Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

2,100
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

441
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

210
GPH

Fakte kyçe

 • La Cessna Citation XLS + ka gjashtë vende lëkure tepër të gjera, plotësisht të mbështjella sigurojnë rehati optimale.
 • Avioni i biznesit më i shitur në botë, i njohur për rehati dhe kosto të ulët operative.
 • La Cessna Brendësia e XLS Plus ka një divan anësor, një tualet të gjerë dhe një qendër luksoze freskuese.
 • Kontrolli i sediljes VIP u ofron pasagjerëve kontroll të plotë të ndriçimit dhe temperaturës së kabinës.
 • Vendet janë të mbështjella me lëkurë të pasur, ndërsa përfundimet me dru të fortë dhe pëlhura me porosi të theksuar elegancën.
 • Kontrolle më të thjeshta dhe shfaqje më të ndritshme, të gjitha të mundësuara nga avionika Rockwell Collins Pro Line 21, bëjnë që Citation XLS + më i zgjuar se kurrë.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation XLS + është varianti i fundit i një prej avionëve privatë më të shitur të të gjitha kohërave. XLS + bazohet në modelin e mëparshëm XLS, i cili vetë ishte bazuar në Citation Excel. Excel u njoftua në 1994 dhe kishte fluturimin e tij të parë dy vjet më vonë. Që nga dorëzimi i saj i parë në vitin 1998, mbi 900 kanë hyrë në shërbim. Në vitin 2004 Cessna azhurnoi Excel në XLS. Katër vjet më vonë Cessna bëri përmirësime të mëtejshme të avionit, duke përfshirë motorët e azhurnuar dhe një hundë të re, duke rezultuar në XLS +.

Cessna zhvilloi XLS + me ambicien e krijimit të një avioni me rreze transkontinentale dhe efikasitet të jashtëzakonshëm, të gjitha brenda paketës së një avioni të bukur të mesëm. XLS + ofron hapësirë ​​për deri në 9 pasagjerë brenda kabinës së saj të gjerë. Ka mjaft hapësirë ​​brenda që udhëtarët të qëndrojnë dhe të lëvizin me lehtësi.

Me një diapazon prej 2,100 milje detare, XLS + është drejt skajit më të ulët - të mençur - të zgjedhjes së avionit të mesëm. Diapazoni e bën XLS + të aftë të fluturojë nga Londra për kudo në Evropë pa nevojën e karburantit. Për më tepër, XLS + mund të arrijë pjesën më të madhe të Amerikës së Veriut kur fluturon nga New York ose Los Angeles. Në kushte optimale të motit me gjysmën e vendeve të mbushura, XLS + mund, për shembull, të arrijë me lehtësi në Karaibe.

Konkursi XLS + ka

Konkurrenti më i afërt për XLS + është Pilatus PC-24. PC-24 ka një diapazon të ngjashëm (2,000 Milje Detare), mund të vendosë deri në 9 pasagjerë, mund të lundrojë me të njëjtën shpejtësi, të fluturojë në të njëjtën lartësi dhe të ruajë të njëjtën sasi bagazhesh. Sidoqoftë, aty ku avioni ndryshon është çmimi, performanca e shkurtër në terren dhe dizajni i brendshëm. PC-24 mund të ulet në pistat më të shkurtra dhe të papastra pa problem. Për më tepër, PC-24 ka një dysheme plotësisht të sheshtë - një tipar i rëndësishëm për shumë klientë të avionëve të biznesit. Sidoqoftë, faktori kryesor i diferencimit është çmimi. Jo vetëm çmimi për të blerë por edhe për charter. Për shkak se PC-24 është më i shkathët, PC-24 është një propozim më i shtrenjtë. Si pasojë, më pak aeroplanë kanë në shërbim. Prandaj, kërkesa për PC-24 tejkalon shumë ofertën kur bëhet fjalë për chartering.

Cessna Citation Performanca XLS +

Cessna kanë vendosur të ushqejnë XLS + me motorët Pratt & Whitney Canada PW545C. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 4,119 bs shtytje secili. Si pasojë, XLS + është në gjendje të ngrihet me një gjatësi minimale të pistës prej 3,560 metrash. Distanca e uljes është minimumi 3,180 metra. Kur jeni në det, XLS + është në gjendje të fluturojë me një shpejtësi maksimale prej 441 knots në një lartësi maksimale prej 45,000 metrash.

Cessna Citation XLS + Brendshme

Diçka që karakteristikat XLS + është gjithnjë e rëndësishme në një botë post-pandemike është cilësia e pastërtisë së ajrit. Fatmirësisht, Cessna a keni mbuluar dhe pajisur XLS + me një sistem ajri të pastër. Një sistem i ajrit të pastër përqendrohet vetëm në qarkullimin e ajrit të pastër nga jashtë avionit në kabinën. Për shkak se ajri që vjen në kabinën është vazhdimisht "i freskët" nga jashtë, nuk ka asnjë riciklim. Prandaj, nuk ka nevojë për një filtër shtesë brenda sistemit. Si rezultat, i gjithë vëllimi i ajrit brenda kabinës mund të rifreskohet brenda më pak se dy minutash. Sistemet alternative të ajrit që gjenden në aeroplanë janë sistemet e pjesshme të qarkullimit dhe sistemet e jonizimit. Të dy këta mbështeten në heqjen aktive të mikrobeve, viruseve dhe baktereve nga ajri, pastaj e pompojnë përsëri në kabinën.

