Pasagjerët

8
Pasagjerët

Varg

2,790
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

470
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

186
GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G100 është një avion mesatar i prodhuar nga Gulfstream midis 2001 dhe 2006.
  • La Gulfstream G100 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE 731-40R, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 186 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 470 knots, Gulfstream G100 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2790 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Gulfstream G100 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 4300 $, me një çmim të ri liste prej 12 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream 100 u krijua për të fluturuar në distanca të gjata me shpejtësi të madhe. Mund të përfundojë me lehtësi udhëtime pa ndalesa nga Seattle në Nju Jork ose nga Singapori në Tokio dhe ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej .84 Mach. Ai përputhet me standardet e besueshmërisë dhe performancës së lartë në avionët privatë për të cilët Galaxy Aerospace Corp dhe pronari i saj, Israel Aircraft Industries, janë bërë të njohur.

Në 1999, General Dynamics fitoi Gulfstream dhe në 2001, General Dynamics bleu Galaxy Aerospace Company nga Israel Aerospace Industries Ltd. Ky blerje përfshinte certifikatat e tipit për familjen e avionëve, të cilat General Dynamics i dhanë Gulfstream. Astra SPX u riemërua në Gulfstream G100 në shtator të vitit 2002, fluturoi për herë të parë në gusht të vitit 1994. Prodhimi në Gulfstream G100 filloi në 2001 dhe përfundoi në 2006. Deri më tani janë ndërtuar 21 avionë.

Gulfstream Performanca G100

G100 vjen i pajisur me dy motorë turbofan të pajisur me Honeywell TFE731-40R-200F FADEC. Çdo motor vlerësohet për 4,250 paund shtytje në nivelin e detit. Nivelet e zhurmës gjatë ngritjes janë 79.1 EPNdB. Me këta motorë, G100 ka nevojë për 5,395 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbësh dhe një temperaturë prej 25 gradë Celsius, kjo distancë ngritjeje rritet në 8,700 metra pistë.

Me katër pasagjerë në bord, G100 kërkon vetëm 2,520 metra pistë për t'u ulur. Ky avion biznesi privat është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm gjashtëmbëdhjetë minuta dhe përmban një tavan maksimal të certifikuar prej 45,000 këmbësh.

G100 përmban një gamë mbresëlënëse prej 2,950 milje detare, lehtësisht të afta për të fluturuar fluturime transkontinentale. Nëse sipërmarrja juaj e biznesit ju çon në një vend më të largët, G100 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 430 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh me një normë të rrjedhës së karburantit prej 1,144 gallon në orë në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

Për një fluturim më të shpejtë, G100 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 470 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh me një normë të rrjedhës së karburantit prej 1,432 gallon në orë në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

Gulfstream Brendshme G100

Kabina e G100 mat 17.1 metra në gjatësi, arrin 5.6 metra në lartësi dhe shtrihet në një gjerësi maksimale prej 4.8 këmbësh, me një gjerësi dyshemeje prej 3.7 këmbë. Kabina e G100 është zakonisht e konfiguruar për të akomoduar shtatë pasagjerë, por mund të ulet deri në nëntë. Pajisjet e dizajnuara në G100 përfshijnë priza energjie, një tualet të mbyllur dhe një galerë.

Nëse G100 është i pajisur me një rezervuar karburanti shtesë, ky avion biznesi privat ofron 42 këmbë kub bagazhe të aftë për të akomoduar 370 paund bagazhe. Pa këtë shtrirje të rezervuarit të karburantit, ky kapacitet ruajtës rritet në 55 këmbë kub. Me një diferencial maksimal të presionit prej 8.8 psi, G100 është i aftë të ruajë kushtet e kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 23,000 këmbë.

Kabinë

G100 vjen standarde me një komplet avionik Collins Pro Line 4. Ky sistem avionik përdor katër ekrane kristale të lëngshme 7.25 me 7.25 inç në një aranzhim T. Të dizajnuara për të qenë sa më efikase, sistemet grupohen sipas funksionit me ekranet e ekranit në afërsi të funksioneve që ata kontrollojnë.

Disa nga sistemet avionike të përfshira në këtë komplet përfshijnë një radar moti Collins TWR-850 Doppler dhe Sistemin e Menaxhimit të Fluturimit GNS-XES të Sinjalit Aleat (FMS) dhe një Sistem të Përpunimit të Integruar Avionik me dy kanale (IAPS).

Gulfstream Kostoja e Kartës G100

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,300 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5-10 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 2-5 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,790 nm Numri i udhëtarëve: 8 Kapaciteti i bagazhit: 64 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 470 knots Presioni i kabinës: 8.8 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 24,650 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 20,700 paund
Distanca e ngritjes: 6,000 këmbë Fillimi i prodhimit: 2001
Distanca e Uljes: 2,615 këmbë Fundi i prodhimit: 2006

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 55.6 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 18.2 Modeli i motorit: TFE731-40R
hapje e krahëve: Këmbët 54.6 Djegia e karburantit: 186 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 17.1
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.5
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 31%

Harta e Diapazonit