Pasagjerët

8
Pasagjerët

Varg

2,418
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

457
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

204
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 60XR është një avion Medium i prodhuar nga Bombardier midis 2007 dhe 2013.
  • La Bombardier Learjet 60XR mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PWC305A, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 204 galone në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 457 knots, Bombardier Learjet 60XR mund të fluturojë pandërprerë deri në 2418 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 60XR ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 4250 $, me një çmim të ri liste prej 15 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 60XR, një kabinë me madhësi të mesme, me rreze të mesme biznesi, është më e madhja nga Learjet familje me motorë të rinj me efikasitet të karburantit, një trup të avionit më të gjerë, të shtrirë dhe një kabinë xhami. Përmbysësit e lëvizjes dhe karburanti me një pikë janë gjithashtu pajisje standarde, dhe avioni përmban një galeri të plotë, së bashku me një lav lavjerrës.

La Learjet Flota 60XR është e ndarë në mënyrë të barabartë për sa i përket faktit nëse janë blerë të reja ose në pronësi të mëparshme. Deri në gusht 2015, 51% e Learjet Avionët 60XR u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët aktualë, 49%të tjerë, të rinj. 12.3% janë aktualisht në shitje me shumicën e atyre (71%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve a Learjet 60XR mbetet në treg është 478.

Origjinal Learjet 60 u shpall në tetor 1990 si zëvendësim për modelin 55C të madhësisë së mesme, nga i cili nxori disa nga karakteristikat e tij kryesore. Prodhimi i Learjet 60 përfunduan në 2007 pas përfundimit të 316 dërgesave. E Learjet 60XR u lançua në 2005 dhe përfundoi prodhimin në 2013. Ka një kabinë të azhurnuar dhe suitë avionike të avancuar të Rockwell Collins Pro Line 21.

Bombardier Learjet Performanca 60XR

Me dy motorë të fuqishëm Pratt & Whitney Canada PWC305A secila me 4,600 bs shtytje, Learjet 60XR ka fuqi shumë më të madhe shtytëse sesa seria 55. Shpejtësia e saj e ngjitjes është më e shpejtë se çdo avion tjetër i mesëm dhe mund të ngjitet me një shpejtësi prej 6,000 këmbë në minutë.

Gama e tij maksimale prej 2,405 milje detare siguron fleksibilitet të madh për udhëtarët që kërkojnë zgjidhje private udhëtimi transkontinentale.

60XR ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 466 knots, e cila u lejon pasagjerëve të saj të arrijnë destinacionet e tyre sa më shpejt dhe me efikasitet të jetë e mundur. Me një tavan të lartë të certifikuar fluturimi prej 51,000 këmbësh, 60XR është i aftë të shmangë shumicën e trafikut ajror dhe kushtet e motit.

Duke i lidhur të gjitha këto karakteristika të performancës në një paketë me vlerë të ngushtë, Learjet 60XR ende ruan një ekonomi të shkëlqyeshme të karburantit për shkak të modelit të tij novator dhe efikas. E Learjet linja ka ruajtur një reputacion për performancë të shkëlqyer në zgjidhje me kosto efektive dhe kjo ende vlen me 60XR. Nëse jeni duke kërkuar për një avion të shpejtë, me performancë të lartë, me rreze të mesme, Learjet 60XR është avioni për ju.

Bombardier Learjet Brendshme 60XR

Për shumë udhëtar, Learjet Përmirësimi më i dukshëm i 60XR mbi paraardhësit e tij është atmosfera e brendshme e kabinës. Dimensionet e kabinës së saj 17 ′ 7 ″ gjatësi, 5 ′ 10 ″ gjerësi dhe 5 ′ 7 ″ lartësi mund të mos jenë më të mëdhatë në klasën e tij, por është një përmirësim domethënës në krahasim me paraardhësin e tij duke pasur parasysh se është 43 inç më i gjatë dhe 3 inç më e gjerë se ajo Learjet Seri 55.

Edhe pse avioni i biznesit mund të mbajë një kapacitet maksimal prej nëntë pasagjerësh, është optimizuar për të transportuar shtatë pasagjerë me rehati dhe luks maksimal. Aranzhimet e rehatshme të ulëseve të klubeve me vende të klasit të parë, tavolina pune të anuluara dhe hapësirë ​​të bollshme për këmbët i japin avionit bazën për një fluturim të rehatshëm.

Përditësimi gjithashtu përmban shumë përmirësime të dizajnit duke përfshirë hapësirën e magazinimit që mund të ruajë 59 metra kub bagazhe, një galeri më të madhe, plane të personalizueshme të dyshemesë dhe një sistem të menaxhimit të kabinës, i cili lejon energji elektronike dhe module kontrolli. Në tërësi, Learjet 60XR është një azhurnim domethënës në të gjithë bordin.

Kabinë

60XR ishte avioni më i fundit që ishte i pajisur me Rockwell Collins Pro Line 21, duke zëvendësuar Pro-Line 4. ProLine 21 është një sistem avionik plotësisht integrues me shumë azhurnime kryesore që përfshijnë uljen e peshës, një sipërfaqe 75% më të madhe të ekranit (katër 8 × Ekranet 10 inç), besueshmëri më e lartë dhe më shumë aftësi. Ndërfaqja e tij e Sistemeve të Menaxhimit të Fluturimit përfshin veçoritë e hartimit elektronik.

Sistemi e bën operimin e avionit më të lehtë dhe më efikas.

Bombardier Learjet Kostoja e Kartës 60XR

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,850 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 13 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 3-8 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,418 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 48 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 457 knots Presioni i kabinës: 9.4 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 23,500 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,800 këmbë Pesha maksimale e uljes: 19,500 paund
Distanca e ngritjes: 5,450 këmbë Fillimi i prodhimit: 2007
Distanca e Uljes: 3,049 këmbë Fundi i prodhimit: 2013

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 58.5 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 14 Modeli i motorit: PW305A
hapje e krahëve: Këmbët 43 Djegia e karburantit: 204 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 17.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5
Lartësia e brendshme: Këmbët 5
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30%

Harta e Diapazonit