Hawker 750

2008 - 2011

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

2,116 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

447 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

270 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 750 është një avion Medium i prodhuar nga Hawker midis 2008 dhe 2011.
  • Hawker 750 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-5BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 270 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 447 knots, Hawker 750 mund të fluturojë pa ndalur deri në 2116 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Hawker 750 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3750 $, me një çmim të ri liste prej 13 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Hawker 750 është një avion biznesi me madhësi të lehtë. Me të njëjtin trup trupor dhe krahë si seria mesatare Hawker 800, 750 ofron kabinën më të madhe në segmentin e avionëve të mesëm, plus më shumë hapësirë ​​bagazhesh se paraardhësi i tij me 79 metra kub hapësirë ​​bagazhi.

Që nga shtatori 2016, 35% e avionëve Hawker 750 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 65% të tjerë të rinj. 18.8% janë aktualisht në shitje me një pjesë të tyre (33%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 395

Hawker 750 u lançua në konventën e Shoqatës Kombëtare të Aviacionit të Biznesit (NBAA) në tetor 2006.

Një urdhër fillestar u mor në shfaqje nga NetJets Aviation dhe NetJets Europe për 30 avionë. NetJets e rriti porosinë në 60 avionë në janar 2007. Porositë e tjera të marra përfshijnë National Air Services (20 avionë) të Arabisë Saudite dhe Jet Asia (katër).

Fluturimi i parë i Hawker 750 u zhvillua në gusht 2007 dhe avioni mori certifikatën FAA të SHBA në shkurt 2008. Avioni hyri në shërbim në qershor 2008, me Jet Asia Limited i cili ka katër avionë me porosi.

 

Hawker 750 Performanca

Hawker 750 mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE-731-5BR të vlerësuar në 4,660 bs secila dhe me një interval inspektimi prej 4,200 orësh. Hawker 750 është i aftë për 2,116 milje detare me katër pasagjerë. Edhe pse inferior ndaj paraardhësit të tij, inxhinierët sakrifikuan gamën për performancë më të mirë të pistës.


Rezervuari i karburantit ventral hiqet në 750 dhe zëvendësohet me një ndarje të jashtme, të nxehtë të bagazheve. I përmirësuar nga Hawker 850XP, 750 mund të ngrihet në 4,696 metra në nivelin e detit (një ndryshim prej 336 ft) dhe 7,094 këmbë në lartësi të mëdha (një ndryshim prej 924 ft).

 

Brendësia Hawker 750

Avantazhi më i madh i Hawker 750 është në kabinën e tij, një modifikim i shtrirjes së trupave të parë i shijuar së pari nga seria -800. Masa e kabinës është 21.3 metra e gjatë, 5.7 metra e lartë dhe 6 metra e gjerë, pothuajse e krahasueshme me klasën e mësipërme.

Kjo hapësirë ​​është shumë e madhe për të akomoduar shtatë ose tetë pasagjerë, një galeri përpara, një tualet të gjerë dhe një dollap dhe dhomë bagazhesh. (Avioni ka një total prej 79 këmbë kub ruajtje të bagazheve).

Për më shumë lehtësira, kabina vjen e pajisur me sistemin e menaxhimit të kabinës Airshow 21, duke ofruar ekrane LCD miqësore për përdoruesit, në çdo vend dhe kontroll VIP të temperaturës së kabinës, dritës dhe sistemeve argëtuese. Udhëtimi superior është i pashmangshëm në kabinën e Hawker 750.

 

Kabinë

Hawker 750 është i pajisur me kompletin avionik të Rockwell Collins Pro Line 21 me katër Ekrane Kristal të Lëngshëm Matrica Aktive (AMLCD) me rezolucion të lartë 8 inx10 inç.
Kompleti avionik përfshin një sistem të vetëm të menaxhimit të fluturimit FMS-6000, Enhanced Ground Proximity Warning System (EGPWS), Sistemi i Paralajmërimit të Trafikut dhe Shmangjes së Përplasjeve (TCAS), Sistemi i Treguesit të Motorit (EIS), Sistemi i Integruar i Informacionit të Fluturimit (IFIS), distanca 8.33kHz komunikimet, dhe radari i motit të zbulimit të trazirave.


Sistemi IFIS siguron aftësinë për të shfaqur veçori që rrisin sigurinë dhe ndërgjegjësimin për situatën, të tilla si tabela elektronike, mbivendosje të zgjeruara të hartave, moti grafik (opsional) dhe hartë FMS tre dimensionale (opsionale), në një ekran të vetëm. Sistemi IFIS përfshin një njësi të vetme të serverit të skedarëve FSU-5010 dhe një panel të vetëm të kontrollit të kursorit CCP-3000.

 

Kostoja e Charter Hawker 750

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,150 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 13 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 3-6 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,116 nm

Shpejtësia e lundrimit: 447 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,696 këmbë

Distanca e Uljes: 2,245 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 15.6 metra

Lartësia e jashtme: 5.49 metra

Hapësira e krahëve: 15.54 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.5 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.83 metra

Lartësia e Brendshme: 1.52 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,750 dollarë

Çmimi i blerjes: 13 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-5BR

Djegia e karburantit: 270 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 79 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 31,000 bs

Harta e Diapazonit

harta e vargut hawker 750