Cessna Citation V Ultra

1994 - 1999

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

1,960 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

430 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

195 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation V Ultra është një avion Medium i prodhuar nga Cessna midis 1994 dhe 1999.
  • La Cessna Citation V Ultra është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-5D, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 195 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 430 knots, Cessna Citation V Ultra mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1960 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation V Ultra ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej $ 3000, me një çmim të ri liste prej $ 5.4 milion në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation Ultra ishte një version i përditësuar i origjinalit Citation V (Modeli 560). Një komplet avionik Honeywell Primus 1000 i përditësuar konsolidoi ekrane të shumta dhe zëvendësoi instrumentet standarde të fluturimit analog. Motorët e azhurnuar (turbofans Pratt & Whitney JT15D-5D) ofruan 145 paund më shumë shtytje për anë dhe ishin më efikasë.

La Citation Ultra u lançua në 1994 dhe u emërua "Jet më i mirë i biznesit" i Revistës Flying. Prodhimi përfundoi në 1999 pas përfundimit të 279 dërgesave.

 

Cessna Citation V Performanca Ultra

La Citation V Ultra vjen i pajisur me dy motorë turbofan Pratt dhe Whitney JT15D-5D. Çdo motor vlerësohet të prodhojë 3,045 paund shtytje, duke kontribuar kryesisht në specifikimet mbresëlënëse të performancës së këtij avioni biznesi privat. Edhe kur ngarkohet në peshën e saj maksimale të ngritjes prej 16,300 paund, Citation V Ultra ka nevojë për vetëm 3,200 metra pistë për të nisur në një ditë standarde.


Në peshën e tij maksimale të uljes, ky avion biznesi privat kërkon më pak se 2,200 metra pistë për t'u ulur në një ditë standarde. Për një fluturim të shpejtë, Citation V Ultra është i aftë të mbajë 426 knots në një lartësi të rehatshme prej 37,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë. Për një fluturim në një destinacion tjetër, një shpejtësi udhëtimi me rreze të gjatë 374 knots mbahet në Citation Tavani maksimal i shërbimit i certifikuar i V Ultra prej 45,000 këmbësh.

 

Cessna Citation V Ultra e Brendshme

La Citation V Ultra është zakonisht i konfiguruar për të akomoduar tetë pasagjerë, por mund të riorganizohet për t'u ulur deri në njëmbëdhjetë. Kabina e Citation V Ultra ka kabinën më të gjatë në klasën e saj të avionëve të lehtë të lehtë dhe mat 17.3 këmbë të gjatë, 4.8 metra të gjerë dhe 4.6 metra në lartësi.

Ky avion biznesi privat ofron 63 metra kub hapësirë, të aftë për të ruajtur përafërsisht 1,450 paund bagazhe për të plotësuar të gjitha nevojat tuaja për bagazhe. Katërmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar një atmosferë të ndritshme dhe relaksuese. Me një rresht 5 inç të rënë, vendkalimet lejojnë 55.3 inç hapësirë ​​në këmbë për komoditetin e klientit.

 

Kabinë

La Citation V Ultra vjen standarde me një komplet avionik Honeywell Primus 1000. Instrumentet e përfshira në këtë paketë avionike janë njësitë e menaxhimit të radios Primus II në anën e majtë dhe të djathtë, panelet e kontrollit audio të radios Primus II me autobusë dixhitalë, xhiro të dyfishtë Honeywell mekanik dhe vertikal, një sistem drejtues dixhital të fluturimit Primus 1000, një radar moti Primus 650, Coltech SELCAL, një Fairchild FDR, një altimetër radio AA 300, sisteme dixhitale të të dhënave dixhitale të ajrit, një Artex ELT 110-4 dhe një CVR Loral/Fairchild. Përmirësimet opsionale përfshijnë një transmetues HF, AlliedSignal Global Wulfsberg AFIS, dhe AlliedSignal TCAS I, II, dhe GPWS.

Kjo paketë avionike e avancuar përdor tre ekrane CRT tetë inç me shtatë inç për të përfshirë ekranet kryesore të fluturimit (PFD) dhe një ekran qendror me shumë funksione (MFD). Për më tepër, shumica e paneleve janë përditësuar për të përfshirë sistemet e shmangies së trafikut dhe terrenit. Për të përmirësuar koordinimin pilot-sy dhe për të zvogëluar kompleksitetin, kontrollet përkatëse janë drejtpërdrejt në ballinat e ekraneve.

 

Cessna Citation V Kosto Ultra Charter

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,800 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 2-3 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,960 nm

Shpejtësia e lundrimit: 430 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,160 këmbë

Distanca e Uljes: 2,230 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.91 metra

Lartësia e jashtme: 4.57 metra

Hapësira e krahëve: 15.9 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.27 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.43 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 35 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 5.4 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: JT15D-5D

Djegia e karburantit: 195 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 67 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 16,830 bs

Harta e Diapazonit

cessna citation v hartë ultra varg