Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

2,700
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

446
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

210
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation Latitude pjesa e brendshme ka dritare të mëdha, 30 inç hapësirë ​​për këmbët, një dysheme të sheshtë dhe një kabinë të lartë 6 metra të lartë sigurojnë komoditet të pakonkurueshëm.
  • Me një lartësi të ulët të kabinës prej 5,950 metra, Cessna Latitude ju mban të ndiheni të freskët gjatë fluturimit.
  • La LatitudeWC-ja është jashtëzakonisht e gjerë - 60 përqind më e madhe se konkurrenti i saj më i afërt.
  • Qëndroni të lidhur dhe jini produktivë me sistemin modern të menaxhimit të kabinës dhe internetin.
  • Hyni dhe dilni nga Cessna Latitude përmes një dere të madhe të ajrit të operuar në mënyrë elektrike.
  • Avionikët me ekran me prekje Garmin ™ G5000 revolution revolucionarizojnë mënyrën se si pilotët kanë qasje në të dhënat e fluturimit dhe marrin komandën e sistemeve më të përparuara të navigimit, trafikut, mbikëqyrjes dhe komunikimit të avionit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation Latitude është, sipas Cessna, Avioni i biznesit mesatar me numrin një më të shitur. Shpallur në 2011 në konventën NBAA, prototipi i parë fluturoi tre vjet më vonë në 2014. Një vit më vonë Latitude mori certifikimin FAA. Dorëzimet filluan tre muaj më vonë.

Duke shfaqur një dizajn të fletëve të pastra, Latitude posedon një avion rrethor stand-up me një dysheme plotësisht të sheshtë. E njëjta avion u mbajt për në Cessna Citation Longitude. Si pasojë, Latitude është në gjendje të akomodojë deri në nëntë pasagjerë me mjaft hapësirë ​​dhe komoditet. Për më tepër, pjesa e brendshme mund të pajiset me hyrje në internet me shpejtësi të lartë për t'ju mbajtur rehat dhe të lidhur.

Që nga prezantimi në 2015, Cessna u kanë dorëzuar klientëve mbi 200 avionë.

Cessna Citation Latitude Performance

La Latitude mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW306D1 të montuar në pjesën e pasme. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 5,907 bs shtytje secili. Prandaj, Latitude është i aftë të ngrihet me një gjatësi minimale të pistës prej 3,580 metrash. Distanca e uljes është vetëm 2,480 metra.

Kur jeni në lundrim, avioni mund të mbajë një shpejtësi prej 446 knots në një lartësi maksimale prej 45,000 metrash. Me katër pasagjerë në bord Latitude mund të udhëtojë 2,700 milje detare (3,107 milje / 5,000 KM) pa pasur nevojë të karburantit. Latitude ka një peshë bazë funksionimi prej 18,656 l me një ngarkesë të dobishme prej 12,394 bs. Pesha maksimale e ngritjes (MTOW) është 30,800 l.

Cessna Citation Latitude I brendshëm

La Latitude ka një mori karakteristikash brenda për t'u siguruar udhëtarëve përvojën më të rehatshme dhe luksoze. Duke filluar nga përpara dhe duke punuar prapa, Latitude përmban një derë plotësisht elektrike. Dera elektrike është e madhe dhe ngjitet lehtë. Si rezultat, hyrja dhe dalja nga avioni është jashtëzakonisht e lehtë.

Sapo të futeni brenda kabinës, do të gjeni dy vende përballë jush. Këto vende mund të zëvendësohen opsionalisht me një qendër më të madhe freskuese. Sidoqoftë, një qendër më e madhe freskuese do të zvogëlojë kapacitetin e uljes së avionit. Pasja e qendrës së freskimit do t'u mundësojë udhëtarëve të shijojnë një larmi më të madhe të ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë, së bashku me lehtësimin e përgatitjes së ushqimit.

