Bombardier Learjet 55

1981 - 1987

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

2,165 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

458 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

227 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 55 është një avion Medium i prodhuar nga Bombardier midis 1981 dhe 1987.
  • La Bombardier Learjet 55 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-3A-2B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 227 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 458 knots, Bombardier Learjet 55 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2165 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 55 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3100 $, me një çmim të ri liste prej 4.7 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 55 është e pajisur me një aftësi mbresëlënëse të gamës dhe njihet për sigurimin e performancës së patëmetë dhe një përvojë të shkëlqyeshme të fluturimit me avion privat. Familja Lear është provuar të jetë një ofruese e qëndrueshme e avionëve të biznesit privat me specifikime mbresëlënëse të performancës dhe risi që nga prezantimi i Lear 23 origjinal në 1963, dhe Learjet 55 vazhdon këtë legacy.

La Learjet 55 prototip fluturuan për herë të parë në prill të vitit 1979 dhe modeli mori certifikimin e Administratës Federale të Aviacionit (FAA) në mars të vitit 1981. Dizajni për Learjet 55 erdhën nga të dyja Learjet 20 seri dhe Learjet Seritë 30 në modelin e saj të krahut dhe përzgjedhjen e motorit, respektivisht. E veçuar në Learjet 55 ishte një kabinë e ridizajnuar, kabina më e madhe që është përdorur në një Learjet model Prodhimi në Learjet 55 filluan në 1981 dhe përfunduan në 1986. 120 avionë janë ndërtuar deri më tani.

 

Bombardier Learjet Performanca e 55

La Learjet 55 vjen i pajisur me dy motorë turbofan Honeywell TFE731-3A-2B. Çdo motor vlerësohet në 3,700 paund shtytje gjatë ngritjes. Këta motorë kanë një normë të konsumit të karburantit prej 188 gallon në orë, duke e bërë atë Learjet 55 një opsion ekonomik. E Learjet 55 kërkon 5,600 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 9,400 metra pistë.


Me katër pasagjerë, këtij avioni biznesi privat i duhen vetëm 2,800 metra pistë për t'u ulur. Për një fluturim në një destinacion tjetër, Learjet 55 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 419 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë. Për një fluturim më të shpejtë, Learjet 55 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 458 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë. Me katër pasagjerë, diapazoni i Learjet 55 arrin një 2,039 milje mbresëlënëse detare.

 

Bombardier Learjet 55 Brendshme

Kabina e Learjet 55 është vendosur zakonisht për të akomoduar shtatë ose tetë pasagjerë, por mund të organizohet që të ulet dhjetë në një konfigurim me densitet të lartë. Një konfigurim tipik i ulëseve është një aranzhim klubi, që përmban një stol të kthyer anash dhe një ndenjëse të pasme. Kabina e Learjet 55 mat 13.7 metra në gjatësi, arrin 5.7 metra në lartësi dhe shtrihet në një gjerësi prej 5.9 këmbë.

Me këtë dizajn të kabinës stand-up, kabina e Learjet 55 përmban 50% më shumë vëllim sesa paraardhësit e tij. Ky avion biznesi privat përmban dy ndarje për ruajtje të jashtme të Klasës D dhe hapësirë ​​shtesë për ruajtje brenda kabinës, pas tualetit.

Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.4 psi, Learjet 55 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,700 këmbë. Shërbimet e përfshira në Learjet 55 përfshijnë një tualet me gjysmë gjerësi, hapësirë ​​për bagazhe të brendshme dhe të jashtme dhe një galeri të vogël.

 

Kabinë

Sistemet avionike të përfshira në hartimin e Learjet 55 janë një GPS King 90A, Collins ADF 60, radio komunikimi të dyfishtë Collins VHF20A, radio të navigimit të dyfishtë VIR30A, radar të motit me ngjyra Collins, transponderë të dyfishtë Collins TDR90, Global sistemi i menaxhimit të fluturimit (FMS) GNS/XLS, pajisjet e matjes së distancës DME40 dhe sistemi i shmangies nga përplasjet e trafikut (TCAS).

 

 

Bombardier Learjet 55 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,050 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 500,000 deri në 1 milion dollarë. Ka shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,165 nm

Shpejtësia e lundrimit: 458 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,600 këmbë

Distanca e Uljes: 2,800 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.79 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 13.11 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.14 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.52 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 25 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,100 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.7 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-3A-2B

Djegia e karburantit: 227 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 60 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 21,500 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta 55 e diapazonit