Cessna Citation II

1978 - 1995

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

1,998 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

403 Knots

Tavan

43,000 Feet

Djegia e karburantit

193 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation II është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 1978 dhe 1995.
  • La Cessna Citation II mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-4B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 193 gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 403 knots, Cessna Citation II mund të fluturoj pa ndërprerje deri në 1998 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Cessna Citation II ka një çmim të rregullt për orë të charter prej 2500 $, me një çmim të ri liste prej 3.7 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation CJ2 (Modeli 525A) është një azhurnim i modelit 525 (CJ/CJ1/M2) duke përfshirë një kabinë dhe krahë të shtrirë së bashku me shtrirjen dhe kapacitetin e ngarkesës. CJ2 mund të operohet me një pilot të vetëm.

Deri në Dhjetor 2019, 91% e Citation Avionët CJ2 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronari i tyre aktual, 9% të tjerë të rinj. 12.3% janë në shitje me shumicën e atyre (79%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 319 ditë.

E shtrirë nga Citation Unë, Model 550 u njoftova në shtator 1976, fluturova për herë të parë më 31 janar 1977 dhe u certifikua në mars 1978. II/SP është një version i vetëm pilot, S/II i përmirësuar fluturoi për herë të parë më 14 shkurt 1984, dhe the Citation Bravo u përmirësua me avionikë të rinj dhe turbofanë P&WC PW530A më 25 prill 1995. Marina e Shteteve të Bashkuara miratoi një version të avionit si T-47A. Prodhimi pushoi në 2006 pasi u dorëzuan 1,184 të gjitha variantet.

 

Cessna Citation II Performanca

La Citation II vjen i pajisur me dy motorë turbofan Pratt dhe Whitney JT15D-4. Këta motorë vlerësohen për 2,500 paund shtytje secili me një interval inspektimi prej 3,500 orësh. E Citation II ka nevojë për vetëm 3,450 metra pistë për t'u ngritur dhe kërkon vetëm 2,078 këmbë pistë për t'u ulur në një ditë standarde. E Cessna Citation II është i certifikuar me një tavan shërbimi maksimal prej 43,000 këmbësh, shumë më tepër se shumica e trafikut të aviacionit.


Ky avion biznesi privat është i aftë të ruajë shpejtësinë e tij të lundrimit me 376 nyje me shpejtësi të lartë në një lartësi prej 35,000 këmbësh. Për udhëtime më të gjata, Cessna Citation II mund të fluturojë me shpejtësinë e tij të lundrimit me rreze të gjatë prej 307 knots në tavanin e tij maksimal të shërbimit të të gjithë motorit prej 41,000 këmbë. E Citation II përmban një normë ngjitjeje pak më shumë se 3,000 këmbë në minutë dhe një gamë prej 1,739 milje detare. Ky avion biznesi privat mban aftësitë e shkurtra të pistës së paraardhësit të tij, duke ju lejuar të hyni në fushat ajrore të padisponueshme më parë për avionët në këtë klasë.

 

Cessna Citation II Brendshme

La Citation II ofron një shumëllojshmëri të aranzhimeve të kabinës me gjashtë, tetë dhe dhjetë konfigurime të pasagjerëve që janë më të spikaturat. Kabina e zgjatur arrin 16 këmbë në gjatësi, masat 4.9 metra në gjerësi dhe shtrihet 4.8 metra në lartësi. Dymbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar ndriçim natyral dhe një pamje mahnitëse. E Citation II është më se i aftë për të akomoduar bagazhin tuaj, duke siguruar 47 këmbë kub kapacitet bagazhi.

La Citation II përmban një dizajn të krahut me një raport të lartë me një hapësirë ​​krahësh të shtuar, duke lejuar përmirësimin e performancës aerodinamike. Motorët e Citation II janë të vendosura më larg, duke e bërë kabinën e këtij avioni privat biznesi më të qetë se ai i paraardhësit të tij.

 

Kabinë

La Citation II në përgjithësi vjen standarde me avionikën dixhitale moderne. Disa nga instrumentet që gjenden zakonisht në paketën e avionikës përfshijnë një radar moti Sperry Primus 400, ADF 60, transponderë të dyfishtë Collins TDR 90, drejtues fluturimi të dyfishtë Sperry SPZ 500 5 and dhe autopilot SPZ 500, Kingmet KLN 90B GPS, altimetër radari Sperry AA 215 , radiot e dyfishta Collins VHF 20A, navigacionet VIR 30A dhe DME 40.


Në lidhje me instrumentet e avancuara, Citation Kuverta e fluturimit II përmban 340 gradë shikueshmëri, duke lejuar lundrim më të lehtë. Për shkak të kontrolleve të thjeshta, Citation II mund të konfigurohet për funksionimin me një pilot, duke ulur kostot e funksionimit duke rritur fleksibilitetin e planifikimit të fluturimit.

 

Cessna Citation Kostoja e Kartës II

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,600 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 3.6 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 800 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 900 mijë dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,998 nm

Shpejtësia e lundrimit: 403 knots

Tavani: 43,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,450 këmbë

Distanca e Uljes: 2,078 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.54 metra

Lartësia e jashtme: 4.57 metra

Hapësira e krahëve: 15.91 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.88 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.42 metra

Lartësia e Brendshme: 1.4 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 3.7 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: JT15D-4B

Djegia e karburantit: 193 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 77 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 15,100 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Citation Harta e II-të