 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 436 knots, IAI Westwind 2 mund të fluturojë pa ndalur deri në 2536 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • IAI Westwind 2 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 4.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Israel Aircraft Industries bleu modelin 1121 Jet Commander në vitin 1968, duke e prodhuar atë me emrin Commodore Jet. Dhjetë pasagjerët Westwind I u prodhuan në 1972 me një trup të avionit të shtrirë. Në 1980, IAI njoftoi një lëvizje të dytë, Westwind 2, me krahë të ridizajnuar dhe shtimin e krahëve. Westwind 2 përdori teknologji të përparuar të kohës duke ruajtur raportin çmim/performancë të paraardhësit të tij.

Krahët e Westwind 2 janë përmirësimi i tij më i dukshëm. I pozicionuar në majë të tankeve (ndërsa shumica e avionëve zëvendësojnë njërin me tjetrin), modeli i zakonshëm i krahut u vërtetua se ishte më efektiv dhe përmirësoi raportin ngritje-tërheqje.

Një përmirësim tjetër që Westwind 2 ka mbi paraardhësin e tij është ajo që IAI i referohet si krahu i saj Sigma, një krah i ri-konturuar që mban 1.5 karburant më shumë; lejon një peshë më të lartë të ngritjes (500 paund shtesë në 23,500 bs); arrin një rreze lundrimi fillestare 2,000 metra më të lartë; dhe rrit gamën me pesë përqind.

Westwind 2 ka një trup me trup të ulët të identifikueshëm, që të kujton Komandantin Aero nga i cili rrjedh. Për shkak të këtyre modifikimeve, Westwind 2 gëzon peshë më të madhe operative dhe performancë të përmirësuar të nxehtësisë dhe të lartë të dëshmuar nga numrat e lartpërmendur.

 

Performanca IAI Westwind II

Westwind 2 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell TFE731-3-1G, njësoj si paraardhësi i tij. Çdo motor vlerësohet me 3,700 lb shtytje dhe intervali i inspektimit është 4,200 orë. Kur është në konfigurimin e tij optimal, IAI Westwind 2 mund të lundrojë pa pushim deri në 2,536 milje detare (2,918 milje / 4,697 km).


Sidoqoftë, kur konfigurohet për shpejtësinë më të shpejtë të lundrimit, Westwind 2 mund të mbajë një shpejtësi lundrimi prej 436 knotsMe IAI Westwind 2 mund të lundrojë deri në 45,000 këmbë.

 

IAI Westwind II Brendshme

Kabina është relativisht e vogël, por përmban një divan, e zakonshme në avionët e mëdhenj të biznesit të klasës ekzekutive. Westwind 2 është i aftë të strehojë shtatë pasagjerë në një klub me katër vende dhe një divan me tre vende, me fytyrë anësore. Përballë divanit është një galerë/qendër freskuese. Një tualet me gjerësi të plotë është gjithashtu një veçori e kabinës. Masa e kabinës është 4.9 metra e lartë, 4.8 metra e gjerë dhe 15.9 metra e gjatë.

 

 

Kabinë

Në mënyrë tipike, kabina e Westwind 2 do të ishte e pajisur me sistemin e menaxhimit të fluturimit Collins FMS90, dy komisione Collins VHF 20A, navigacion të dyfishtë Collins VIR 30A, sistem kontrolli të dyfishtë të fluturimit DME FCS80, drejtor fluturimi FDS85, autopilot APS80 dhe sistem navigimi të radarit RNS300 Me

 

 

Kostoja e Kartës IAI Westwind II

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,500 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 1.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 500k-800k dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 500k dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,536 nm

Shpejtësia e lundrimit: 436 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,125 këmbë

Distanca e Uljes: 2,150 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 15.93 metra

Lartësia e jashtme: 4.57 metra

Hapësira e krahëve: 13.41 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.72 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.5 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-3-1G

Djegia e karburantit: 192 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 49 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 23,500 bs

Harta e Diapazonit

iai westwind hartë 2 varg