Për sa i përket elementeve të prekshme të brendshme, Cessna kanë zgjedhur për gjashtë vende individuale dhe një divan anësor. Çdo vend ka një sipërfaqe pune të pozicionuar mirë. Kontrollet e ulëseve VIP lejojnë pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin dhe temperaturën e kabinës. Në vend të shtratit anësor, udhëtarët mund të zgjedhin një dollap ruajtjeje dhe një vend të vetëm me fytyrë anësore.

Të gjitha vendet janë të mbështjella me lëkurë të pasur dhe të plotësuara me përfundime me shije të drurit. Nëse keni kënaqësinë të zgjedhni avionin nga aeroplani i ri, mund të zgjidhni pëlhura me porosi dhe të theksoni elegancën e avionit. Vendet janë plotësisht të përthyeshme dhe të afta të rrëshqasin përpara dhe prapa. Për më tepër, vendet mund të artikulohen për rehati maksimale.

Njëmbëdhjetë dritare të mëdha sigurojnë dritë dhe shikim optimal në të gjithë kabinën. Të gjitha vendet individuale kanë qasje në një dritare për të parë botën të kalojë më poshtë. Natyrisht, për një avion në këtë segment, një tualet i gjerë është i vendosur në pjesën e pasme të avionit dhe një qendër luksoze e freskimit është në pjesën e përparme. Sipas Cessna, kabina "zbeh vijën midis biznesit dhe kënaqësisë".

Kabinë

Kabina e XLS + është ajo që mund të prisni nga një Cessna Citation avionët. Të njohshëm. I besueshëm. I sigurt Ndërsa avionikët nuk janë përparim teknologjik, ato janë shumë funksionale. Sidoqoftë, kjo pritet nga një aeroplan në këtë diapazon.

La Citation XLS + është e pajisur me avionikë Collins Aerospace Pro Line 21. Sipas Cessna kjo e bën XLS + "më të zgjuar se kurrë". Si pasojë, ekuipazhet do të ndjehen të njohur me kabinën dhe fluturimin e sigurt në të gjitha kushtet. Falë ekuipazheve të Shërbimit të të Dhënave MATELITE XM WX kanë akses në informacionin e azhurnuar të motit përgjatë shtegut të fluturimit. Softwareshtë në dispozicion një softuer i azhurnuar që lejon pilotët të mbivendosin imazhet satelitore me mbivendosjet NEXRAD. Për më tepër, opsionet përfshijnë aftësinë për të parë Kufizimet e Përkohshme të Fluturimit (TFR), për të parë erërat lart dhe për të parë rrufetë re-në-re me të dhënat e goditjeve. Imazhet dhe të dhënat janë të disponueshme në çdo lartësi.

Karakteristikat standarde përfshijnë:

 • Shfaqje Primare të Fluturimit 8 x 10 inç
 • Shfaqje shumëfunksionale 8 x 10 inç
 • Sistemi elektronik i informacionit të fluturimit
 • Sistemi i sinjalizimit të ekuipazhit
 • Sistemi i udhëzimit të fluturimit
 • Kompjuter të dyfishtë të të dhënave të ajrit
 • Moti i transmetimit XM (SH.B.A.)
 • Modaliteti i zbritjes emergjente
 • Sistemi i referencës së drejtimit të qëndrimit të dyfishtë
 • Listat e integruara elektronike të kontrollit
 • Listat elektronike
 • Sistemi i Menaxhimit të Fluturimeve
 • Global Sistemi i pozicionimit
 • Sistemi i paralajmërimit për ndërgjegjësimin e terrenit (TAWS)
 • Sistemi i shmangies së përplasjes në trafik (TCAS II)
 • Sistemi Diagnostikues i Mirëmbajtjes

Cessna Citation XLS + Kostoja e Kartës

Karta e vlerësuar për për një Cessna Citation XLS + është 3,500 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë. Në të kundërt, Pilatus PC-24 - përmendur më parë si konkurrenti kryesor XLS + - vlerësohet të kushtojë 4,150 dollarë për orë fluturimi. Kjo është, sigurisht, nëse mund të gjeni një të disponueshëm për statut në rajonin tuaj.

Çmimi i blerjes

Çmimi i listës për Cessna Citation XLS + është 13 milion dollarë përpara pajisjeve opsionale. Çmimi mesatar i kërkuar për një shembull para-pronësor është 7.1 milion dollarë. Çmimi mesatar i shitjes është 6.4 milion dollarë. Duke parë që XLS + është pjesë e një prej familjeve më të njohura të avionëve në qiell, ka të ngjarë të jeni në gjendje të gjeni shumë shembuj në pronësi.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,100 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 90 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 441 knots Presioni i kabinës: 9.5 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 20,200 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,800 këmbë Pesha maksimale e uljes: 18,700 paund
Distanca e ngritjes: 3,560 këmbë Fillimi i prodhimit: 2008
Distanca e Uljes: 3,180 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 52.5 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 17.2 Modeli i motorit: PW545A
hapje e krahëve: Këmbët 56.3 Djegia e karburantit: 210 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 18.5
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.5
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.7
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 35%

Harta e Diapazonit