Pasagjerët

8
Pasagjerët

Varg

2,003
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

447
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

145
GPH

Fakte kyçe

 • Nextant 400XTI është një Beechjet 400A / XP i modifikuar dhe modernizuar që rezulton në një blerje dhe kosto më të ulët operative.
 • Procesi i riprodhimit rezulton që 88% e avionit të jetë e re, që do të thotë se teknikisht konsiderohet si një avion i ri.
 • Brendësia Nextant 400XTi përmban një dizajn unik në klasë të dyshemesë së sheshtë.
 • Kabina e projektuar ergonomikisht 400XTi optimizon hapësirën dhe efikasitetin ndërsa nivelet me zhurmë të ulët minimizojnë lodhjen.
 • 400XTi përmban kompletin e avionikës Collins Aerospace Pro Line 21 i cili është teknologji e gjeneratës së ardhshme për avionët e sotëm dhe është instaluar në mbi 4,600 avionë biznesi.

Pasqyrë & Histori

Nextant 400XT / XTi është një avion që është rikonstruktuar nga korniza ajrore origjinale e avionëve Hawker / Beechjet 400A. Ajo ofron përfitimet e një avioni të ri, modern, por me kosto më të ulët operative. Kjo rezulton në një avion të ri 88% me rritje të shpejtësisë, rrezes dhe efikasitetit. Modeli Nextant 400XT u prezantua në 2011, me Nextant 400XTi të azhurnuar që ofron më shumë hapësirë, izolim më të mirë të zhurmës dhe aerodinamikë - duke përfshirë krahët e krahëve të ndezur me ndriçim të veçantë LED.

Performanca e ardhshme 400XTi

Nextant 400XTi është i pajisur me motorë turbofan të kontrollit digjital të autoritetit të plotë Williams FJ3,050-44AP me fuqi të plotë 3 kile Williams FJ21-XNUMXAP me fuqi të plotë dhe një paketë të re të gjeneratës së fundit Rockwell Collins Pro Line XNUMX generation të avionikës. Ai gjithashtu ka përmirësime të shumta aerodinamike dhe kornizave ajrore, duke përfshirë një lëvizje të efektshme motorike, me ngritje konike, së bashku me një rreze motorike dhe sistemin e montimit të projektuar rishtazi, që është dukshëm më i fortë kur krahasohet me instalimin origjinal.

Krahasuar me Beechcraft 400A/XP, përmirësimi rrit gamën me 40 përqind, përmirëson efikasitetin e karburantit me 32 përqind, zvogëlon kohën për t'u ngjitur me një të tretën dhe redukton kostot e funksionimit me 29 përqind. Pajtueshmëria me zhurmën tejkalon kërkesat e Fazës IV.

Për shkak të procesit të riprodhimit të plotë, 400XT i lëshohet një Pllakë e re e të Dhënave FAA dhe Numri i Prodhimit Nextant dhe konsiderohet të jetë një lloj i ri në Bluebook-in e avionëve.

400XTi është në gjendje të lundrojë me një shpejtësi maksimale prej 447 knots, në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh. Kur vendoset për një lundrim më efikas, ai ka një distancë maksimale prej pak më shumë se 2,000 milje detare (2,003 milje detare për të qenë të saktë).

Avioni ka një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 këmbësh, e ngjashme me atë që do të gjenit me shumicën e avionëve dhe avionëve të tjerë në klasën e kategorisë së lehtë, me përjashtim të Embraer Phenom 300E e cila ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,600 metrash.

Gama e jashtëzakonshme e 400XTi është kryesisht për shkak të motorit revolucionar FJ44-3AP i cili është dukshëm më i lehtë dhe më efikas në karburant se paraardhësit e tij (deri në 32 përqind).

Kontrolli i motorit dixhital me autoritet të plotë (FADEC) eliminon nevojën për një kthim të shtytjes - duke reduktuar më tej peshën dhe kostot e funksionimit, ndërkohë që përmirëson besueshmërinë operacionale. Shtimi i Autothrottle kursen karburantin dhe redukton shumë ngarkesën e punës së pilotit, veçanërisht në fazat kritike të fluturimit.

Përveç rritjes së diapazonit dhe reduktimit të djegies së karburantit, FJ44-3AP funksionon edhe në punishte me kosto të mirëmbajtjes 27 përqind më të ulëta se sa për motorët që zëvendëson. Koha ndërmjet riparimeve zgjatet në 5,000 orë. Motori është gjithashtu dukshëm më i qetë, duke lejuar që 400XTi të certifikohet sipas rregulloreve të pajtueshmërisë me zhurmën e Kategorisë IV.

