Cessna Citation III

1983 - 1992

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

2,348 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

472 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

241 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation III është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis vitit dhe fillimit të vitit.
  • La Cessna Citation III mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-3B, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 241 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 472 knots, Cessna Citation III mund të fluturojë pandërprerë deri në 2348 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation III ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation III, një avion biznesi me kabinë të mesme me një gamë 2,054 nm, ishte i pari i CessnaModeli i serisë 650. Wasshtë projektuar për shpejtësinë optimale, ka përdorur përbërje të lehta dhe sipërfaqe të lëmuara për të zvogëluar zvarritjen, dhe ka paraqitur një trup të ri plotësisht të lidhur me një krah super-kritik të kthimit dhe një T-Tail.

Që nga maji 2018, 100% e Citation III avionë u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë. 21.2% janë në shitje me më shumë se gjysmën e tyre (64%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 493 ditë. Gjatë 12 muajve të fundit, Citation III ka bërë mesatarisht 3 transaksione të plota me pakicë në muaj.

Cessna u vendos për të ndërtuar një avion privat me rreze dhe shpejtësi mbresëlënëse duke mbajtur kostot e ulëta dhe performancën të larta, dhe kështu Citation III u krijua. Modeli i ri simbolizoi disa arritje në Citation program - ishte CessnaHyrja në tregun e avionëve me shpejtësi të lartë, mesatare, modeli i tyre i parë që përdori Garrett (tani Honeywell) dhe jo motorë P&W, dhe ishte një largim nga modeli strukturor origjinal i të gjithë modeleve të mëparshëm. Në kohën e lëshimit, Citation III kishte distancën më të gjatë dhe shpejtësinë më të madhe të përgjithshme të lundrimit nga çdo avion i mesëm.

 

Cessna Citation III Performanca

Edhe në trazira, fluturimet në Citation III janë të qetë, siç janë udhëtimet me taksi dhe uljet, për shkak të mjeteve të uljes së lidhjes së pasme. Pilotët raportojnë kontroll të shkëlqyeshëm dhe performancë të qetë në stalla, ulje të lehta dhe frena shumë efektive. Dy motorët Honeywell TFE731-3B-100S janë të besueshëm dhe lejojnë fleksibilitet të madh në operacionet e fluturimit.


Një nga tiparet më të mira të Citation është se është i shpejtë. Wasshtë projektuar për shpejtësinë optimale: trupi përdor përbërës të lehtë kudo që është e mundur, dhe sipërfaqe metalike të lëmuara, të lidhura për të zvogëluar zvarritjen. Ai ngjitet shpejt në nivelin e tij të fluturimit prej 43,000 këmbë, ku mund të lundrojë me një shpejtësi maksimale prej .81 në .83 Mach (468 knots) Gama e saj maksimale me katër pasagjerë është 2,920 milje (2,054 milje detare). Në kohën e lëshimit të tij, Citation III kishte rrezen më të gjatë dhe shpejtësinë më të madhe të përgjithshme të lundrimit nga çdo avion i mesëm. Motorët përdorin një kombinim prej 241 gallon në orë (GPH).

 

Cessna Citation III Brendshme

Brendësia e Citation III u krijua për të parë dhe ndjerë si brendësia e një avioni privat shumë më të madh, më të shtrenjtë. Kabina e Citation III ka një vëllim prej 438 metra kub dhe është rreth 5.8 metra i lartë. Ndriçimi i veçantë i kokës dhe dizajni i dritareve sigurojnë ndriçim të ndritshëm, indirekt, duke i dhënë kabinës një ndjenjë të gjerë dhe të hapur.

Kabina mban tetë pasagjerë në vende që ulen, rrotullohen dhe kanë mbështetëse krahësh dhe mbështetëse këmbësh të rregullueshme. Ka një hapësirë ​​bagazhi prej 61 metra kub në dispozicion. Më e mira nga të gjitha, udhëtoni në Citation III është mjaft i qetë për shkak të përputhshmërisë së tij me standardet e zhurmës në pjesën FAR 36.

 

Kabinë

Sistemi dixhital i kontrollit të fluturimit Honeywell SPZ-8000 vjen standardisht në Citation III. Ai përfshin shumë sisteme të kontrollit të sigurisë që janë të pakomplikuara, kështu që kontrollimi i statusit të shumë sistemeve vitale të fluturimit është fjalë për fjalë aq i lehtë sa shtypja e një butoni.


La Citation III është certifikuar sipas standardeve të sigurisë FAR 25, të njëjtat standarde që avionët komercial duhet t'i përmbahen.

 

Cessna Citation III Kostoja e Kartës

Ky avion është një nga avionët më të rehatshëm në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,150 dollarë në orë. Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 2 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 0.5-1 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,348 nm

Shpejtësia e lundrimit: 472 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,030 këmbë

Distanca e Uljes: 2,388 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.89 metra

Lartësia e jashtme: 5.13 metra

Hapësira e krahëve: 16.31 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.61 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.68 metra

Lartësia e Brendshme: 1.74 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 33%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-3B

Djegia e karburantit: 241 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 61 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 22,002 bs

Harta e Diapazonit

Cessna citation III Harta e Diapazonit