Mitsubishi Diamond 1A

1982 - 1985

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

1,142 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

406 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

207 GPH

Fakte kyçe

  • Mitsubishi Diamond 1A është një avion i lehtë i prodhuar nga Mitsubishi midis 1982 dhe 1985.
  • Mitsubishi Diamond 1A mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-4D, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 207 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 406 knots, Mitsubishi Diamond 1A mund të fluturojë pa ndalur deri në 1142 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • Mitsubishi Diamond 1A ka një çmim të vlerësuar çdo orë prej $ 2600, me një çmim të ri liste prej 2.9 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Në vitin 1969, Mitsubishi Heavy Industries filloi një program të gjerë kërkimesh të tregut për të përcaktuar kërkesën për një avion biznesi të vogël. Si rezultat i këtij studimi, Mitsubishi filloi në mesin e viteve 1970 zhvillimin e Diamantit MU-300, një transport korporativ i lehtë me dy motorë, me motor turbofan i krijuar për të konkurruar drejtpërdrejt me Cessna Citation Learjet 25. Diamanti I bëri fluturimin e tij të parë në gusht 1978.

Një përpjekje e gjatë dhe e vështirë certifikimi pasoi, duke rezultuar përfundimisht në miratimin sipas Pjesës 25 të FAA në Nëntor 1981. Fitimet në peshë të pësuara gjatë procesit të certifikimit penguan performancën e lartë/të nxehtë të Diamantit.

Diamanti 1A paraqiste variantin -4D të motorit të nderuar Pratt dhe Whitney JT15D, i vlerësuar në mënyrë të sheshtë në 25 gradë C. Kjo i lejoi avionit të përfitonte nga ngritja e plotë e ngritjes prej 2,500 lbs. mbi një gamë më të gjerë kushtesh.

Diamanti II zëvendësoi 1A në 1985 pas një prodhimi të 70 avionëve. Diamanti II përdori turbofan JT15D-5, duke prodhuar 2,900 bs. me fuqi deri në 27 gradë C. Vetëm tetë Diamant II u ndërtuan para se të drejtat e prodhimit të transferoheshin te Raytheon/Beech, të cilët vazhdojnë të prodhojnë avionët në variacionin e tij më aktual si Beechjet 400A.

 

Mitsubishi Diamond 1A Performance

Diamanti 1A mundësohet nga dy motorë turbofan Pratt dhe Whitney të Kanadasë JT15D-4D të vlerësuar në 2,500lbs të shtytjes secila. Intervali i inspektimit në motorët është 3,500 orë. Avioni ka një lartësi maksimale operimi prej 41,000 këmbësh, një shpejtësi normale e lundrimit prej 406 knots (467 MPH), dhe një 1,112 milje detare (1,279 milje) vende-gamë të plotë.


Mitsubishi Diamond 1A ka një gjatësi fushore të ekuilibruar 4,923 metra dhe distancë uljeje 3,500 këmbë.

 

Brendshme Mitsubishi Diamond 1A

Diamanti 1A mund të strehojë shtatë deri në tetë pasagjerë në një kabinë të rregulluar normalisht me një klub me katër vende dhe një divan anësor përballë derës së hyrjes. Një tualet i gjerë me gjerësi të plotë ka një hapësirë ​​bagazhi dhe ka një hapësirë ​​shtesë për bagazhet e pasme të arritshme nga pjesa e jashtme.

Dimensionet e kabinës janë 4.8 metra. në lartësi, 4.9ft. në gjerësi, dhe 15.6ft. në gjatësi.

 

Kabinë

Një instalim tipik avionik përfshin dy komisione Collins VHF 20A, dy lundrime VIR 30A, DME, ADF, transponderë të dyfishtë TDR 90, drejtor fluturimi Sperry APZ 500, autopilot SPZ 900 dhe radar moti me ngjyrë Primus 300SL.

 

 

Kostoja e Kartës Mitsubishi Diamond 1A

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,600 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 2.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 500k-900k dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda $ 200,000-500,000. Ka shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,142 nm

Shpejtësia e lundrimit: 406 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,905 këmbë

Distanca e Uljes: 3,515 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.76 metra

Lartësia e jashtme: 3.96 metra

Hapësira e krahëve: 13.11 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.39 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,600 dollarë

Çmimi i blerjes: 2.9 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: JT15D-4D

Djegia e karburantit: 207 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 53 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 14,630 bs

Harta e Diapazonit

hartë diapazoni mitsubishi 1a