Hawker 1000

1990 - 1996

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

3,098 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

453 Knots

Tavan

43,000 Feet

Djegia e karburantit

260 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 1000 është një avion Medium i prodhuar nga Hawker midis 1990 dhe 1996.
  • Hawker 1000 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW305, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 260 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 453 knots, Hawker 1000 mund të fluturojë pa ndalur deri në 3098 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • Hawker 1000 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 4500 $, me një çmim të ri liste prej 13 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Bazuar në Hawker 800, Raytheon Hawker 1000 ulet një më pak se Hawker 800 më i vogël, por ka një gamë më të gjatë dhe një dritare më shumë në secilën anë të kabinës. Në kombinim me një shpejtësi të madhe, kapacitet të madh të bagazheve dhe një brendshme të përmirësuar, me hapësirë ​​të shtuar për kokën dhe shpatullat, Hawker 1000 është një nga format më luksoze të udhëtimit në dispozicion.

Pas suksesit të Hawker 800, Hawker 800A dhe Hawker 800XP, Korporata Britanike e Hapësirës Ajrore njoftoi Hawker 1000 si këstin e ardhshëm të serisë së saj të aviacionit privat HS-125. Bazuar në Hawker 800, Hawker 1000 përmban dy dritare shtesë, një shtrirje trupore dhe një dizajn të përmirësuar të krahut. Hawker 1000 arrin një ekuilibër në tiparet dhe performancën e dëshiruar, duke debutuar si një avion biznesi privat i mesëm i gjerë me aftësi intervali interkontinental.

 

Hawker 1000 Performanca

Hawker 1000 vjen i pajisur me dy motorë turbofan Pratt & Whitney Canada PW305. Çdo motor vlerësohet me 5,255 paund shtytje gjatë ngritjes. Ky model i ri i motorit lëshon shkarkimin me një shpejtësi më të ngadaltë, duke lejuar një gjurmë të zvogëluar të zhurmës. Përveç modelit të ri, këta motorë vijnë standarde me një Sistem Kontrolli Dixhital me Autoritet të Plotë (FADEC), i cili përdor informacionin nga sistemi i të dhënave të ajrit dhe mbytjet për të konfiguruar performancën e motorëve.


Me këta motorë, Hawker 1000 kërkon 5,950 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 8,075 metra pistë.

Me katër pasagjerë, Hawker 1000 ka nevojë për vetëm 2,500 metra pistë për t'u ulur. Ky avion biznesi privat përmban një gamë prej 3,098 milje detare dhe një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 43,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Hawker 1000 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 400 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 453 knots në një lartësi prej 37,000 këmbësh.

 

Brendësia Hawker 1000

Kabina e Hawker 1000 mat 24.4 metra në gjatësi, arrin 5.8 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 6.0 metra në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 4.4 këmbë. Kabina përmban një dizajn tradicional ose një biomorf. Dizajni biomorfik përmban kthesa të lëmuara, të reklamuara për të dyja rrit hapësirën e dobishme duke përmirësuar komoditetin e udhëtarëve.

Kabina e Hawker 1000 është konfiguruar në mënyrë tipike për të akomoduar tetë pasagjerë, por mund të organizohet për të ulur nëntë. Katërmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke siguruar një atmosferë të lehtë për punë ose relaks. Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 8.6 psi, Hawker 1000 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 22,200 këmbë.

 

Kabinë

Kompleti i avionikës i zgjedhur për Hawker 1000 ishte sistemi dixhital i fluturimit me dështim me dy kanale Honeywell SPX-8000. Në këtë sistem u përfshi sistemi i instrumenteve elektronike të fluturimit me pesë panele të sheshtë EDZ-818 (EFIS).


Sistemet e tjera të instrumenteve të përfshira në këtë komplet përfshijnë një sistem Primus 870 Doppler të motit dhe trazirave, transmetuesin Bendix/King KHF dhe sistemin e sensorit të rrufesë LSZ. Sistemi FADEC i integruar në motorë lejon thjeshtimin e monitorimit dhe rregullimit të performancës së motorit, duke rezultuar në një motor më efikas me një djegie më ekonomike të karburantit duke zvogëluar ngarkesën e punës së pilotit.

 

Kostoja e Charter Hawker 1000

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,100 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 12 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 2-4 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,098 nm

Shpejtësia e lundrimit: 453 knots

Tavani: 43,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,950 këmbë

Distanca e Uljes: 2,500 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.08 metra

Lartësia e jashtme: 5.18 metra

Hapësira e krahëve: 15.54 metra

Gjatësia e Brendshme: 7.44 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.83 metra

Lartësia e Brendshme: 1.77 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 46 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 13 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW305

Djegia e karburantit: 260 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 72 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 31,000 bs

Harta e Diapazonit

harta e vargut hawker 1000