Hawker 800XP

1995 - 2009

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

2,539 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

449 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

291 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 800XP është një avion mesatar i prodhuar nga Hawker midis 1995 dhe 2009.
  • Hawker 800XP mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE 731-5BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 291 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 449 knots, Hawker 800XP mund të fluturojë pa ndalur deri në 2539 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Hawker 800XP ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 4500 $, me një çmim të ri liste prej 13 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Hawker 800XP është një variant i Hawker 800. Ofron aftësi të përmirësuara të ngarkesës, performancë të përmirësuar dhe sisteme të përditësuara.

Që nga janari 2016, 81% e avionëve Hawker 800XP u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 19% të tjerë, të rinj. 11.9% janë aktualisht në shitje me shumicën e atyre (78%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 383.

Hawker 800XP konsiderohet gjerësisht si një nga avionët më të suksesshëm që Korporata Britanike e Hapësirës Ajrore ka bërë. Si modeli i gjeneratës së tretë në serinë Hawker 800, ai përmban më të mirët nga Hawker 400, Hawker 800 dhe Hawker 1000. Prodhimi në Hawker 800XP filloi në 1995 dhe përfundoi në 2006. Deri më tani janë ndërtuar 250 avionë.

 

Performanca Hawker 800XP

Hawker 800XP vjen i pajisur me dy motorë AlliedSignal TFE731-5BR. Çdo motor vlerësohet në 4,660 paund shtytje gjatë ngritjes. Hawker 800XP kërkon 5,032 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 7,952 metra pistë.


Me katër pasagjerë, Hawker 800XP ka nevojë për vetëm 2,245 metra pistë për t'u ulur. Hawker 800XP është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm njëzet minuta dhe përmban një gamë prej 2,540 milje detare.

Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Hawker 800XP është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 402 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh. Për një fluturim më të shpejtë, Hawker 800XP është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 447 knots në një lartësi prej 37,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

 

Brendësia Hawker 800XP

Kabina e Hawker 800XP mat 21.3 këmbë në gjatësi, arrin 5.7 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 6.0 metra në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 4.4 këmbë. Kabina e Hawker 800XP është konfiguruar në mënyrë tipike për të akomoduar tetë pasagjerë, por mund të organizohet të ulet deri në pesëmbëdhjetë. Hawker 800XP është konfiguruar në mënyrë tipike me tetë vende në konfigurimin e një seksioni të klubit me katër persona, një divan me tre persona dhe një vend përpara.

Çdo vend është plotësisht i rregullueshëm dhe është i aftë të rrotullohet 360 gradë. Ky avion biznesi privat përmban 48 metra kub depo bagazhesh të arritshme gjatë fluturimit të aftë për të akomoduar 525 paund bagazhe. Dymbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke siguruar një atmosferë të lehtë. Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 8.6 psi, Hawker 800XP është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 22,200 këmbë.

 

Kabinë

Hawker 800XP vjen standarde me kompletin avionik të sistemit të drejtimit dixhital të integruar të fluturimit Honeywell SPZ-8000. Ky sistem përdor pesë ekrane në lidhje me kontrollet analoge të ndryshme për të shfaqur informacionin përkatës të fluturimit.


Sistemet avionikë të përfshira në këtë komplet përfshijnë një GPS, aftësi komunikimi me frekuencë të lartë, Sistemin e Menaxhimit të Fluturimit (FMS), një Sistem Paralajmërues të Afërsisë Tokësore (GPWS), radio komunikimi dhe navigimi të dyfishtë Collins, Sistemi i shmangies së përplasjeve të trafikut II (TCAS II), i dyfishtë Sistemet e referencës inerciale me lazer Honeywell (IRS), dhe aftësi të dyfishta autopilot. Opsionet shtesë të instrumenteve përfshijnë një telefon ajër-tokë, një sistem navigimi inercial lazer të trefishtë (INS) dhe FMS të dyfishtë.

 

Kostoja e Charter Hawker 800XP

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,700 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 12 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 3-5 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,539 nm

Shpejtësia e lundrimit: 449 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,200 këmbë

Distanca e Uljes: 2,282 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 15.58 metra

Lartësia e jashtme: 5.3 metra

Hapësira e krahëve: 15.67 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.49 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.83 metra

Lartësia e Brendshme: 1.77 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 7,100 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 13 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE 731-5BR

Djegia e karburantit: 291 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 50 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 28,000 bs

Harta e Diapazonit

Hawker 800XP Harta e Diapazonit