Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

3,394
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

428
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

233
GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G200 është një avion mesatar i prodhuar nga Gulfstream midis 1999 dhe 2011.
  • La Gulfstream G200 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW306A, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 233 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 428 knots, Gulfstream G200 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3394 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Gulfstream G200 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 9000 $, me një çmim të ri liste prej 23 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G200 (i njohur më parë si Galaxy 1126) është një aeroplan korporativ me rreze të mesme me rreze të mesme me dy turbofanë.

Deri në maj 2020, 84% e Gulfstream Avionët G200 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronari i tyre aktual, 16% të tjerë të rinj. 11.6% janë në shitje me shumicën e atyre (89%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 224 ditë.

Fillimisht i quajtur Astra Galaxy, G200 filloi si një produkt i filialit të Israel Aircraft Industries Galaxy Aerospace Inc. Dizajni i modelit Galaxy filloi së pari në fund të viteve 1980. Fluturimi i parë u zhvillua në 25 Dhjetor 1997 dhe mori certifikimin një vit më vonë nga agjencitë e aviacionit të SHBA dhe Izraelit. Galaxy u riemërua në "G200" pas Gulfstream Aerospace bleu Galaxy Aerospace në qershor 2001, 2 vjet pasi filluan dërgesat. Prodhimi përfundoi në 2011 me një total prej 250 dërgesash nga të cilat nëntë janë pensionuar.

Gulfstream Performanca G200

La Gulfstream G200 vjen standarde me dy motorë Pratt & Whitney PW306A. Këta motorë, të ngjashëm me ato të përdorur në Learjet 60 dhe Hawker 1000, vlerësohen me 6,040 paund shtytje secila. Si të tillë, këta motorë të fuqishëm lejojnë që G200 të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm 19 minuta.

G200 kërkon 6,083 metra pistë për të nisur në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë rritet në 8,804 këmbë. Me katër pasagjerë, G200 ka nevojë për vetëm 2,590 metra pistë për t'u ulur. Ky avion biznesi privat përmban një gamë mbresëlënëse transeqeanike prej 3,400 milje detare, duke e bërë G200 një zgjedhje ideale për fluturime në destinacione të largëta.

Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, G200 është i aftë të fluturojë në një lartësi prej 41,000 këmbë dhe një shpejtësi ajri prej 430 knots. Për një fluturim më të shpejtë, G200 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 470 knots në një lartësi prej 37,000 këmbësh.

Gulfstream Brendshme G200

Kabina e Gulfstream G200 mat 24.4 metra në gjatësi, arrin 6.3 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 7.2 këmbë në gjerësi me një gjerësi dysheme prej 5.7 këmbë. Ndërsa zakonisht organizohet për të akomoduar 10 pasagjerë, kabina e G200 mund të konfigurohet për të ulur nga tetë në nëntëmbëdhjetë pasagjerë.

Me 125 këmbë kub depo të aftë për të akomoduar 2,400 paund bagazhe, G200 ofron më shumë se hapësirë ​​të mjaftueshme për të akomoduar çdo bagazh që kërkojnë udhëtarët tuaj. Me një diferencial maksimal të presionit prej 8.8, G200 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 23,000 këmbë. Gjashtëmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar një mjedis të lehtë për biznes produktiv ose një pamje relaksuese.

Kabinë

Kompleti avionik i zgjedhur për G200 është suita avionike Collins Pro Line 4. Pesë ekrane përdoren në këtë aranzhim, me një ekran kryesor të Sistemit të Treguesit të Motorit dhe Ekuipazhit (EICAS) në qendër të rrethuar nga katër ekrane më të vegjël që shfaqin informacionin përkatës të fluturimit dhe sistemit.

Sistemet tipike të përfshira në këtë paketë janë komunikimi i dyfishtë ARINC 429 Pro Line, navigimi dhe radiot e identifikimit me DME dhe ADE të dyfishtë, një kompjuter diagnostikues të radarit të motit WXR-840, një autopilot dixhital, një Sistem i Menaxhimit të Fluturimit të Sinjalit Aleat (GNS-X/EX) FMS), dhe një sistem referimi qëndrimi dhe drejtimi.

Gulfstream Kostoja e Kartës G200

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,400 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 23 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 7-11 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,394 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 150 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 428 knots Presioni i kabinës: 8.8 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 35,450 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 30,000 paund
Distanca e ngritjes: 7,000 këmbë Fillimi i prodhimit: 1999
Distanca e Uljes: 1,610 këmbë Fundi i prodhimit: 2011

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 62.2 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 21.4 Modeli i motorit: PW306A
hapje e krahëve: Këmbët 58.1 Djegia e karburantit: 233 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 24.5
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.3
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 39%

Harta e Diapazonit