Cessna Citation ISSH

1984 - 1988

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

1,840 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

404 Knots

Tavan

43,000 Feet

Djegia e karburantit

177 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation SII është një avion i dritës i prodhuar nga Cessna midis 1984 dhe 1988.
  • La Cessna Citation SII është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-4B, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 177 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 404 knots, Cessna Citation SII mund të fluturojë pandërprerë deri në 1840 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • La Cessna Citation SII ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 2800 $, me një çmim të ri liste prej 3.8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation S/II, ose Super II, është një modifikim i Cessnaavioni i biznesit më i shitur ndonjëherë. Ai mbart më shumë dhe shkon më shpejt se paraardhësi i tij, duke ruajtur ende reputacionin e tij për thjeshtësinë dhe ekonominë.

Në kohën e Citation Lirimi II, të gjithë të tjerët në industri po përpiqeshin të tejkalonin njëri-tjetrin duke bërë avionin më të rëndë, më të komplikuar, të vështirë për t'u fluturuar. E Citation II sfidoi të gjitha tendencat me sistemet e saj të thjeshta dhe teknikat e prodhimit, duke zvogëluar në mënyrë dramatike kostot e funksionimit dhe blerjes. Fokusi i tij në thjeshtësinë dhe ekonominë ishte aq efektiv në ajër dhe i popullarizuar në mesin e pilotëve dhe pronarëve të avionëve saqë përmbysi trendet e projektimit të avionëve në të gjithë industrinë private të avionëve.

La Citation S II së pari fluturoi në shkurt të 1984 dhe mori certifikimin nga FAA më vonë atë vit në korrik. Prodhimi në Citation S/II filloi në 1984 dhe përfundoi në 1988. Deri më tani janë ndërtuar 159 avionë.

 

Cessna Citation SII Performanca

La Citation S II vjen standard me dy motorë turbofan Pratt dhe Whitney JT15D-4B. Çdo motor vlerësohet në 2,500 paund shtytje gjatë ngritjes. Me këta motorë, Citation S II kërkon 3,240 metra pistë për tu ngritur dhe 2,247 metra pistë për të zbritur në një ditë standarde.


La Citation S II përmban një gamë prej 1,429 milje detare, duke ofruar një larmi të gjerë opsionesh për destinacionin tuaj. Për fluturimet në destinacione të tjera, Citation S II është i aftë të ruajë shpejtësinë e udhëtimit me rreze të gjatë prej 322 knots në tavanin e tij të shërbimit të gjithë motorit prej 41,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë 402 knots në një lartësi prej 35,000 këmbësh, shumë më tepër se shumica e trafikut të aviacionit.

 

Cessna Citation Brendshme SII

La Citation S II ofron një konfigurim që strehon nga gjashtë deri në nëntë pasagjerë. Gjatësia e kabinës mat 16 këmbë, gjerësia 4.9 metra dhe lartësia e kabinës 4.8 këmbë. Dymbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke kontribuar në një atmosferë të bollshme dhe të ajrosur.

Në krahasim me paraardhësin e tij, kabina e Citation S II është më i qetë për shkak të zhvendosjes së motorëve në një vend më pas në trupin e avionit. Ky avion biznesi privat ofron 77 metra kub ruajtje të bagazheve për të akomoduar nevojat tuaja të bagazheve.

 

Kabinë

Kuvertë fluturimi e Citation S II promovon lehtësinë e lundrimit si përmes fushës së tij mbresëlënëse të shikimit prej 340 gradë, ashtu edhe përmes paraqitjes intuitive, logjike të sistemeve të avionikës.


La Citation Paketa standarde e avionikës S II zakonisht përfshin një drejtues fluturimi dhe autopilot Sperry me navigim vertikal dhe parazgjedhje të lartësisë, radio të dyfishta Collins 20A dhe sisteme navigimi VIR 30, dhe një radar moti Bendix RDR 1100, me një SFERY EFIS të disponueshëm si shtesë shtesë.

 

Cessna Citation Kostoja e Kartës SII

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,800 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 3-4 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 750 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 0.8-2 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,840 nm

Shpejtësia e lundrimit: 404 knots

Tavani: 43,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,240 këmbë

Distanca e Uljes: 2,247 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.36 metra

Lartësia e jashtme: 4.57 metra

Hapësira e krahëve: 15.88 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.88 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.49 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,800 dollarë

Çmimi i blerjes: 3.8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: JT15D-4B

Djegia e karburantit: 177 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 77 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 15,100 bs

Harta e Diapazonit

cessna citation harta e diapazonit sii