Hawker 850XP

2006 - 2009

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

3,040 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

452 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

277 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 850XP është një avion mesatar i prodhuar nga Hawker midis 2006 dhe 2009.
  • Hawker 850XP mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE 731-5BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 277 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 452 knots, Hawker 850XP mund të fluturojë pa ndalur deri në 3040 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Hawker 850XP ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 4500 $, me një çmim të ri liste prej 14 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Hawker 850XP është identik me Hawker 800XP përveç që ka përmirësuar avionikën, një brendësi të ridizajnuar të kabinës (brenda të njëjtës hapësirë ​​551 kub këmbë), dhe përfshin krahë që kanë rritur gamën e saj me 140 milje detare me katër pasagjerë dhe karburant në dispozicion. Gjatësia e fushës së balancuar është më e shkurtër në 5,640 këmbë dhe shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë është rritur në 402 knots nga 389 knots mbi Hawker 800XP.

Deri në Dhjetor 2016, 67% e avionëve Hawker 850XP u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 33% të tjerë të rinj. Aktualisht, 8.1% janë në shitje me një pjesë të atyre (50%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 450 ditë.

E certifikuar në 2006, Hawker 850XP është anëtari i tretë i serisë 800. Janë prodhuar gjithsej 100 avionë Hawker 850XP me të gjithë përveç një në punë.

 

Performanca Hawker 850XP

Dy motorë Honeywell TFE731-5BR fuqizojnë Hawker 850XP, secili duke ofruar 4,660 paund shtytje dhe duke përdorur 277 gallonë në orë (GPH). Gama e Hawker 850XP është 2,642 nm që funksionon nën pasagjerët NBAA IFR 4 me karburant në dispozicion. E certifikuar në 2006, tipari më i madh i 850XP është dizajni i tij, më konkretisht shtimi i krahëve. Modifikimi i vogël përmirëson performancën e përgjithshme duke krijuar një aeroplan më aerodinamik.


850XP ngjitet në 39,000 metra dy minuta më pak se paraardhësi i tij dhe mund të udhëtojë edhe 100 milje detare shtesë. Përfundon udhëtimet ndër-vende si Teterboro në San Francisko (2,225 nm). Më pak tërheqje do të thotë që avioni është i aftë të udhëtojë kundër erës së përparme në një lundrim me shpejtësi të lartë prej 448 knots, dhe kërkon më pak karburant. Çuditërisht, krahët gjithashtu rrisin intervalin bazë të inspektimit të avionit nga 300 në 600 orë.

 

Brendësia Hawker 850XP

Apeli më i madh për shumë udhëtarët privatë kur marrin parasysh Hawker 850XP është kabina e tij e madhe dhe e bollshme. Dimensionet e tij mbresëlënëse prej 21 ′ 4 ″ gjatësi, 6 ′ gjerësi dhe 5 ′ 9 ″ lartësi sigurojnë liri të rehatshme të lëvizjes dhe hapësirë ​​për këmbët për udhëtarët e tij.

Me 604 metra kub vëllim të brendshëm të kabinës, ajo vërtet e mund konkurrencën. E vendosur zakonisht në një aranzhim luksoz të klubeve të dyfishta, kabina strehon rehat tetë pasagjerë, megjithëse është e mundur të ulen deri në njëmbëdhjetë pasagjerë.

Karakteristikat standarde të kabinës përfshijnë kontrollet e sediljeve të ekranit me prekje, ulëset e rregullueshme, hapësirën e bagazheve në kabinën, ndriçimin LCD dhe natyrisht një dhomë të bollshme në këmbë. Edhe pse Hawker 800XP ka një brendshme të bollshme si 850XP, versioni i ri dhe i përmirësuar përmban optimizim superior të hapësirës për të bërë maksimumin absolut nga hapësira e mundshme e avionit.

Udhëtarëve u garantohet që të vlerësojnë përpjekjen e mundimshme që Hawker ka bërë për ta bërë avionin e tij sa më të rehatshëm, luksoz dhe të gjerë.

 

Kabinë

Një tipar tjetër i 850XP që nuk duhet të kalojë pa u vënë re është sistemi i tij i azhurnuar avionik. 850XP punëson grupin avionik Collins Pro Line 21. Katër ekrane adaptive 8 × 10 inç shfaqin navigacion, sisteme paralajmëruese të ndërgjegjësimit të terrenit (TAWS), motit, minimumin e zvogëluar të ndarjes vertikale (RVSM) dhe sisteme të zgjeruara të paralajmërimit të afërsisë së tokës (EGPWS).


Sistemi është krijuar në mënyrë intuitive për të zvogëluar ngarkesën e punës duke rritur sigurinë dhe ndërgjegjësimin në kabinën e kabinës.

 

Kostoja e Charter Hawker 850XP

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,900 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 14 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 7 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,040 nm

Shpejtësia e lundrimit: 452 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,640 këmbë

Distanca e Uljes: 2,286 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 15.58 metra

Lartësia e jashtme: 5.49 metra

Hapësira e krahëve: 16.55 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.49 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.83 metra

Lartësia e Brendshme: 1.77 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 7,500 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 14 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE 731-5BR

Djegia e karburantit: 277 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 50 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 28,000 bs

Harta e Diapazonit

Harta e Diapazonit Haeker 850XP