Hawker 700

1977 - 1984

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

2,000 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

404 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

263 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 700 është një avion Medium i prodhuar nga Hawker midis 1977 dhe 1984.
  • Hawker 700 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-3R, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 263 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 404 knots, Hawker 700 mund të fluturojë pa ndalur deri në 2000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Hawker 700 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3100 $, me një çmim të ri liste prej 4.12 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Hawker 700 është një version i fundit i programit më të gjatë të prodhimit të avionëve të korporatave në botë. Duke pasur mbi dyzet vjet për të përsosur veten, Hawker 700 mund të besohet për një nivel të lartë të cilësisë, sigurisë, komoditetit dhe performancës.

Kabina e saj e bollshme, duke përfshirë një tualet të plotë, siguron aftësinë për të ulur të qetë shtatë pasagjerë. E prezantuar në vitin 1977, hawker 700 ka duruar falë qëndrueshmërisë, kabinës së gjerë dhe çmimeve të volitshme.

 

Hawker 700 Performanca

Hawker 700 mund të fluturojë pothuajse 2,000 milje detare me vende të plota. Ngarkesa e disponueshme me karburant të plotë është 1,350 paund. Ndryshe nga disa avionë biznesi të cilësisë së mirë, Hawker 700 mund të plotësojë kërkesat e Fazës III kundër zhurmës pa modifikime të kushtueshme, falë motorëve të tyre turbofan Honeywell TFE731-3RH (3,720 paund shtytje secili, së bashku me djegien e 263 gallonëve të karburantit në orë në lartësinë e lundrimit).


Motori 731 është mjaft i kudogjendur. Pjesët janë të shumta dhe shumica e dyqaneve dinë të punojnë mbi to. Motorët duhet të rishikohen në 4,000 orë dhe kostoja mesatare është 250,000 dollarë secila. Ka një shpejtësi lundrimi prej 365knots.

 

Brendësia Hawker 700

Ndarja e pasagjerëve e Hawker 700 është më e madhe se ajo e aeroplanëve konkurrues, siç është ai Learjet 55 dhe Citation III. Ajo ulet deri në tetë (plus dy pilotët përpara) dhe është 21 metra e gjatë, gjashtë këmbë e gjerë dhe pothuajse gjashtë metra e gjatë.

Paraqitja standarde e kabinës përmban pesë vende ekzekutive të vetme me rrëshqitje të pjerrëta dhe një divan me tre vende anash. Ju gjithashtu do të gjeni dollapë të vegjël përpara dhe prapa, një galeri minimaliste përpara dhe një tualet të pasmë përmes të cilit keni qasje në bagazhin. Ndërsa kabina 604 metra kub është e bollshme, hapësira e bagazheve, në 40 metra kub, është mjerisht e papërshtatshme për setin e sotëm të avionëve të marrë me të.

 

Kostoja e Charter Hawker 700

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,100 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 3-4 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,000 nm

Shpejtësia e lundrimit: 404 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,800 këmbë

Distanca e Uljes: 2,019 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 15.44 metra

Lartësia e jashtme: 5.18 metra

Hapësira e krahëve: 14.33 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.5 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.83 metra

Lartësia e Brendshme: 1.52 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,100 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.12 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-3R

Djegia e karburantit: 263 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 40 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 24,800 bs

Harta e Diapazonit

harta e vargut hawker 700