Pasagjerët

8
Pasagjerët

Varg

3,000
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

470
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

192
GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G150 është një avion mesatar i prodhuar nga Gulfstream midis 2006 dhe 2017.
  • La Gulfstream G150 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE 731-40AR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 192 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 470 knots, Gulfstream G150 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Gulfstream G150 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 4000 $, me një çmim të ri liste prej 16 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G150 filloi prodhimin në 2006, duke shfaqur teknika inovative të projektimit dhe teknologjinë më të fundit.

Duke u bazuar në suksesin e paraardhësit të tij, Gulfstream G100, G150 përmirësoi performancën, kapacitetin dhe përvojën e përgjithshme të pasagjerëve. Prodhimi i këtij aeroplani të madhësisë së mesme përfundoi në vitin 2017, duke lënë një ndikim të qëndrueshëm në tregun e avionëve të biznesit.

Ndër veçoritë e tij unike është shpejtësia mbresëlënëse, dizajni i jashtëm i mrekullueshëm dhe një kabinë e rehatshme që i jep përparësi mirëqenies së pasagjerëve.

Gulfstream Performanca G150

Matja e performancës së një avioni përfshin marrjen në konsideratë të shpejtësisë, rrezes dhe lartësisë së tij.

La Gulfstream G150 mundësohet nga motorë të dyfishtë Honeywell TFE731-40AR me secilin motor të aftë për të dhënë 4,420 lbs shtytje. Prandaj, kjo rezulton në një prodhim të përgjithshëm shtytës prej 8,840 lbs për G150.

Për sa i përket shpejtësisë, G150 krenohet me një lundrim me shpejtësi të lartë prej 470 knots dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 430 knots.

Performanca e këtij avioni theksohet më tej nga diapazoni i tij mbresëlënës prej 3,000 miljesh detare, duke e bërë atë të përsosur për fluturime të gjata pa ndalesë.

La Gulfstream G150 ka një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh, ndërsa lartësia fillestare e lundrimit është 41,000 këmbë. Falë aftësisë së tij për t'u ngjitur me një shpejtësi prej 3,340 këmbë në minutë, ai arrin lartësinë e tij të lundrimit me shpejtësi.

Kur bëhet fjalë për efikasitetin e karburantit, G150 konsumon 192 gallon në orë, duke siguruar operacione me kosto efektive në udhëtime të gjata.

Për më tepër, distanca e tij e ngritjes është 5,000 këmbë dhe i nevojiten vetëm 2,880 këmbë për t'u ulur, që do të thotë se mund të operojë me lehtësi në aeroporte më të vogla.

Karakteristikat e sigurisë dhe tiparet e trajtimit të G150 janë po aq të jashtëzakonshme. Ndërtimi i fortë dhe aerodinamika e rregulluar mirë kontribuojnë në besueshmërinë e avionit, duke e bërë atë një zgjedhje popullore në tregun e avionëve të biznesit.

Gulfstream Brendshme G150

Brendësia e Gulfstream G150 ofron hapësirë ​​të bollshme dhe një gamë të gjerë lehtësish të dizajnuara për të promovuar rehati, relaksim dhe produktivitet. Me një kapacitet maksimal prej tetë pasagjerësh, kabina ofron hapësirë ​​të mjaftueshme për këmbët dhe hapësirë ​​për të lëvizur.

Dy zonat e banimit mund të strehojnë lehtësisht takime të korporatave ose tubime joformale në ajër.

Kabina krenohet me një vëllim prej 596 metra kub, ndërsa pjesa e brendshme është 17.68 këmbë në gjatësi, 5.81 këmbë në lartësi dhe 5.81 këmbë në gjerësi.

Duke siguruar që pasagjerët të kenë një udhëtim të rehatshëm, lartësia maksimale e kabinës së G150 është 7,000 këmbë dhe mban një kabinë në nivelin e detit deri në 23,000 këmbë. Diferenca e presionit prej 9 PSI ndihmon për të mbajtur një mjedis të rehatshëm gjatë fluturimit.

Ndërsa nuk ka dush në dispozicion në G150, ka një tualet dhe pasagjerët kanë hapësirë ​​për të fjetur nëse dëshirojnë. Pavarësisht mungesës së një dyshemeje të sheshtë, aksesit të bagazheve gjatë fluturimit ose një dhomë gjumi të dedikuar, avioni ofron shumë mundësi magazinimi dhe aftësinë për të konfiguruar aranzhimet e ndenjëseve për t'iu përshtatur nevojave të ndryshme.

G150 nuk i mungon asgjë për sa i përket argëtimit gjatë fluturimit, me një sistem zëri të nivelit të lartë dhe opsione të ndryshme ekrani që pasagjerët mund të shijojnë gjatë udhëtimit të tyre.

Kabinë

Një nga karakteristikat kryesore të G150 është kabina e tij e përparuar, e krijuar për t'u siguruar pilotëve një hapësirë ​​pune ergonomike dhe efikase që rrit sigurinë dhe aftësitë operacionale.

Kabina e G150 është e pajisur me paketën avionike Rockwell Collins Pro Line 21, e cila ofron një kuvertë fluturimi plotësisht të integruar me katër ekrane të mëdhenj me kristal të lëngshëm (LCD) me rezolucion të lartë.

