Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

1,786
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

433
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

225
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation Excel është një avion i mesëm i prodhuar nga Cessna midis 1998 dhe 2004.
  • La Cessna Citation Excel mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW545A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 225 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 433 knots, Cessna Citation Excel mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1786 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation Excel ka një çmim të rregullt për orë të charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 10 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation Excel është një kombinim i Cessna teknologjive dhe modeleve me një të shkurtuar Citation X avion stand-up dhe një i zgjatur Citation Krahu V. Motorët PW545A të Excel -it e bëjnë atë më të shpejtë se V Ultra dhe i japin një MGTOW më të lartë dhe një gamë më të gjatë. E Cessna Citation Excel (Model 560XL) ishte versioni origjinal i serisë Excel të avionëve. Ajo u krijua për të konkurruar në tregun më tradicional të binjak-turboprop.

Deri në mars 2016, 80% e Citation Avionët Excel u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 20% të tjerë të rinj. 6% janë aktualisht në shitje me shumicën e atyre (86%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 313.

La Cessna Citation Excel është një avion biznesi amerikan i mesëm i ndërtuar nga Cessna, pjesë e Citation familjes. I shpallur në Tetor 1994, Modeli 560XL fluturoi për herë të parë më 29 Shkurt 1996, certifikimi u dha në Prill 1998 dhe 1000 janë dorëzuar.

Cessna Citation Performanca Excel

Excel tejkalon konkurrencën për avionët privatë për shkak të pjesës së madhe të dy motorëve të tij Pratt & Whitney PW545. Ato janë krijuar me një bërthamë me presion të lartë për të rritur fuqinë në 3,804 paund secila. Rrjedha e shtuar e ajrit përmes bërthamës së motorit lejon që motorët të punojnë në temperatura më të larta.

Një vulë Teflon u shtua për të parandaluar rrjedhjet e naftës, dhe motori elektronik i kontrollit me një kanal i lejon pilotit të konfigurojë rrjedhën e karburantit në fillim të fluturimit dhe të lërë sistemin të bëjë pjesën tjetër gjatë fluturimit. Kontrolli manual i karburantit mbetet i disponueshëm për raste urgjente. Ky avion privat mund të ngjitet në nivelin e tij të lundrimit në vetëm tetëmbëdhjetë minuta dhe mund të lundrojë në 423 ktas. Excel ka një gamë prej 1,907 milje (1,657 milje detare) me katër pasagjerë. Mund të ngrihet në pistat e shkurtra deri në 3,590 metra - distanca më e shkurtër e ngritjes nga çdo avion i mesëm.

Cessna Citation Brendshme Excel

La Citation Excel zakonisht ulet deri në tetë pasagjerë në një konfigurim të rehatshëm dhe të gjerë të sediljeve. Gjithashtu mund të mbajë deri në njëmbëdhjetë pasagjerë në një sistem ulësesh me densitet të lartë. Me një lartësi mbresëlënëse 5 ′ 8 ″ kabine dhe 5 ′ 6 width gjerësi kabine, specifikimet e brendshme të Excel janë konkurruese me shumë avionë biznesi më të mëdhenj. Dritaret e saj me xham të trefishtë dhe hyrja e trefishtë e derës sigurojnë që kabina të mbetet pa tërheqje dhe e rehatshme.

Rregullimet e ulëseve mund të personalizohen për të optimizuar komoditetin për sasinë e dëshiruar të udhëtarëve dhe secila konfigurim vjen standarde me tavolina pune të anulueshme dhe mbështetëse të kokës të rregullueshme. Kabina gjithashtu ka mbi 80 metra kub hapësirë ​​për ruajtjen e bagazheve.

Dy sisteme të ajrit të kondicionuar ruajnë temperaturën e brendshme pavarësisht nga kushtet e jashtme të motit. Edhe pse disa do ta konsideronin Excel -in të ketë një dizajn të thjeshtë, Cessna specializohet në këtë lloj avioni, duke i dhënë përparësi funksionit, performancës dhe komoditetit mbi kompleksitetin e panevojshëm. Rezultati është një aeroplan që do t'ju çojë në destinacionin tuaj në mënyrë efikase dhe komode, pa pasur nevojë të paguani për shfaqje të tepërta.

Kabinë

Si tipike me Cessna avionë, Excel përmban një suitë avionike intuitive dhe miqësore ndaj operatorit. Avionika e saj Honeywell Primus 1000 minimizon ngarkesën e panevojshme të punës duke kufizuar informacionin e lundrimit në vetëm disa ekrane koncize.

Kjo i siguron pilotit të gjitha instrumentet thelbësore në një ndërfaqe të drejtpërdrejtë dhe të integruar pa probleme. Shumë sisteme fluturimi duhet vetëm të rregullohen manualisht nga operatori një herë para se të monitorohen në mënyrë të përshtatshme automatikisht për kohëzgjatjen e udhëtimit. Kjo ndërfaqe e lëmuar dhe efikase është një dëshmi tjetër për CessnaPërqendrimi në thjeshtësinë efektive dhe si rezultat, ata kanë prodhuar një avion tjetër të fortë, me performancë të lartë për udhëtarët privatë me kosto të ndërgjegjshme.

Cessna Citation Kostoja e Kartës Excel

Excel është një nga avionët më të rehatshëm në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,150 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 10 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 4-5 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,786 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 90 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 433 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 20,200 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,800 këmbë Pesha maksimale e uljes: 18,700 paund
Distanca e ngritjes: 4,100 këmbë Fillimi i prodhimit: 1998
Distanca e Uljes: 2,950 këmbë Fundi i prodhimit: 2004

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 51.9 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 17.2 Modeli i motorit: PW545A
hapje e krahëve: Këmbët 55.7 Djegia e karburantit: 225 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 18.6
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.5
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 36%

Harta e Diapazonit