Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

1,695
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

430
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

180
GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation Encore është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 2000 dhe 2006.
  • La Cessna Citation Encore është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW535A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 180 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 430 knots, Cessna Citation Encore mund të fluturojë pa ndalur deri në 1695 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Cessna Citation Encore ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 3250 $, me një çmim të ri liste prej 8.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation Encore është një tjetër prej Cessnaavionët e mëdhenj privatë, "Encore" për suksesin e tij Citation Ultra. Encore është i gjithanshëm, i aftë të fluturojë në distanca të gjata dhe të ngrihet e të ulet në pistat e shkurtra dhe të mbajë një ngarkesë të madhe. Pasagjerët e duan komoditetin e kabinës, performancën e qetë të fluturimit dhe kostot e ulëta të funksionimit. Desert Jet operon me Cessna Citation Encore, e cila është arritja më e fundit dhe më e madhe e origjinalit Citation familjes.

La Cessna Citation V është një avion biznesi i ndërtuar nga Cessna. E shtrirë nga Citation II, një prototip Model 560 fluturoi në Gusht 1987, ai u certifikua më 9 Dhjetor 1988, dhe u dorëzua nga Prill 1987, 774 u dorëzuan deri në 2011. I azhurnuar Citation Ultra u shpall në shtator 1993, the Citation Encore i azhurnuar me turbofanë PW535 u shpall në 1998, para përmirësimit të Encore+. Emërtimi i saj ushtarak amerikan është UC-35.

Cessna Citation Performanca e Encore

La Cessna Citation Encore është i pajisur me dy motorë PW535A që prodhojnë 3,400 paund secili, një përmirësim prej mbi 300 paund-shtytje për motor kur krahasohet me paraardhësin e tij. Konsumi i karburantit i motorëve PW535A është provuar të jetë 16% më efikas në krahasim me motorët JT-15D-5D. E Citation Motorët e Encore janë mjaft të fuqishëm për të prodhuar ajër të mjaftueshëm të rrjedhshëm për të fuqizuar presionin e kabinës, sistemet kundër akullit dhe ajrit të kondicionuar. Sistemi i kontrollit të temperaturës i përdorur në këtë avion privat është krijuar për të përdorur një makinë elektrike të ciklit të avullit dhe rrjedh gjak nga motorët.

Si një produkt i shtuar, sistemi elektrik dyfishohet si një sistem kondicionimi rezervë, duke lejuar operatorët të ftojnë kabinën para fillimit të motorëve. Një hundë e përzierësit të detyruar përdoret për të zvogëluar zhurmën e motorit, dhe ngrohje të reja të karburantit janë integruar, duke eleminuar nevojën e menjëhershme për aditivë të karburantit kundër akullit. E Cessna Citation Encore ka një shpejtësi maksimale të lundrimit me shpejtësi të lartë prej 426 knots, të cilin ky avion privat është në gjendje ta mbajë në një lartësi prej 37,000 këmbësh. Sidoqoftë, nëse distanca është më shumë fokusi i sipërmarrjes tuaj, Citation Encore mund të fluturojë me një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë 376 knots në tavanin e tij maksimal të shërbimit prej 45,000 këmbë.

Me një rreze prej më shumë se 1,900 milje detare, Citation Encore ofron shumë mundësi për ekskursionin e biznesit tuaj. E Citation Encore vjen standardisht i pajisur me sistemin avionik Honeywell Primus 1000. Për të thjeshtuar hartimin dhe prezantimin e informacionit, përdoret një kompjuter i vetëm i Drejtorit të Fluturimit në lidhje me një përzgjedhës të modalitetit, duke ndihmuar si pilotin ashtu edhe bashkëpilotin. Sistemet standarde avionike të përfshira në këtë paketë avionike përfshijnë radiot e komunikimit Primus II me një distancë prej 8.33 kHz, certifikimin e grupit RVSM, një kontrollues elektronik të presionit, dhe Sinjalin Aleat GNS-XL FMS.

Cessna Citation Encore Brendshme

Kabina, e cila mund të mbajë tetë pasagjerë në vende plotësisht të shtrirë, shtrihet në shtatëmbëdhjetë metra, pesë inç - kabina më e gjatë e çdo avioni të lehtë privat. Përdorimi strategjik i paneleve pa mure, dritat indirekte dhe pasqyrat e bën kabinën të duket më e madhe se vëllimi i saj aktual prej 307 metra kub.

Pasagjerët do të gëzojnë komoditetet e kabinës, të cilat përfshijnë sisteme individuale argëtimi me panel të sheshtë dhe priza audio, priza energjie dhe telefonin radio TheMagnaStar200. Një hyrje e sapo projektuar e ajrit e bën hipjen në ajër shumë më pak sfiduese, veçanërisht për udhëtarët me taka të larta. Encore ka hapësirë ​​ruajtjeje për 43 këmbë kub bagazhe të jashtme plus 28 këmbë kub në brendësi, ose më shumë se 1,400 paund.

Kabinë

Kur bëhet fjalë për sistemet avionike, thjeshtësia e funksionimit është më e mira. Inxhinierët e kompletit Honeywell Primus 1000 kuptuan rëndësinë e detajeve si konsolidimi i ekraneve të shumëfishta në disa, të lehta për t’u interpretuar dhe vendosja e ekraneve pranë kontrolleve për të cilat ato aplikohen. Një nga paraardhësit e Encore kishte një grup konfuz me pesë ekrane dhe mbi tetë kontrolle analoge. Encore konsolidon rrëmujën në katër ekrane me shkëlqim.

Kontrollet përkatëse janë të vendosura drejtpërdrejt në pllakat e ekraneve për të përmirësuar koordinimin pilot-sy dhe performancën e fluturimit. Motorët prodhojnë ajër të mjaftueshëm të rrjedhshëm për të mbështetur sistemet e Encore-anti-akull, presion në kabinë dhe ajër të kondicionuar. Sistemi i kontrollit të temperaturës së Encore është përditësuar për të përdorur ajër të rrjedhshëm dhe një makinë elektrike të ciklit të avullit. Sistemi elektrik shërben si një sistem rezervë ajri i kondicionuar në ditë vërtet të nxehta dhe mund të fillohet në pistë për të ftohur kabinën para fillimit të motorëve. Sistemi i kontrollit të temperaturës është projektuar në mënyrë të përshtatshme për të lejuar që kabina dhe kabina të vendosin dhe mbajnë temperatura të ndryshme

Cessna Citation Kostoja e Kartës Encore

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,200 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Cessna Citation Encore zakonisht varion nga 8.1 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 900,000 dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 4 milion dollarëve. Ju mund të gjeni shumë shitës aktualisht në faqe të ndryshme interneti.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,695 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 71 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 430 knots Presioni i kabinës: 9 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 16,630 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,800 këmbë Pesha maksimale e uljes: 15,200 paund
Distanca e ngritjes: 3,900 këmbë Fillimi i prodhimit: 2000
Distanca e Uljes: 2,517 këmbë Fundi i prodhimit: 2006

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 48.9 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 19.6 Modeli i motorit: PW535A
hapje e krahëve: Këmbët 54.1 Djegia e karburantit: 180 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 17.4
Gjerësia e brendshme: Këmbët 4.8
Lartësia e brendshme: Këmbët 4.8
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 36%

Harta e Diapazonit