Bombardier Learjet 55C

1988 - 1990

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

2,040 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

458 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

210 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 55C është një avion Medium i prodhuar nga Bombardier midis 1988 dhe 1990.
  • La Bombardier Learjet 55C është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-3AR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 210 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 458 knots, Bombardier Learjet 55C mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2040 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 55C ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 4100 $, me një çmim të ri liste prej 6.9 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 55C është një nga zhvillimet më të rafinuara në linjën e gjatë të avionëve të zbritur nga Lear 23 origjinal i Bill Lear, i cili bëri fluturimin e tij të parë në tetor 1963. Seritë 20 të fuqishme me turbojet. LearjetS përfshinin modelet 28 & 29 Longhorn me krahët dhe krahët e tyre me hapësirë ​​të shtuar. Këto u pasuan nga modelet 35 dhe 36 me motor turbofan.

La Learjet 55, i cili fluturoi për herë të parë në Nëntor 1979, përdori krahun Longhorn së bashku me motorët turbofan TFE35 të Lear 731 dhe një trup të ri, më të madh. Ky variant u ndoq në vitin 1986 nga 55B me avionikën e tij dixhitale dhe një rritje në peshën maksimale të ngritjes. Në 1988, FAA dha certifikimin për modelin 55C. Varianti 55C prezantoi finat delta tani të zakonshme në Learjet linjë. Këto sipërfaqe gjatësore të bishtit ofrojnë përmirësime në trajtimin dhe performancën përveç aftësisë për shmangien e stallave, duke lejuar eliminimin e sistemit kompleks të shtytjes së shkopinjve të modeleve të mëparshme. Rezervuarët ndihmës japin gamën shtesë 55C/ER dhe 55C/LR. E Learjet 55C, e ndërtuar nga viti 1989 deri në 1991, kishte një prodhim prej vetëm 14 avionësh para se të zëvendësohej nga P & W Learjet 60 në vitin 1992.

 

Bombardier Learjet Performanca 55C

La Learjet 55C mundësohet nga një palë turbofanë Garrett TFE731-3A-2B të vlerësuara në 3,700 bs. të shtytjes secila. Intervali i inspektimit në motorët është 4,200 orë. Ka një shpejtësi lundrimi prej 455 knots dhe një gamë prej 2,189 milje detare, së bashku me një tavan të certifikuar prej 51000ft.

 

 

Bombardier Learjet Brendshme 55C

Kabina e Learjet 55C është optimizuar për shtatë ose tetë pasagjerë, por mund të strehojë dhjetë në një konfigurim me densitet të lartë. Trupi i ri i prezantuar me serinë 55 siguron shumë më tepër hapësirë ​​të brendshme sesa ishte në dispozicion më parë LearjetS.

Paraqitja e kabinës zakonisht përbëhet nga një aranzhim klubi me katër vende me një vend të vetëm përballë tualetit me gjysmë gjerësi në kabinën e pasme. Një ndenjëse me stol me dy vende anash është përpara klubit, dhe një galerë e vogël/qendër freskuese është e vendosur në pjesën kryesore të kabinës së portit përpara.

Ndarjet e jashtme të bagazheve janë të vendosura në hundë dhe në zonën e pasme të avionit, me një zonë shtesë të bagazheve të brendshme në kabinën e pasme të tualetit. Lartësia e kabinës është 5.7ft., Gjerësia e kabinës është 5.9ft., Dhe gjatësia e kabinës është 13.7ft.

 

Kabinë

Paketa standarde e pajisjeve për Learjet 55C përfshin sistemin Collins EFIS-85L me pesë tuba me tregues të drejtimit elektronik të anës së djathtë dhe të majtë dhe tregues elektronikë të situatës horizontale, së bashku me një ekran qendror shumëfunksional.


Të përfshira gjithashtu si standard janë radari i motit Collins AHS-85, WXR-350, autopiloti APS-85 dhe komisionet e dyfishta Pro Line 2 VHS dhe radiot nav.

 

Bombardier Learjet Kostoja e Kartës 55C

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 4,100 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 6.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 1.2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1 milion dollarë. Ka shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,040 nm

Shpejtësia e lundrimit: 458 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,039 këmbë

Distanca e Uljes: 3,250 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.79 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 13.11 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.08 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.52 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,100 dollarë

Çmimi i blerjes: 6.9 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-3AR

Djegia e karburantit: 210 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 60 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 21,000 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta e diapazonit 55c