Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

2,580
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

442
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

261
GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 800A është një avion Medium i prodhuar nga Hawker midis 1984 dhe 1995.
  • Hawker 800A është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-5R-1H, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 261 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 442 knots, Hawker 800A mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2580 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • Hawker 800A ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 4000 $, me një çmim të ri liste prej 9.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Hawker 800A ishte i pari i serisë -800, i cili deri më tani përfshin Hawker 800SP, 800XP, 800XPi dhe 850XP. Eshtë e panevojshme të thuhet, avionët privatë të serisë 800 janë ndër më të njohurit në industrinë e avionëve privat dhe vazhdojnë të përmbushin standardet e performancës së lartë për të cilat janë të njohur.

Ndoshta anëtari më i njohur i serisë 800 është Hawker 800XP. Si ndryshon Hawker 800A nga XP? Megjithëse dy avionët privatë janë disa breza larg (800SP paraprin 800XP), ato janë jashtëzakonisht të ngjashme.

Kabina e tyre është identike (veçanërisht, 800XP ka 45 metra kub hapësirë ​​bagazhi në një ndarje të jashtme ndërsa 800A nuk ka fare). Në mbrojtje të tij, 800A është më i hollë me 600 paund dhe djeg mesatarisht 30 gallonë në orë më pak se Hawker 800XP.

Djegia mesatare më e ulët e karburantit ndoshta mund t'i atribuohet ndryshimit në shpejtësinë mesatare të lundrimit të dy avionëve privatë: lundrimet -800XP në 403 knots, ndërsa 800A mund të arrijë vetëm 95% të asaj shpejtësie.

Performanca Hawker 800A

Shpejtësia pak më e ngadaltë e Hawker 800A është për shkak të motorëve pak më pak të fuqishëm: ai përdor dy motorë AlliedSignal TFE731-5R-1H, secili i aftë të japë 4,200 paund shtytje gjatë ngritjes. Ndërsa kjo është afërsisht 400 paund më pak se -800XP, është ende mjaft e mjaftueshme për një avion privat të madhësisë së tij.

Hawker 800A arrin shpejtësinë më të lartë të lundrimit prej 442 knots në 37,000 këmbë. Për shpejtësinë e lundrimit me rreze të gjatë, ai fluturon në tavanin e tij maksimal të fluturimit prej 41,000 këmbë dhe mesatarisht një shpejtësi prej 401 knotsMe Ndërsa fluturon me shpejtësi të madhe, Hawker 800A djeg 250 gallonë në orë, rreth 68 gallonë më shumë sesa djeg kur fluturon me shpejtësi në distanca të gjata. Djegia mesatare e karburantit për një fluturim të tërë, përfshirë ngjitjen dhe zbritjen, është 261 gallonë në orë.

Hawker 800A kërkon 5,600 metra pistë për t'u ngritur në nivelin e detit. Në një lartësi prej 5,000 këmbë dhe një temperaturë prej 77 ° F, kërkesa rritet në 9,800 këmbë. Pas një ngritjeje të tillë, diapazoni i NBAA IFR është 2,920 milje (2,539 milje detare). Fluturimet e mundshme do të përfshinin Nju Jorkun në Los Anxhelos ose Singaporin në Pekin.

Brendshme Hawker 800A

Masa e kabinës është 21.3 metra e gjatë 6 metra e gjerë dhe 5.8 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 604 metra kub. Kabina e Hawker 800A është konfiguruar në mënyrë tipike me tetë vende: një seksion klubi me katër persona, një divan me tre persona dhe një vend me drejtim përpara. Vendet janë plotësisht të rregullueshme dhe mund të rrotullohen 360 °.

Opsionet e ndryshme të izolimit të zërit janë në dispozicion, por nivelet e zhurmës së kabinës zakonisht qëndrojnë në rangun e ulët prej 70 decibel. Ka një diferencial presioni prej 8.6 psi, duke e lejuar kështu të mbajë një kabinë të nivelit të detit në një maksimum prej 22,000 këmbë.

Kabinë

Kabina e Hawker 800A ishte një nga të parat që doli krejtësisht dixhitale. Të gjitha informacionet e fluturimit shfaqen në një nga pesë ekranet. Vetë sistemi avionik bazohet në kompletin Honeywell SPZ-8000, i cili përfshin GPS, komunikime me frekuencë të lartë, GPWS (Sistemi i paralajmërimit të afërsisë tokësore), TCAS II (Sistemi i shmangies së përplasjes së trafikut) dhe autopilot të dyfishtë.

Kostoja e Charter Hawker 800A

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,100 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 3 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-2 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,580 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 48 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 442 knots Presioni i kabinës: 8.6 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 28,000 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,500 këmbë Pesha maksimale e uljes: 23,350 paund
Distanca e ngritjes: 5,600 këmbë Fillimi i prodhimit: 1984
Distanca e Uljes: 2,325 këmbë Fundi i prodhimit: 1995

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 51.1 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 17 Modeli i motorit: TFE731-5R-1H
hapje e krahëve: Këmbët 51 Djegia e karburantit: 261 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 21.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 6
Lartësia e brendshme: Këmbët 5
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

Harta e Diapazonit