Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

2,000
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

459
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

251
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation VI është një avion Medium i prodhuar nga Cessna midis 1991 dhe 1995.
  • La Cessna Citation VI mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-3BR-100S, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 251 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 459 knots, Cessna Citation VI mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation VI ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3250 $, me një çmim të ri liste prej 8.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation VI është një vazhdim i Citation Modeli III, i cili është projektuar për shpejtësinë optimale dhe ka përdorur përbërës të lehtë dhe sipërfaqe të lëmuara për të zvogëluar tërheqjen. Mund të ngjitet shpejt në nivelin e fluturimit dhe mund të lundrojë me një shpejtësi prej 469 knots.

Deri në qershor 2018, 94% e Citation Avionët VI u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 6% të tjerë të rinj. 19.4% janë në shitje me më shumë se gjysmën e atyre (71%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 441 ditë

Projektuar si një version më ekonomik i Citation III, e reja Citation Modeli VI ofroi kosto më të ulëta të funksionimit plus shpejtësi të mirë dhe aftësi për rreze. Ishte e pajisur me një paketë standarde të standardizuar avionike dhe një brendshme të përgjithshme të kabinës pa mundësinë e brendshme të personalizuara. Ndryshe nga autopiloti dixhital i Citation III, të Citation VI përdor një version analog për të ulur kostot dhe peshën. E Citation VI u dorëzua në prill 1991 dhe u ndërpre në maj 1995. Gjithsej 38 Citation Avionët VI janë prodhuar me 36 në funksion në të gjithë botën.

Cessna Citation VI Performanca

La Cessna Citation VI vjen standarde me dy motorë turbofan Garrett TFE 731-3C-100 me dy rrotulla. Këta motorë vlerësohen me 3,650 paund shtytje secili në ngritje. Me këta motorë me performancë të lartë, Citation VI kërkon 5,030 metra pistë për t'u ngritur dhe i duhen vetëm 2,424 këmbë pistë për t'u ulur në një ditë standarde.

Nëse një fluturim i shpejtë përshtatet më së miri në orarin tuaj të biznesit, Citation VI është i aftë të mbajë 468 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë. Sidoqoftë, nëse ndërmarrja juaj e biznesit ju çon në një destinacion tjetër, ky avion biznesi privat është i aftë të ruajë shpejtësinë e tij të udhëtimit me rreze të gjatë prej 404 knots me performancë optimale në një lartësi prej 41,000 këmbësh. Me një rreze prej 1,892 milje detare, Citation VI ofron shumë mundësi për destinacionin e sipërmarrjes tuaj të biznesit.

Cessna Citation VI Brendshme

La Cessna Citation VI ka konfigurime të shumta, por në përgjithësi është e pajisur për të akomoduar gjashtë deri në nëntë pasagjerë. Kabina e Citation VI mat 18 këmbë të gjatë, shtrihet 5.8 metra e gjerë dhe arrin 5.9 metra në lartësi. Ky avion biznesi privat përmban një presion maksimal diferencial prej 9.3 psi, duke lejuar një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,230 këmbë.

Me këtë diferencial maksimal, Citation VI është gjithashtu i aftë të mbajë një lartësi prej 8,000 këmbësh në kabinën në tavanin e saj maksimal të certifikuar prej 51,000 këmbësh. Zona e kabinës vjen standarde me vende të rehatshme, të rregullueshme, tavolina të përshtatshme dhe të guximshme që përshtaten midis sediljeve dhe një qendër freskuese. Më shumë izolim është instaluar në Citation VI për shpërndarje më të mirë të nxehtësisë dhe anulimin e zhurmës. Ajri i rrjedhjes së motorit përdoret për anti-akullin e hyrjeve të motorit, skajet kryesore të krahut dhe xhamin e përparmë.

Kabinë

La Cessna Korporata zgjodhi suitë avionike Honeywell SPZ-650 për Citation VI. Instrumentet në këtë paketë përfshijnë një Honeywell EDZ-600 EFIS, një Honeywell 8000 EGPWS, një radar me ngjyra Sperry Primus 300SL, një Honeywell PZ-650 A/P, një ekran me shumë funksione King KMD-850 (MFD), dy Collins VHF- Sistemet e komunikimit 22C, sistemet e navigimit të dyfishtë Collins VIR-32, dy Collins DME-42, një Collins ADF-60, dual Collins TDR-90, dual King KHF-950, një King KMH-820 TCAS I, dual Honeywell GNS-XLS, dhe një Sperry SPZ-650 FDS. Transponderët e Mode S vijnë standarde me këtë paketë Collins.

Cessna Citation VI Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,250 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 8 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-3 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,000 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 61 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 459 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 22,000 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 20,000 paund
Distanca e ngritjes: 4,850 këmbë Fillimi i prodhimit: 1991
Distanca e Uljes: 2,520 këmbë Fundi i prodhimit: 1995

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 55.5 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 16.9 Modeli i motorit: TFE731-3BR-100S
hapje e krahëve: Këmbët 53.5 Djegia e karburantit: 251 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 18.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.8
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

Harta e Diapazonit