Dassault Falcon 10

1973 - 1983

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,520 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

494 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

212 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 10 është një avion i dritës i prodhuar nga Dassault midis 1973 dhe 1983.
  • La Dassault Falcon 10 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-2, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 212 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 494 knots, Dassault Falcon 10 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1520 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 10 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2800 $, me një çmim të ri liste prej 4.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Familja krijon avionë me standarde të larta të inxhinierisë, cilësisë strukturore dhe përparimit teknologjik. Edhe pse DassaultModelet kanë evoluar dhe përmirësuar me kalimin e kohës, Falcon 10, një avion biznesi i lehtë, me dy turbo, mbetet popullor në tregun e avionëve të përdorur, dhe për arsye të mira. Ajo u prezantua për herë të parë në Dhjetor 1970 për të mbushur hendekun midis Falcon 20 dhe avionë biznesi të klasit të kabinës turboprop.

Në 1983, Dassault elemente të ridizajnuara dhe të rregulluara mirë të Falcon 10, i cili u quajt Falcon 100. Pas periudhës së ridizajnimit, 37 avionë shtesë u ndërtuan para përfundimit të prodhimit në 1989. Prodhimi në Falcon 10 filluan në 1973 dhe përfunduan në 1982. 189 avionë janë ndërtuar deri më tani.

 

Dassault Falcon Performanca e 10

La Falcon 10 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell TFE731-2-1C. Çdo motor vlerësohet me 3,230 paund shtytje me një interval inspektimi të bërthamës së motorit prej 4,200 orësh. E Falcon 10 përmban një ngarkesë maksimale prej 2,360 paund, me 1,630 paund të disponueshme me aeroplanin me kapacitet maksimal të karburantit.

La Falcon 10 kërkon 4,615 metra pistë për të nisur në një ditë standarde. Kjo distancë e ngritjes rritet në 7,600 metra pistë në një lartësi aeroporti prej 5,000 këmbësh në 25 gradë Celsius.


Me katër pasagjerë, Falcon 10 i duhen vetëm 2,750 metra pistë për t'u ulur. Pajisja e uljes në stilin treçikl është e tërheqshme, me mjetin kryesor të uljes që përmban dy rrota në secilën njësi dhe mjetin e uljes së hundës duke përdorur një rrotë. Ky avion është i aftë ose të ushqejë gravitetin për çdo rezervuar ose karburant me një pikë të vetme, me kapacitet për të mbajtur 5,910 paund karburant.

Gama e këtij avioni biznesi privat me katër pasagjerë arrin 1,532 milje detare. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, Falcon 10 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 454 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh. Për një fluturim në një destinacion më të largët, Falcon 10 është i aftë të mbajë 430 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

 

Dassault Falcon 10 Brendshme

La Falcon 10 është përgjithësisht i konfiguruar për të akomoduar pesë deri në gjashtë pasagjerë në një aranzhim ekzekutiv me katër vende individuale dhe një sedilje të pasme. Sidoqoftë, ky avion biznesi privat mund të organizohet për të ulur deri në shtatë.

Kabina e Falcon 10 mat 12.9 metra në gjatësi, 5 metra në gjerësi dhe 4.8 metra në lartësi. Pajisjet shtesë përfshijnë një tualet dhe 12 metra kub ruajtje të bagazheve. Gjashtë dritare rrethojnë kabinën e Falcon 10, duke siguruar një atmosferë të lehtë për udhëtimin tuaj të biznesit.

Me një presion diferencial të kabinës prej 8.8 psi, Falcon 10 është i aftë të mbajë një mjedis të rehatshëm për fluturimin tuaj.

 

Kabinë

Kompleti avionik i Falcon 10 është krijuar që të jetë edhe e thjeshtë edhe intuitive. Pakot dhe instrumentet avionikë që gjenden zakonisht në Falcon 10 përfshijnë dy komina Collins VHF20A, navigacion të dyfishtë VIR30A, një zbulues automatik të dyfishtë Collins ADF 60A, Universale UNS-1M FMS dhe GPS, drejtues fluturimi të dyfishtë Collins FD109, një autopilot Collins AP105, një radar moti me ngjyra Sperry Primus 400, një Collins ALT 50 altimetër radarësh, dhe një Collins të dyfishtë DME 40.

 

 

Dassault Falcon 10 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,600 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 900 mijë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,520 nm

Shpejtësia e lundrimit: 494 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,615 këmbë

Distanca e Uljes: 2,750 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 13.85 metra

Lartësia e jashtme: 4.59 metra

Hapësira e krahëve: 13.08 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.93 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.43 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 28 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,800 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.1 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-2

Djegia e karburantit: 212 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 41 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 19,739 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta 10 e diapazonit