Kabina ka përmasa 6 metra (1.83 metra) lartësi dhe 6 metra 5 inç (1.96 metra) gjerësi. Vendet krenohen me një hapësirë ​​këmbësh mbresëlënëse prej 30 inç (76.2 cm) dhe janë plotësisht të përthyeshme. Sediljet janë plotësisht artikuluese dhe lejojnë një konfigurim të personalizuar të klubit. Një dysheme plotësisht e sheshtë siguron lundrim të lehtë në kabinën. Dhjetë dritare të mëdha, të vendosura strategjikisht në të gjithë kabinën, sigurojnë dritë të bollshme natyrore dhe pamje të lë pa frymë botën më poshtë.

Cessna Citation Latitude Paraqitja e brendshme

Cessna Citation Latitude Paraqitja e brendshme

Cessna Citation Latitude Brendësia vazhdon

Cessna kanë siguruar udhëtarët në Latitude me aftësinë për të qëndruar i lidhur gjatë fluturimit. Një sistem modern i menaxhimit të kabinës lejon klientët të kontrollojnë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Për më tepër, menaxhimi i kabinës me valë vjen si standard dhe lejon qasjen në media dixhitale, hartat lëvizëse dhe radio satelitore.

Një lartësi e ulët e kabinës prej vetëm 5,950 metra siguron që udhëtarët të qëndrojnë të freskët gjatë fluturimit. Për më tepër, një lartësi e ulët e kabinës ndihmon në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit dhe siguron që të arrini në destinacionin tuaj duke u ndjerë i freskët.

Pjesa e pasme e kabinës përmban një tualet të gjerë dhe të personalizueshëm. Sipas Cessna, WC-ja e pasme është 60 për qind më e madhe se konkurrenti i tij më i afërt. Cessna përshkruaj tualet si "jashtëzakonisht i gjerë".

E vendosur pas tualetit është ndarja e bagazhit. I aftë për të mbajtur deri në 1,000 paund bagazh, hapësira e bagazhit ka hapa të integruar për ngarkim të lehtë. Sidoqoftë, ndryshe nga avionët e tjerë në klasën e tij, hapësira e bagazhit nuk është e arritshme gjatë fluturimit.

Kabinë

Kabinën e pilotit Latitude është klasik Cessna. I pastër dhe i sofistikuar. Mundësuar nga avionika Garmin G5000, kabina përmban katër ekrane me prekje me ngjyra të plota. Ekranet kryesore të fluturimit (PFD) paraqesin sistemin e shikimit sintetik Garmin SVT. Mbytjet automatike të integruara plotësisht dhe sistemi diagnostikues i bordit LinxU vendos një standard të ri në funksionimin efikas.

Falë ngjashmërisë së kabinës me atë Sovereign+, pilotët të cilët vlerësohen tipik për Sovereign+ janë tashmë të vlerësuarat tip për Latitude.

Cessna Citation Latitude Kostoja e Kartës

Kostoja e parashikuar e statutit për a Cessna Citation Latitude është 4,000 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë.

Çmimi i blerjes

Lista çmim për Cessna Citation Latitude është 17.5 milion dollarë deri 18 milion dollarë kur pajisen zakonisht. Kur shikoni shembuj të pronësisë paraprake, modelet 2016-2020 zakonisht shkojnë nga 10 deri në 18 milion dollarë.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë aeroplan, charter, blerje dhe më shumë, atëherë ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,700 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 127 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 446 knots Presioni i kabinës: 9.7 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 30,800 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 5,950 këmbë Pesha maksimale e uljes: 27,575 paund
Distanca e ngritjes: 3,580 këmbë Fillimi i prodhimit: 2015
Distanca e Uljes: 2,480 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 62.2 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.9 Modeli i motorit: PW306D1
hapje e krahëve: Këmbët 72.3 Djegia e karburantit: 210 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 21.8
Gjerësia e brendshme: Këmbët 6.4
Lartësia e brendshme: Këmbët 6
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 35%

Harta e Diapazonit