Dassault Falcon 100

1983 - 1990

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,532 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

476 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

211 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 100 është një avion i dritës i prodhuar nga Dassault midis 1983 dhe 1990.
  • La Dassault Falcon 100 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-2-1C, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 211 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 476 knots, Dassault Falcon 100 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1532 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 100 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2950 $, me një çmim të ri liste prej 4.7 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Familja krijon avionë me standarde të larta të inxhinierisë, cilësisë strukturore dhe përparimit teknologjik. Edhe pse DassaultModelet kanë evoluar dhe përmirësuar me kalimin e kohës, Falcon 100, një avion biznesi i lehtë, me dy turbo, mbetet popullor në tregun e avionëve të përdorur, dhe për arsye të mira.

Ajo u prezantua për herë të parë në 1983 si vazhdim i ridizajnuar i Falcon 10. Pas periudhës së ridizajnimit, 37 Falcon 100 -të u ndërtuan para se të ndalonte prodhimi në 1989. 37 avionë janë ndërtuar deri më tani.

 

Dassault Falcon Performanca e 100

La Falcon 100 vjen i pajisur me dy motorë turbofan Honeywell TFE 731-2-1C. Çdo motor vlerësohet në 3,230 paund shtytje me një interval inspektimi prej 4,200 orësh. Me këta motorë, Falcon 100 i duhen vetëm 4,500 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde.

Kjo distancë e ngritjes rritet në 7,600 metra në një lartësi aeroporti prej 5,000 këmbësh dhe një temperaturë prej 25 gradë Celsius. Me katër pasagjerë, ky avion privat kërkon vetëm 2,250 metra pistë për t'u ulur.


La Falcon 100 përmban një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 45,000 këmbë dhe një gamë prej 1,532 milje detare. Për një fluturim të shpejtë në destinacionin e biznesit tuaj, Falcon 100 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 476 knots në një lartësi prej 37,000 në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

Për të shfrytëzuar Falcon Gama mbresëlënëse e 100, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 431 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

 

Dassault Falcon 100 Brendshme

Kabina e Falcon 100 mat 12.9 metra në gjatësi, arrin 4.8 metra në lartësi dhe shtrihet 5 metra në gjerësi. Në një aranzhim të uljes së klubit ekzekutiv, Falcon 100 është konfiguruar për të siguruar vende për katër pasagjerë, megjithëse gjashtë mund të vendosen në këtë plan urbanistik në një situatë me densitet të lartë. Në konfigurimet e tjera të ulëseve, ky avion privat është i aftë të strehojë nëntë pasagjerë.

Komoditetet e Falcon 100 përfshijnë një tualet dhe ruajtje të brendshme të bagazheve të pasme. Shtatë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar dritë të mjaftueshme natyrore për një mjedis të rehatshëm pune. Me presion diferencial maksimal të kabinës prej 8.8 psi, Falcon 100 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 23,000 këmbësh.

 

Kabinë

Një përmirësim i paraqitur në Falcon 10 ridizajnimi ishte një kabinë xhami e integruar e Sistemit Elektronik të Instrumenteve të Fluturimit (EFIS). Një paketë tipike avionike e përdorur për Falcon 100 mund të përfshijnë një lartësimatës të radarit ALT-55, drejtues fluturimi të dyfishtë Collins FCS 85, një radar moti me ngjyra Sperry Primus 400, dy komisione Collins VHF 20A, navigacion të dyfishtë VIR 30A, dy Collins DME 42, një kompjuter të dhënash ajri Collins ADS 80, të dyfishtë Collins ADF 60A, Global GNS-XLS FMS, dhe një autopilot Collins APS 80. Një instrument shtesë avionik i paraqitur në disa Falcon 100s është paneli me pesë tuba Collins EFIS 85.

 

 

Dassault Falcon 100 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,950 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-2 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,532 nm

Shpejtësia e lundrimit: 476 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,500 këmbë

Distanca e Uljes: 2,250 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 12.98 metra

Lartësia e jashtme: 4.6 metra

Hapësira e krahëve: 12.98 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.93 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,950 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.7 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-2-1C

Djegia e karburantit: 211 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 40 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 18,740 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta 100 e diapazonit