Dassault Falcon 200

1983 - 1991

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

2,050 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

42,000 Feet

Djegia e karburantit

244 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 200 është një avion Medium i prodhuar nga Dassault midis 1983 dhe 1991.
  • La Dassault Falcon 200 është mundësuar nga dy motorë Honeywell ATF3-6A, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 244 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Dassault Falcon 200 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2050 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 200 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 4400 $, me një çmim të ri liste prej 7.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Falcon 200, një zhvillim dhe përmirësim mbi Falcon 20, është e pajisur me një motor më të fuqishëm, kapacitet më të madh të karburantit dhe gamë të shtuar. Anëtari më i avancuar i Falcon familja, Falcon 200 përmban një mjedis udhëtimi të gjatë 20 këmbë, të mrekullueshëm për deri në tetë pasagjerë.

Motori binjake Falcon 200-cilat Dassault u dorëzua për herë të parë në 1983 dhe u prodhua deri në 1988-ishte një vazhdim i popullarizuar jashtëzakonisht Falcon 20, një aeroplan i ndërtuar për tolerancat e avionëve luftarakë me një kornizë ajri me jetë të pakufizuar. Gjatë viteve 1970, Federal Express filloi ngritjen e saj duke përdorur versionet më të ngarkuara të Falcon 20, duke i përdorur ato katër herë nga frekuenca që projektuesit kishin parashikuar. Disa nga këta avionë mbeten në shërbim me kompanitë më të vogla të transportit. Ndërsa korniza ajrore e viteve 20 ishte e fortë, motorët e saj të zhurmshëm dhe gazorë GE CF700 e kufizuan aeroplanin e kabinës së mesme në këmbë tepër të shkurtra. Goditja e erës nga Teterboro, NJ, në Çikago do të thoshte një ndalesë e karburantit në Ohajo.

 

Dassault Falcon Performanca e 200

La Falcon 200 është i pajisur me dy motorë Garrett ATF 3-6A-4C të vlerësuar në 5,200 paund shtytje secili. Avioni është i aftë të arrijë një tavan fluturimi të certifikuar prej 42,000 këmbësh dhe mund të fluturojë me një lundrim me shpejtësi të lartë prej 460 knots.


La Falcon 200 është i aftë të fluturojë nga Seattle në Miami pa ndalesë me katër pasagjerë dhe një erë të lehtë të pasme dhe të ulet me 40 minuta karburant të mbetur; ngjiteni fillimisht me një lartësi mahnitëse 6,000 këmbë në minutë dhe përdorni pistat 5,000 këmbë gjatë gjithë ditës-dhe prapë keni shumë diferencë sigurie. Ka një gamë prej 2,000 nm.

 

Dassault Falcon 200 Brendshme

Falcon Vitet 200 kanë kabina çuditërisht të mëdha, duke i dhënë konkurrencës më të re një fitim për paratë e tyre. Masa e kabinës është 23.8 metra e gjatë, 5.7 metra e lartë dhe 6.1 metra e gjerë. Tetë deri në dhjetë pasagjerë përshtaten mirë në një aranzhim me dy klube, ose një klub, divan dhe konfigurim individual të sediljeve.

Një kuzhinë dhe tualet janë veçori shtesë. Krahasuar me një 20, 200 ende ka kabinën më të mirë, një galerë më të madhe, një tualet të pasmë dhe një ndarje bagazhi të ngarkuar nga jashtë. Paraqitja standarde e kabinës përmban një grup klubesh me katër vende përpara, i ndjekur nga një gjysmë klub përballë një divani me tre vende, përballë anës.

 

Kabinë

Premtuar se do të përdorë pajisjet më të avancuara analoge dhe elektromekanike të vitit të prodhimit, sistemi avionik i gjetur në Falcon Vitet 200 ndryshojnë me moshën. Sot, shumica janë azhurnuar në dy komina Collins VHF 20, VIR 30 navs, dual DME, transponderë të dyfishtë, autopilot Collins AP 105 dhe radar moti Sperry Primus 400.

 

 

Dassault Falcon 200 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,400 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 7 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 3 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,050 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 42,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,200 këmbë

Distanca e Uljes: 2,175 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 17.13 metra

Lartësia e jashtme: 5.33 metra

Hapësira e krahëve: 16.32 metra

Gjatësia e Brendshme: 7.25 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.86 metra

Lartësia e Brendshme: 1.74 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,400 dollarë

Çmimi i blerjes: 7.5 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: ATF3-6A

Djegia e karburantit: 244 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 41 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 32,000 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta 200 e diapazonit