Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

2,010
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

464
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

158
GPH

Fakte kyçe

 • Kabina ekskluzive Oval Lite® ofron hapësirën më të madhe për kokë dhe këmbë të çdo avioni të lehtë.
 • La Phenom Lartësia e kabinës 300E prej 6,600 metrash është ideale për të punuar ose relaksuar.
 • Dritaret me përmasa të mëdha lajnë kabinën me dritë të bollshme natyrore.
 • Sediljet kanë mbështetëse të përparuara, mbështetëse të krahut që tërhiqen, mbështetëse të rregullueshme të kofshës dhe qepje të personalizuara.
 • La Embraer Phenom 300E është çertifikuar për funksionimin e një piloti të vetëm.
 • Planifikimi grafik i fluturimit, SurfaceWatch ™, lundrimi vertikal, alarmi i erës dhe radari i motit me skanimin vertikal, shtypjen e rrëmujës në tokë dhe zbulimin e turbulencës sigurojnë edhe më shumë vetëdije situative.

Pasqyrë & Histori

La Embraer Phenom 300E është një azhurnim në origjinal Phenom 300 - avioni i lehtë i biznesit më i dorëzuar për shtatë vjet rresht. Platforma dhe historia e Phenom 300 është relativisht e shkurtër, veçanërisht krahasuar me avionët e tjerë në këtë sektor që kanë një histori të gjatë zhvillimi dhe përmirësimi. Sigurisht, Embraer përsosi këtë avion të lehtë në përpjekjen e tyre të parë. Krijuar fillimisht pasi reagimet e klientëve sugjeruan se kishte klientë të mundshëm që dëshironin një version më të madh të të njohurve Phenom 100.

Dizajni i ri i avionëve u krijua për të ofruar më shumë hapësirë ​​sesa Phenom 100 ndërsa lejon gjithashtu operimin në aeroporte më të vogla, të tilla si Aeroporti i Qytetit të Londrës dhe Aeroporti Rajonal i Telluride. Fluturimi i parë i Phenom 300 ishte në prill 2008 dhe ishte çertifikuar në dhjetor 2009. Brenda të njëjtit muaj Embraer bënë dorëzimin e tyre të parë të klientit, pasi kanë prodhuar tani mbi 500 njësi. Në vitin 2018 Embraer njoftoi përmirësimet në Phenom 300, duke çuar në Phenom 300E Dy vjet më vonë në vitin 2020 Embraer njoftoi akoma më shumë ndryshime në Phenom 300E

Embraer Phenom Performanca 300E

La Phenom 300E mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney PW535E1 të montuar në pjesën e pasme, me secilin që prodhon 3,478 lbf shtytje (6,956 lbf gjithsej). Motorët Pratt & Whitney janë të aftë të ushqejnë avionët në një lartësi maksimale operative prej 45,000 këmbësh, me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 464 knots për deri në 2,010 milje detare. Këta numra nënkuptojnë se mund të lundrojë më shpejt sesa të tjerët Cessna Citation CJ3 +Tjetra 400XTi dhe Cessna Citation CJ4. Sidoqoftë, vlen të përmendet se CJ3 +Learjet 75   CJ4 të gjithë mund të fluturojnë pak më tej pa ndërprerje sesa Phenom 300.

Falë aerodinamikës dhe motorëve PW535E1 Phenom 300E ka një distancë ngritjeje prej vetëm 3,209 metrash dhe një distancë uljeje prej 2,212 metrash. Madhësia dhe performanca e Phenom 300E sigurohuni që është i çertifikuar për funksionimin e një piloti të vetëm. Të gjithë këta numra janë shumë të ngjashëm me gjeneratën e mëparshme të Phenom 300. Në fakt, pjesa e jashtme e azhurnuar Phenom 300E është gati identike me 300 të mëparshme, me të dy që janë në gjendje të mbajnë një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,600 metrash.

Embraer Phenom 300E Brendshme

Me numrat e performancës dhe të jashtme të Phenom 300E duke qenë shumë e ngjashme me atë të Phenom 300, dikush lihet të pyesë se ku kanë ndodhur ndryshimet e rëndësishme. Sapo brenda avionit, ndryshimet janë të qarta. Reagimet që Embraer marrë nga klientët ishte se ata e donin performancën, por komoditeti i brendshëm mund të përdorte disa punë. Dhe kjo është pikërisht ajo Embraer kanë bërë me 300E, duke pretenduar se azhurnimi përmban "një ridizajnim total të brendësisë së 300". Tabelat, hijet e dritareve, sediljet dhe panelet e tavanit janë azhurnuar dhe ridizenjuar të gjitha. Lartësia e ulët e kabinës prej 6,600 metrash dhe niveli i qetë i zhurmës së kabinës prej vetëm 75 dB do t'ju sigurojë që të punoni rehatshëm ose të relaksoheni, në mënyrë që të mbërrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Sediljet e reja kanë mbështetëse të mbështetshme të krahut dhe kofshës, së bashku me gjurmët që lejojnë që vendet e kabinës të rrotullohen larg nga muret anësore për të rritur sasinë e dhomës së shpatullave që ka secili pasagjer, duke u dhënë pasagjerëve edhe më shumë hapësirë. Mbështetësit e krahëve që tërhiqen gjithashtu krijojnë më shumë hapësirë ​​brenda kabinës, me Phenom 300E që përmban një korridor pak më të gjerë se gjenerata e mëparshme 300. Ulëset brenda këtij avioni të lehtë lejojnë një maksimum të shfrytëzimit të 11 personave (përfshirë ekuipazhin), duke rezultuar në një maksimum të 10 pasagjerëve. Ki parasysh se me 10 pasagjerë në bord do t'i njohësh shumë mirë në kohën që të zbresësh në destinacionin tënd.

