Hawker 400XP

2003 - 2010

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

1,500 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

450 Knots

Tavan

43,450 Feet

Djegia e karburantit

191 GPH

Fakte kyçe

  • Hawker 400XP është një avion i lehtë i prodhuar nga Hawker midis 2003 dhe 2010.
  • Hawker 400XP mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-5R, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 191 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 450 knots, Hawker 400XP mund të fluturojë pa ndalur deri në 1500 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • Hawker 400XP ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 3750 $, me një çmim të ri liste prej 7.8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Avioni i biznesit Hawker 400XP është një avion biznesi me kabina të vogla të prodhuar nga Textron Beechcraft në Wichita, Kansas, SHBA. Idealshtë ideale për udhëtime të shkurtra dhe krijon një ekuilibër të mirë midis komoditetit, performancës dhe kostove të funksionimit.

Që nga qershori 2017, 61% e Hawker 400XP u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 39% të tjerë të rinj. 13% janë në shitje me shumicën e atyre (76%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 337 ditë.

Beechjet 400A u ndërtua nga 1990 në 2003. Në 2004 Hawker 400XP zëvendësoi Beechjet 400A duke filluar me numrin serik RK-354. Përmirësimet nga modeli 400A përfshinin një peshë bruto të shtuar, një gamë më të gjatë dhe një sistem karburanti të ridizajnuar; megjithatë, ai mbajti të njëjtët motorë Pratt & Whitney Canada JT15-D. Kur përfundoi prodhimi në 2010, ai u bë avioni i fundit i biznesit me kabina të vogla që mundësohej nga ky motor. Një total prej 225 avionësh Hawker 400XP u prodhuan me 223 në funksion në të gjithë botën.

 

Performanca Hawker 400XP

Avioni është i pajisur me dy motorë turbofan me rrjedhje aksiale Pratt & Whitney Canada JT15D-5 me përmbysës opsionalë të shtytjes Nordane. Motorët janë secili të vlerësuar me 13.19kN (2,965lb) fuqi ngritjeje. Varianti i avionit të biznesit ka një kapacitet karburanti prej 2,775l.

I duhen Hawker 400XP më pak se 20 minuta për të ngritur dhe ngritur në lartësinë e tij lundruese 37,000 ft, e cila është mbresëlënëse e shpejtë për një avion të kësaj madhësie dhe kostoje. Pasi avioni të ketë arritur një lartësi të rehatshme është i aftë të godasë 450 knots.


Kjo e bën atë ideal për udhëtime më të shkurtra, dhe kjo në vetvete tregon pse avioni ka duruar një popullaritet të tillë për një periudhë të gjatë kohore, edhe pse avionët më modernë janë shpikur që kur doli në treg.

Fluturimet në distanca të shkurtra, me rehati të lartë janë ato për të cilat është bërë Hawker 400XP, dhe kjo është e përkryer për fluturimet e biznesit dhe fletushkat që i japin përparësi komoditetit mbi koston. Mund të transportojë me lehtësi katër pasagjerë në një udhëtim që tejkalon 1,300 milje dhe e bën këtë me konsumin e karburantit i cili është çuditërisht i krahasueshëm me avionët shumë më modernë.

 

Brendësia Hawker 400XP

Në total, kabina shtrihet mbi 300 metra kub me hapësirë ​​për shtatë pasagjerë (ose më shumë nëse jeni të gatshëm të sakrifikoni për rehati - por kjo nuk është në natyrën e Hawker 400XP). Tabelat palosen për të siguruar që nuk jeni kurrë larg një vendi pushimi, ose për ta bërë aeroplanin të duket edhe më i gjerë kur nuk është në përdorim.

Karriget rrotullohen 180 gradë për të lejuar udhëtarët të rikonfigurojnë manualisht paraqitjen e kabinës, apo edhe për të ndihmuar lehtësinë e bisedës në një fluturim me shumë pasagjerë.

Një kabinet pije freskuese siguron që mysafirët të kenë gjithçka që u nevojitet pa zënë shumë vend; ajo hapësirë ​​ruhet për tualetin e mbyllur plotësisht, gjë që siguron që udhëtarët të ruajnë privatësinë e tyre kur thërret natyra.

Në formën e tij më moderne, kabina nuk është as e kubëzuar as e rrumbullakosur, në vend që të zgjedhë një dysheme të sheshtë dhe tavane të lakuara, duke maksimizuar hapësirën e mundshme në një mënyrë pragmatike dhe ka kabina të papërshkueshme nga zëri.

 

Kabinë

Kuverta e fluturimit e 400XP strehon dy ekuipazhe dhe është e pajisur me një sistem elektronik fluturimi dhe informacioni Rockwell Collins Pro Line 4 EFIS me një ekran fillestar me ngjyra tre ose katër tubash dhe ekrane me shumë funksione. Konzola qendrore përmban navigacion shtesë dhe ekrane rezervë.


Sistemi elektronik i fluturimit dhe informacionit janë të integruar me një sistem referimi të qëndrimit dhe drejtimit, një ekran elektronik të navigimit në hartë, një tregues të trendit të shpejtësisë së ajrit, një tregues të shpejtësisë V dhe një detektor të trazirave të radarit Doppler.

 

Kostoja e Charter Hawker 400XP

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,050 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 7 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 800 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 5 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,500 nm

Shpejtësia e lundrimit: 450 knots

Tavani: 43,450 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,700 këmbë

Distanca e Uljes: 3,015 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.75 metra

Lartësia e jashtme: 4.24 metra

Hapësira e krahëve: 13.26 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.49 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,750 dollarë

Çmimi i blerjes: 7.8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: JT15D-5R

Djegia e karburantit: 191 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 56 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 16,300 bs

Harta e Diapazonit

Hawker 400XP Harta e Diapazonit