Brendshme 400XTi Brendshme

Duke ulur 6 ose 7 pasagjerë, Nextant 400XT / XTi ka një brendshme shumë moderne. Konfigurimi i ulëseve ofron një divan divan me tre vende, katër vende klubi dhe një vend shtesë tualeti. Brendësia është projektuar në mënyrë elegante me kontrolle individuale të pasagjerëve për ndriçimin dhe temperaturën e kabinës. 400XTi përmban një dizajn unik në klasë të dyshemesë së sheshtë. Brendësia e re e kabinës së përbërë shton një shtesë prej 3 inç në nivelin e shpatullave dhe një hapësirë ​​shtesë për kokën prej 2.5 inç.

Nëse bleni nga të reja, ka shumë konfigurime të paraqitjeve të brendshme për të zgjedhur (shih më poshtë). Të gjitha opsionet e brendshme kanë hapësirë ​​për një galenë me shërbim të plotë, hapësirë ​​për kontejnerë të dyfishtë për gota të nxehta, kontejnerë të dyfishtë akulli, një enë për mbeturina dhe hapësirë ​​për të ruajtur pijet.

Kabinë

Paketa e avionikës Collins Aerospace Pro Line 21 është teknologjia e gjeneratës së ardhshme për avionët e sotëm. I instaluar në mbi 4,600 aeroplanë biznesi, Pro Line 21 është një sistem i provuar me kombinimin perfekt të veçorive dhe vlerës. Në zemër të Pro Line 21 janë katër ekrane me format të madh, të konfigurueshëm me ndriçim të pasmë LED.

Opsionet standarde përfshijnë:

 • 4 Shfaqje LCD (2 MFD, 2 PFD) Të gjithë numrat e përbashkët të pjesëve
 • AHRS 3000S e dyfishtë
 • GPS 4000S
 • Dalja ADS-B, Versioni 2 (DO-260B)
 • Waas / LPV
 • TAWS-A
 • Tabelat elektronike të IFIS me harta të përmirësuara
 • CDU-6200 i dyfishtë (me akordim radio të integruar)

 

Shtesa opsionale të përfshira:

 • Vizioni sintetik (Çmimi stimulues i disponueshëm)
 • Moti XM (Universal gjithashtu i disponueshëm)
 • IFIS i dytë
 • GPS i dytë
 • Radari i motit me zbulimin e turbulencës
 • Përmirësimi i Glare Shield dhe Standby Instrumenti
 • Të gjithë, Paneli paralajmërues / Master i Kujdesit Master
 • Matës dixhitalë të gatishmërisë

Karta e ardhshme 400XTi dhe Kostoja e Blerjes

Nextant 400XTi tregon një kosto më të ulët për milje detare me 4.34 $, krahasuar me 4.92 $ për Citation CJ4. Ky është një ndryshim prej 11.8% në favor të Nextant 400XTi. Kostoja totale e ndryshueshme për Nextant 400XTi llogaritet me 1,580 dollarë në orë në krahasim me Citation CJ4 me 1,814 $ / orë, diferencë prej 234 $ (ose 12.9%) në favor të Nextant 400XTi. Tregu aktual i përdorur për avionët Nextant 400XTi tregon një total prej katër avionësh 'Për Shitje', pa asnjë që përcakton një çmim të kërkuar.

Për Citation CJ4, gjithsej gjashtë aeroplanë janë renditur për shitje, dy prej të cilave shfaqin çmime që variojnë nga 5.950 milion dollarë deri në 5.995 milion dollarë. Lexoni më shumë detaje rreth kostove me këtë AVBlerësi artikull që krahason 400XTi me një Cessna Citation CJ4. Nëse po kërkoni të blini një 400XTi atëherë Kliko këtu për të parë të gjithë avionët në dispozicion për shitje në Controller. Ata me orë të ulëta, 4 - 5 vjeç, shembuj të pastër mund të kenë rreth 2.5 milion dollarë, japin ose marrin disa qindra mijë dollarë. Kjo është një marrëveshje e pabesueshme krahasuar me konkurrentët kryesorë.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,003 nm Numri i udhëtarëve: 8 Kapaciteti i bagazhit: 56 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 447 knots Presioni i kabinës: 9.1 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 16,300 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 15,700 paund
Distanca e ngritjes: 3,821 këmbë Fillimi i prodhimit: 2014
Distanca e Uljes: 2,898 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 48.4 Prodhuesi i motorit: Williams International
Lartësia e jashtme: Këmbët 13.9 Modeli i motorit: FJ44-3AP
hapje e krahëve: Këmbët 43.5 Djegia e karburantit: 145 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 15.5
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.9
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.8
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32%

Harta e Diapazonit