Këto ekrane u ofrojnë pilotëve informacione kritike të fluturimit, të tilla si navigimi, komunikimi dhe të dhënat e monitorimit të sistemeve, në një format të qartë dhe të lehtë për t'u lexuar. Sistemi Pro Line 21 përfshin gjithashtu veçori të avancuara si sistemet e përmirësuara të paralajmërimit të afërsisë në tokë (EGPWS), sistemet e alarmit të trafikut dhe shmangies së përplasjes (TCAS) dhe aftësitë e radarëve të motit të bazuara në satelit.

Përveç avionikës më të fundit, kabina e kabinës G150 është projektuar duke pasur parasysh komoditetin e pilotit. Paraqitja optimizon përdorimin e hapësirës, ​​duke vendosur kontrollet dhe çelësat thelbësorë në mundësi të lehtë për të reduktuar ngarkesën e punës pilot dhe për të përmirësuar ndërgjegjësimin e situatës. Ulëset ergonomike dhe kontrollet e rregullueshme sigurojnë që pilotët të mund të mbajnë një qëndrim të rehatshëm gjatë fluturimeve të gjata, duke reduktuar lodhjen dhe duke rritur sigurinë e përgjithshme të fluturimit.

Për më tepër, Gulfstream Kabina e G150 ofron shikueshmëri të shkëlqyeshme përmes dritareve të saj të mëdha, duke i lejuar pilotët të kenë një pamje të papenguar të rrethinës së tyre gjatë fazave kritike të fluturimit, të tilla si ngritja dhe ulja. Ky aspekt jo vetëm që rrit ndërgjegjësimin për situatën, por gjithashtu kontribuon në sigurinë e përgjithshme të operimit të avionit.

Gulfstream Kostoja e Kartës G150

Kur bëhet fjalë për çarterimin e këtij avioni, tarifa për orë është zakonisht rreth 4,000 dollarë në orë. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ky çmim mund të ndikohet nga disa faktorë, duke përfshirë:

  1. Disponueshmëria e avionëve: Oferta dhe kërkesa për Gulfstream G150 në një rajon të caktuar mund të ndikojë në çmimin e kartës. Nëse ka G150 të kufizuar në dispozicion për çarter, çmimi mund të rritet.

  2. Kohëzgjatja e udhëtimit: Kohëzgjatja e udhëtimit mund të ndikojë në tarifën për orë. Për udhëtime më të gjata, operatorët mund të ofrojnë një tarifë më të ulët për orë për shkak të kostos së përgjithshme më të lartë të kartës. Në të kundërt, udhëtimet më të shkurtra mund të kenë një tarifë më të lartë për orë për të llogaritur kostot fikse që lidhen me çdo fluturim.

  3. sezonaliteti: Çmimet e çarterit mund të ndikohen nga periudhat e pikut të udhëtimit, të tilla si pushimet ose ngjarjet kryesore, dhe mund të rriten gjatë atyre kohërave për shkak të kërkesës së lartë për çarter të avionëve privatë.

  4. Tarifat e ripozicionimit: Nëse një avion duhet të ripozicionohet para ose pas një charter, mund të shkaktohen kosto shtesë dhe të përfshihen në çmimin e përgjithshëm.

  5. Shërbime të tjera: Kateringu, transporti tokësor ose shërbime të tjera të specializuara të kërkuara nga pasagjerët mund të ndikojnë në koston totale të kartës.

Çmimi i blerjes

Kur ishte i ri, çmimi i blerjes së një G150 ishte afërsisht 16,000,000 dollarë.

Megjithatë, si shumica e aseteve, avionët gjithashtu zhvlerësohen me kalimin e kohës, me G150 që përjeton një normë amortizimi vjetor prej rreth 5.91%.

Si rezultat i këtij zhvlerësimi, vlera mesatare e a Gulfstream G150 është ulur ndjeshëm me kalimin e viteve.

Aktualisht, vlera mesatare e tregut e një G150 qëndron në rreth 4,200,000 dollarë, në varësi të faktorëve të tillë si mosha, orët totale të fluturimit, historia e mirëmbajtjes dhe çdo përmirësim ose veçori shtesë që i është shtuar avionit.

Kur merret parasysh blerja e një para-pronë Gulfstream G150, është thelbësore të merret parasysh jo vetëm kostoja fillestare, por edhe shpenzimet e vazhdueshme që lidhen me zotërimin dhe funksionimin e një avioni privat.

Këto kosto mund të përfshijnë mirëmbajtjen, karburantin, sigurimin, tarifat e hangarit dhe pagat e ekuipazhit, ndër të tjera.

Për më tepër, çdo blerës potencial duhet të kryejë një inspektim dhe rishikim të plotë të të dhënave të mirëmbajtjes së avionit për t'u siguruar që ai është mirëmbajtur mirë dhe i përmbahet standardeve të sigurisë.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,000 nm Numri i udhëtarëve: 8 Kapaciteti i bagazhit: 80 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 470 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 26,100 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 21,700 paund
Distanca e ngritjes: 5,000 këmbë Fillimi i prodhimit: 2006
Distanca e Uljes: 2,880 këmbë Fundi i prodhimit: 2017

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 56.7 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 19.1 Modeli i motorit: TFE731-40AR
hapje e krahëve: Këmbët 55.6 Djegia e karburantit: 192 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 17.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.8
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.8
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 31%

Harta e Diapazonit