Pasagjerët

6
Pasagjerët

Varg

1,328
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

357
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

166
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation Unë jam një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 1971 dhe 1985.
  • La Cessna Citation Unë mundësohem nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-1B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 166 gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 357 knots, Cessna Citation Mund të fluturoj pa ndërprerje deri në 1328 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Cessna Citation Unë kam një çmim të rregullt për orë të charter prej $ HOURLY, me një çmim të ri liste prej 0.9 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Modeli CJ1 klasifikohet në kategorinë Light Jet me gjashtë vende dhe një tualet të mbyllur. E Citation CJ1 u përmirësua në origjinal CitationJet me një komplet avionik EFIS të përditësuar dhe një peshë maksimale të ngritjes në rritje. CJ1 mund të operohet me një pilot.

Që nga qershori 2020, 88% e Citation Avionët CJ1 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 12% të tjerë të rinj. 11.3% janë në shitje me më shumë se gjysmën e tyre (64%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 367 ditë.

Origjinal CitationJet (modeli 525) kishte fluturimin e tij të parë në 1991 me Certifikimin FAA në 1992 dhe më pas dorëzimin e parë në 1993. Citation CJ1 ishte avioni i dytë në CitationSeria Jet/CJ e cila zëvendësoi modelin origjinal CitationJet (CJ). Filloi prodhimin në vitin 2000 dhe përfundoi prodhimin në 2005. Gjatë asaj kohe, u prodhuan gjithsej 198 avionë me të gjithë, përveç tre aktualisht.

Cessna Citation I Performanca

La Cessna Citation CJ1 është e pajisur me dy turbofanë Williams Rolls-Royce FJ44-1A. Çdo motor vlerësohet për 1,900 paund shtytje, duke dhënë Citation CJ1 performancë mbresëlënëse e ngritjes dhe ngjitjes. Në pjesën e përparuar të karburantit, ky avion djeg mesatarisht 134 litra karburant në orë, duke e bërë atë një opsion tërheqës ekonomik. E Citation CJ1 u krijua për të operuar jashtë aeroporteve me pista të shkurtra.

Në nivelin e detit, Citation CJ1 ka nevojë vetëm për 3,080 metra pistë për t'u ngritur. Edhe në 5,000 metra lartësi, ky avion privat ruan performancën e tij mbresëlënëse dhe kërkon vetëm 5,710 këmbë pistë. E Citation CJ1 është i aftë të ruajë shpejtësinë e tij të lundrimit me rreze të gjatë prej 329 knots në tavanin e tij maksimal të shërbimit prej 41,000 këmbësh. Në lartësi deri në 35,000 metra, ky avion privat mund të ruajë me lehtësi shpejtësinë e tij të udhëtimit me shpejtësi të lartë prej 377 knots. Me një gamë prej mbi 1,100 milje detare, Cessna Citation CJ1 është i aftë të arrijë në shumë destinacione.

Cessna Citation Unë Brendshme

La Citation CJ1 zakonisht konfigurohet për të akomoduar 5 pasagjerë. Dera e kabinës është e pajisur me një fiksues të dyfishtë, i cili ndihmon në zvogëlimin e zhurmës së kabinës. Kabina e Citation CJ1 shtrihet në 11 metra në gjatësi, 4.8 metra në gjerësi dhe 4.7 metra në lartësi.

La Citation CJ1 përmban rreshta të rrëzuar me gjatësi të plotë, të cilat japin një mjedis të gjerë dhe të bollshëm. Me tre ndarje bagazhesh dhe 55 këmbë kub kapacitet bagazhi në dispozicion, Citation CJ1 është më se i aftë të strehojë çdo bagazh që sillni ju ose klientët tuaj. Dymbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar një pamje të lë pa frymë gjatë rrugës për në destinacionin tuaj ose një atmosferë të lehtë për të kryer disa punë gjatë transportit.

Kabinë

La Citation CJ1 vjen e pajisur me paketën e avancuar avionike Pro Line 21, e kompletuar me tre ekrane LCD me ekran të sheshtë 10 inç me 8 inç të aftë për të vepruar si Ekranet Kryesore të Fluturimit dhe Shfaqjet me shumë funksione.

Sistemet e tjera të paraqitura në këtë komplet avionik përfshijnë Single FMS-3000 të shoqëruar me aftësinë VNAV dhe RNP 0.3, radiot Pro-Line 21 CNS, një Single Automatic Direction Finder (ADF), një bazë të dhënash elektronike të tabelës, një mot XM Broadcast, një Informacion të Integruar të Fluturimit Sistemi (IFIS), njësitë e akordimit të radios RTU-4220, një Sistem i Menaxhimit të Fluturimit (FMS), një Njësi e Serverit të Skedarëve (FSU) me mbivendosje të zgjeruara të hartave, një radar moti në gjendje të ngurtë dhe një Sistem diagnostikues të mirëmbajtjes (MDS).

Ky avion privat është i pari në klasën e tij që vjen i pajisur me këtë paketë të sofistikuar të teknologjisë avionike. Ky sistem avionik është mjaft i thjeshtë për të lejuar operacionet me një pilot për fleksibilitet më të madh në planifikimin e operimit të fluturimit duke zvogëluar shpenzimet e funksionimit.

Cessna Citation Kostoja e Kartës

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,500 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Cessna Citation Unë zakonisht shkon nga 4.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 900 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 2 milion dollarëve. Mund të gjeni shumë shitës aktualisht në faqe të ndryshme interneti.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,328 nm Numri i udhëtarëve: 7 Kapaciteti i bagazhit: 57 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 357 knots Presioni i kabinës: 8.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 11,500 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 11,000 paund
Distanca e ngritjes: 3,275 këmbë Fillimi i prodhimit: 1971
Distanca e Uljes: 2,300 këmbë Fundi i prodhimit: 1985

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 43.5 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 14.3 Modeli i motorit: JT15D-1B
hapje e krahëve: Këmbët 47.1 Djegia e karburantit: 166 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 12.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.9
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.3
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 29%

Harta e Diapazonit