Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

1,770
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

433
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

210
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation XLS është një avion mesatar i prodhuar nga Cessna midis 2004 dhe 2009.
  • La Cessna Citation XLS mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW545B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 210 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 433 knots, Cessna Citation XLS mund të fluturojë pandërprerë deri në 1770 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation XLS ka një çmim të vlefshëm për charter në orë prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 13 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation XLS është avioni i dytë në Citation Seri Excel. Shtë një version i përditësuar i origjinalit Citation Excel (Modeli 560 XL). Motorët e azhurnuar Pratt & Whitney PW545B lejojnë një performancë të përmirësuar të termocentralit.

Deri në Tetor 2019, 64% e Citation Avionët XLS u blenë në pronësi të mëparshme nga pronari i tyre aktual, 36% të tjerë të rinj. 3.7% janë në shitje me shumicën e atyre (75%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 231 ditë.

Dorëzimi i parë i Citation XLS ndodhi në 2003 dhe prodhimi përfundoi në 2008. The Citation XLS u zëvendësua nga modeli XLS+ i cili ishte një model tjetër i azhurnuar në serinë Excel. Gjithsej 330 Citation Avionët e biznesit XLS janë ndërtuar me 1 në pension dhe 1 akoma në prodhues.

Cessna Citation Performanca XLS

La Citation XLS vjen e pajisur me dy motorë Pratt dhe Whitney PW545B. Çdo motor vlerësohet për 3,975 paund shtytje secili, një rritje prej 4.5% në krahasim me motorët e përdorur për paraardhësin e tij. Me këta motorë të fuqishëm, Citation XLS mund të ngjitet në 43,000 metra në vetëm njëzet e pesë minuta, një mbresëlënëse 48 minuta më shpejt se paraardhësi i tij. Në një ditë standarde, Citation XLS ka nevojë për vetëm 3,560 metra pistë për t'u ngritur dhe kërkon 2,739 këmbë pistë për t'u ulur.

Me një gamë prej 1,704 milje detare, ky avion biznesi privat ofron shumë mundësi për destinacionin e sipërmarrjes tuaj të biznesit. Me një sistem të ingranazheve të uljes me një lidhje të gjatë udhëtimi, taksitë dhe operacionet e uljes janë përpjekje shumë më të lehta.

La Citation XLS përdor frena karboni me kapacitet të lartë, duke lejuar performancën mbresëlënëse të uljes. Për një fluturim në një destinacion tjetër, një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë 354 knots mbahet në Citation Tavani i shërbimit maksimal të certifikuar të XLS prej 45,000 këmbësh. Për një fluturim të shpejtë, Cessna Citation XLS është në gjendje të mbajë 431 knots në një lartësi të rehatshme prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

Cessna Citation Brendshme XLS

La Citation XLS zakonisht konfigurohet për të ulur nëntë pasagjerë, por ofron aranzhime për të akomoduar deri në dymbëdhjetë. Kabina e këtij avioni biznesi privat mat 18.5 metra në gjatësi, 5.5 metra në gjerësi dhe 5.7 metra në lartësi. Për cilësi më të mira të anulimit të zhurmës, dera e kabinës është e mbyllur tre herë dhe Citation XLS përmban dritare me panel të trefishtë.

Përveç ndriçimit të ambientit të lejuar nga dhjetë dritaret që rrethojnë kabinën, Citation XLS vjen standarde me një sistem ndriçimi LED indirekt, duke prodhuar më pak nxehtësi dhe duke shtuar një ndjenjë më të madhe në kabinë. Me 80 metra kub depo të jashtme dhe një dollap të brendshëm, Cessna Citation XLS siguron shumë hapësirë ​​për ruajtjen e bagazheve. Dy sisteme të ajrit të kondicionuar janë instaluar në Citation XLS për të siguruar komoditetin e udhëtarëve.

Kabinë

Për kompletin e avionikës, Cessna zgjodhi Honeywell Primus 1000. Tre ekrane shfaqin informacionin e instrumenteve me kontrollet përkatëse të vendosura drejtpërdrejt në pllakat e fytyrës për përmirësimin e koordinimit dhe performancës së pilotit-sy.

Instrumentet e përfshira në këtë paketë avionike janë panele të kontrollit të radios audio Primus II me autobusë dixhital audio, Coltech SELCAL, një sistem drejtimi dixhital i fluturimit Primus 1000, njësitë e menaxhimit të radios Primus II në anën e majtë dhe të djathtë, xhirot e dyfishta mekanike dhe vertikale Honeywell, një Primus 650 radar i motit, një Fairchild FDR, një altimetër radio AA 300, një CVR Loral/Fairchild, sisteme dixhitale të të dhënave dixhitale të ajrit dhe një Artex ELT 110-4. Një veçori e shtuar për këtë komplet avionik të avancuar përfshin një mënyrë automatike të zbritjes së urgjencës.

Cessna Citation Kostoja e Kartës XLS

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,250 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 13 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 7 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,770 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 90 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 433 knots Presioni i kabinës: 9.5 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 20,200 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,800 këmbë Pesha maksimale e uljes: 18,700 paund
Distanca e ngritjes: 3,940 këmbë Fillimi i prodhimit: 2004
Distanca e Uljes: 2,843 këmbë Fundi i prodhimit: 2009

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 52.5 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 17.2 Modeli i motorit: GJ545BB
hapje e krahëve: Këmbët 56.3 Djegia e karburantit: 210 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 18.6
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.5
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.7
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 35%

Harta e Diapazonit