Cessna Citation VII

1992 - 2000

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

1,700 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

459 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

251 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation VII është një avion Medium i prodhuar nga Cessna midis 1992 dhe 2000.
  • La Cessna Citation VII mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-4R-2, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 251 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 459 knots, Cessna Citation VII mund të fluturojë pandërprerë deri në 1700 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation VII ka një çmim të rregullt për orë të charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 11 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation VII është pjesë e Citation Seritë 650, të cilat përfshinin gjithsej katër lloje avionësh (Citation III, IV, VI dhe VII). Një nga tiparet më të mëdha diferencuese të Citation VII u përmirësuan motorët të cilët lejuan aftësi më të larta në lartësi sesa ato Citation III.

Fluturimi i parë i Citation VII u zhvillua në shkurt 1991. Prodhimi përfundoi në vitin 2000 me gjithsej 119 dërgesa. E Citation Modeli VII është një vazhdim i Citation Modeli III dhe më i fundit në serinë 650 të Citation avionëve.

 

Cessna Citation VII Performanca

La Citation VII vjen i pajisur me dy motorë Honeywell TFE731-4R-2S. Çdo motor vlerësohet me 4,080 paund shtytje secili në ngritje, një rritje prej 780 paund në krahasim me motorët e përdorur në Citation VI. Këta motorë të fuqishëm kontribuojnë në Citation Performanca e shkëlqyer aerodinamike e VII, duke lejuar që avioni i biznesit privat të ngjitet në 37,000 metra në vetëm tetëmbëdhjetë minuta. Me lidhjen e sistemeve të ingranazheve të uljes, taksitë dhe operacionet e uljes janë një përvojë shumë më e lehtë.


Në një ditë standarde, Cessna Citation VII ka nevojë për 4,850 metra pistë për të ngritur dhe kërkon vetëm 2,520 metra pistë për të ulur. Për një fluturim të shpejtë, Cessna Citation VII është i aftë të ruajë shpejtësinë e tij të lundrimit me shpejtësi të lartë prej 459 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh. Nëse sipërmarrja juaj e biznesit kërkon një fluturim më të gjatë në një destinacion të mëtejshëm, Citation VII është i aftë të fluturojë me shpejtësinë e tij të lundrimit me rreze të gjatë prej 417 knots në tavanin e tij të shërbimit të gjithë motorit prej 43,000 këmbë.

 

Cessna Citation VII Brendshme

La Citation VII zakonisht konfigurohet për të ulur tetë pasagjerë, por mund të riorganizohet për të akomoduar deri në trembëdhjetë. Me 51 këmbë kub kapacitet të jashtëm të bagazhit të aftë për të mbajtur 415 paund bagazhe, Citation VII ofron hapësirë ​​të mjaftueshme në dispozicion për të akomoduar të gjitha nevojat tuaja të dorës.

Me izolim shtesë të zërit, kabina e këtij avioni biznesi privat është një nga më të qetë në klasën e tij, duke lejuar që takimet e biznesit ose bisedat e rastësishme të vazhdojnë pa ndërprerje. Tualeti i përmirësuar dhe i zgjeruar i mbyllur plotësisht mund të dyfishohet si dhomë ndërrimi. E Citation VII ka një diferencial maksimal prej 9.3 psi për një përvojë të rehatshme fluturimi. Me këtë diferencial, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë lartësinë e kabinës nën presionin e detit në një lartësi prej 25,230 këmbë.

 

Kabinë

La Cessna Korporata zgjodhi kompletin avionik Honeywell SPZ-8000 5-Tube për Citation VII Instrumentet në këtë komplet përfshijnë radiot e komunikimit të dyfishtë Collins VHF-22C, sistemet e navigimit të dyfishtë Collins VIR-32, dy Collins ADF-462, dy Honeywell DME-850, transponderët e dyfishtë Honeywell XS-850, një Honeywell NZ-2000, një Honeywell KGP- 860 Class B EGPWS, një Ngarkues i të dhënave Honeywell DL 950, një Artex 100-406 MHz ELT, një Regjistrues zëri Fairchild A-100, një Altimetër Radio Collins ALT-55, një GPS Benedix/King KLN900, Goodrich TCAS I dhe një Autopilot Honeywell FZ 800.

 

 

Cessna Citation VII Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,050 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 10 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-4 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,700 nm

Shpejtësia e lundrimit: 459 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,940 këmbë

Distanca e Uljes: 2,910 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.92 metra

Lartësia e jashtme: 5.14 metra

Hapësira e krahëve: 16.31 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.61 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.68 metra

Lartësia e Brendshme: 1.74 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 33 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 11 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-4R-2

Djegia e karburantit: 251 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 51 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 23,000 bs

Harta e Diapazonit

cessna citation vii harta e diapazonit