Tjetra 400XT

2007 - 2014

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

2,005 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

160 GPH

Fakte kyçe

  • Nextant 400XT është një avion i lehtë i prodhuar nga Nextant midis 2007 dhe 2014.
  • Nextant 400XT mundësohet nga dy motorë Williams International FJ44-3AP, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 160 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Nextant 400XT mund të fluturojë pa ndalur deri në 2005 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Nextant 400XT ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 3150 $, me një çmim të ri liste prej 4.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Nextant 400XT është një përmirësim dramatik mbi Beechjet 400A/XP. Ai zëvendëson motorët JT15D-5 me Williams FJ44-3AP dhe kjo kombinon një kabinë të azhurnuar të artit që e lejon atë të tejkalojë të gjithë avionët e tjerë të lehtë me çmimin e tij me një kosto më të ulët operative. Nextant 400XT u zhvillua për një qëllim parësor të një programi të modernizimit të avionëve. Në 2007, Nextant filloi programin e tyre të parë me 400XT bazuar në Beechjet 400A. 400XT bëri fluturimin e tij të parë provë në Mars 2010.

Certifikimi përfundimtar nga FAA u shpall në tetor 2011. Dërgesat e Nextant 400XT filluan të njëjtin muaj, me dërgesat fillestare të një porosie prej 40 avionësh, 150 milion dollarë për kompaninë private të aviacionit Flight Options LLC. Në maj 2013 Nextant njoftoi një version më të ri dhe të azhurnuar të XTi dhe e dorëzoi atë në pesë kontinente të veçanta. Nextant 400XT është gjithashtu i pajisur me kompletin Collins Aerospace Pro-Line 21 Avionics.

 

Nextant Performanca 400XT

Avioni mundësohet nga motorët turbofan të Williams FJ44-3AP. Ka një shtytje maksimale prej 3,000 paund dhe zvogëlon djegien e karburantit me 20 përqind. Nextant 400XT mund të fluturojë deri në 45,000 këmbë, ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 471 knots dhe një distancë udhëtimi prej 2,160 milje detare. Ka një peshë maksimale të ngritjes dhe uljes prej 7,393 kg dhe 7,121 kg respektivisht.

 

 

Brendshme 400XT Brendshme

Avioni ka një kabinë të personalizuar me një gjatësi prej 4.72 metra, një gjerësi prej 1.5 metrash dhe një lartësi prej 1.45 metrash. Pjesa e brendshme e aeroplanit është e njohur për modelin e tij të veçantë të dyshemesë së sheshtë dhe seksionin kryq të kabinës ovale në katror.

Modele të shumta të brendshme janë në dispozicion në varësi të preferencës së përdoruesit. Ka një vëllim të bagazhit prej 1.50 metra kub. Kabina është e pajisur me një sistem të menaxhimit të kabinës, argëtim gjatë fluturimit (IFE), drita LED dalluese dhe një sistem komunikimi të kabinës Aircell Axxess.

Avioni mund të strehojë deri në tetë pasagjerë. Konfigurimi i biznesit me shtatë vende ka një galerë të vendosur në anën e djathtë dhe një vend tualeti me rrip të vendosur në ndarjen e pasme. Ka një vëllim kabine 0.75 metër kub dhe një volum total bagazhi 1.590 metër kub.

Konfigurimi ekzekutiv me gjashtë ulëse përmban një galerë freskuese të vendosur në anën e majtë të kabinës, bagazhi është i pozicionuar në anën e djathtë dhe një vend tualeti me rrip është i vendosur në ndarjen e pasme. Ka një volum bagazhi prej kabinës prej 0.90 metër kub dhe një vëllim total të bagazhit prej 1.65 metër kub.

 

Kabinë

Avioni përmban Collins Aerospace Proline 21 Avionics Suite, një sistem i krijuar me kombinimin më të mirë të veçorive dhe cilësisë. Konfigurimi standard ka katër ekrane me kristale të lëngëta (LCD), lartësi të dyfishtë dhe sistem referimi drejtimi (AHRS), një Global Sistemi i Pozicionimit (GPS), Vëzhgimi i varur automatik-Transmetimi (ADS-B Out) Versioni 2 (DO-260B), Sistemi i Shtimit të Zonës së Madhe (WAAS)/ Lokalizimi i Performancës me Udhëzime Vertikale (LPV), Shmangia e Terrenit dhe Sistemi i Paralajmërimit (TAWS) , Listat elektronike të Sistemit të Integruar të Informacionit të Fluturimit (IFIS) me harta të zgjeruara, dhe Njësia e ekranit të kontrollit të dyfishtë (CDU-6200).

 

 

Nextant 400XT Kartën e Kostos

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,150 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 400 mijë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,005 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,821 këmbë

Distanca e Uljes: 2,898 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.76 metra

Lartësia e jashtme: 3.96 metra

Hapësira e krahëve: 13.11 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.72 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,150 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.5 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams International

Modeli i motorit: FJ44-3AP

Djegia e karburantit: 160 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 56 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 16,300 bs

Harta e Diapazonit

harta tjetër e vargut 400xt