Embraer Phenom 300E pamje nga afër e sirtarit të hapur

Embraer Phenom 300E pamje nga afër e kabinetit/magazinimit të hapur

Embraer Phenom Foto 300E nga afër prej lëkure blu të mbështetëses së kokës së sediljes

Embraer Phenom 300E pamje nga afër e ekranit info-argëtues në rënie

Kabina e re është përshkruar si "të menduarit përpara" dhe përmban kontrollet e aktivizuara nga afërsia, ndriçimin e rregullueshëm, monitorët e ekranit prekës dhe Embraer gazers të patentuar. Kombinimi i zonave të shumta të personalizimit, një sistem i përparuar i kontrollit të kabinës që lejon integrimin e pajisjes portative dhe transmetimin pa tel të audios / videos, të gjitha këto duke shtuar përmirësimet e sofistikuara të brendshme.

Kabinë

Përpara Embraer Phenom 300E përmban sistemin avionikë Prodigy Touch të cilët "ofrojnë një përvojë fluturuese ngazëllyese me aftësi funksionimi me një pilot të vetëm". Prodigy Touch Flight Deck lejon rritjen e ndërgjegjësimit të situatës dhe funksionimin e plotë me një pilot.

Kabina e bukur e qelqit përmban tre ekrane të mëdha 14.1 inç dhe avionikë të nivelit më të lartë, duke shfaqur aplikacionin e parë të aviacionit të biznesit të një sistemi alarmues të ndërgjegjësimit për tejkalimin e pistës. 300E është në dispozicion me një gamë të gjerë sistemesh, të tilla si:

 • Operacion me një pilot
 • Listat e kontrollit pilot të reduktuara falë automatizimit inteligjent
 • Teknologjia e ndihmës së qasjes dhe uljes, e pashembullt në aviacionin e biznesit
 • FAA Data Comm, duke lejuar Pastrimin e Para-Nisjes
 • Modaliteti i zbritjes emergjente
 • Pesha dhe ekuilibri grafik i integruar
 • TOLD - kompjuter i integruar i ngritjes dhe uljes
 • ADS-B brenda dhe jashtë
 • Çelësat e butë në ekran minimizojnë kohën e lundrimit në menu
 • Tre shfaqje të këmbyeshme 14.1
 • Lista elektronike e kontrollit dhe sinoptika e sistemit
 • Grafikët dhe hartat (SID, STAR)
 • Sistemi Standard i Vizionit Sintetik (SVS) - unik në klasën e tij
 • Radari i motit me skanim vertikal, shtypjen e rrëmujave në tokë dhe zbulimin e turbulencës
 • WAAS / LPV
 • Lidhja e të dhënave përmes SATCOM - unike në klasën e saj
 • Kompjuteri i Mirëmbajtjes Qendrore (CMC): vendndodhja dhe izolimi i shpejtë i defektit
 • Shikoni sipërfaqen
 • Navigimi vertikal përmes ngjitjes, lundrimit, zbritjes (CCDVNAV)
 • Paralajmërim parashikues dhe reaktiv i xhamave të erës

Embraer Phenom Kostoja e Kartës 300E

Gjëja më e mirë për chartering a Phenom 300 / 300E është se falë të qenit avioni i dritës më i dorëzuar për shtatë vjet, ai është një element kryesor brenda shumë flotave charter kështu që lehtë do të jeni në gjendje të fluturoni në një. Nëse merrni me qira një 300E vlerësohet të kushtojë 3,150 dollarë për orë fluturimi, gjë që e vendos atë me koston mesatare për avionët brenda kësaj kategorie. Nëse jeni duke kërkuar të charter, sigurohuni që të gjeni kompania e duhur charter për ju këtu.

Çmimi i blerjes

La Phenom 300E është një mundësi e shkëlqyeshme nëse jeni duke kërkuar një avion të lehtë popullor për të fluturuar vetëm si pasagjer ose nëse vetë jeni pilot dhe doni një avion që mund ta fluturoni vetë. Çmimet për një fillim 300E nga 9.45 milion dollarë përpara opsioneve - gjë që e vendos atë baraz me atë Pilatus PC-24 - kështu që do të jetë e vlefshme të merret parasysh edhe PC-24. Sigurisht, pasi që 300E është një variant i ri, çmimet në pronësi nuk janë shumë më të ulëta se çmimi i listës, me një model 2018 që kushton pak më pak se 9 milion dollarë. Sidoqoftë, ekziston avantazhi që avioni është i disponueshëm tani. Një brez i mëparshëm Phenom 300 do të kushtojë rreth 7 milion dollarë për një model 2014/2015 dhe rreth 5 milion dollarë për një model 2010.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,010 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 85 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 464 knots Presioni i kabinës: 9.4 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 17,968 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,600 këmbë Pesha maksimale e uljes: 16,865 paund
Distanca e ngritjes: 3,209 këmbë Fillimi i prodhimit: 2018
Distanca e Uljes: 2,212 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 51.2 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 16.7 Modeli i motorit: GJ535E
hapje e krahëve: Këmbët 52.2 Djegia e karburantit: 158 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 17.2
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.1
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.9
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

Harta e Diapazonit