Cessna Citation CJ2 +

2005 - 2015

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

1,452 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

413 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

140 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation CJ2 + është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 2005 dhe 2015.
  • La Cessna Citation CJ2 + është mundësuar nga dy motorë Williams FJ44-3A-24, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 140 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 413 knots, Cessna Citation CJ2 + mund të fluturojë pa ndalur deri në 1452 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • La Cessna Citation CJ2 + ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3000 $, me një çmim të ri liste prej 6.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation CJ2 dhe CJ2+ (Modeli 525A) janë një azhurnim i modelit 525 (CJ/CJ1/M2). Ato ndryshojnë më shumë nga Citation Seritë 525 në lidhje me gamën e tyre të shtuar të dukshme dhe kapacitetin e ngarkesës. CJ2+ është një version i përmirësuar i CJ2, që përmban motorë të azhurnuar që ofrojnë një rritje të lehtë të shtytjes, gamës dhe shpejtësisë së motorit. Si CJ2 ashtu edhe CJ2+ mund të operohen me një pilot.

Që nga tetori 2020, 71% e të gjithëve Citation Avionët CJ2+ u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 29% të tjerë të rinj. 7.6% janë në shitje me më shumë se gjysmën e atyre (71%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 264 ditë.

Dorëzimi i parë i Cessna Citation CJ2+ ndodhi në 2005 dhe seria përfundoi prodhimin në 2014. Një total prej 226 avionësh u prodhuan me 3 tani në pension. CJ2+ është avioni pasues i CJ2, i cili filloi prodhimin në vitin 2000 dhe përfundoi në 2006.

 

Cessna Citation Performanca CJ2 +

Një nga ndryshimet më domethënëse në CJ2+ ishte azhurnimi i motorëve FJ44-2A-24, të cilët prodhojnë 2,490 paund secila në ngritje. Motorët -2A-24 prodhojnë 190 kilogramë shtytje më shumë se motorët FJ44-2A të Premier IA, por janë të ngjashëm në shumicën e fushave të tjera. Pavarësisht se kanë motorë jashtëzakonisht të ngjashëm dhe pesha maksimale identike të ngritjes, avionët performojnë shumë ndryshe në pistë: CJ2+ kërkon 3,360 këmbë për tu ngritur në nivelin e detit dhe 5,180 këmbë për të ngritur nga një pistë në 5,000 këmbë.


Premier IA kërkon një shtesë prej 432 këmbësh në kushte identike në nivelin e detit, dhe një shtesë prej 1,708 këmbësh për pistën në lartësi të madhe. Pasi të jetë në ajër, CJ2+ mund të ngjitet në 37,000 metra në 15 minuta, 2 minuta para se Kryeministri IA të arrinte të njëjtën lartësi. Shpejtësia e lartë dhe shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë të CJ2+ janë dukshëm më të ulëta se shpejtësitë e lundrimit të Premier IA, por efekti barazohet kur llogariten udhëtimet aktuale. Veçanërisht, MMO e tij (numri maksimal i funksionimit të Mach) u rrit nga .72 në .737, një rritje prej rreth 10 ktas.

Për një udhëtim 600 milje detare me katër pasagjerë dhe rezerva të kërkuara NBAA IFR, CJ2+ do të arrinte destinacionin e tij në 1 orë e 35 minuta, 2 minuta para se të mbërrinte Kryeministri IA. Karburanti i përdorur nga CJ2+ në një udhëtim të tillë, 1,459 paund, është vetëm disa paund më shumë sesa do të përdorte IA Premier. Siç pritej, gjatësia e kërkuar e pistës për CJ2+, 2,666 këmbë, është dukshëm më e shkurtër se distanca e kërkuar e pistës Premier IA prej 3,202 këmbë.

 

Cessna Citation CJ2 + Brendshme

Kabina e CJ2+është 69 metra kub më e vogël se ajo e Premier IA, por është ende mjaft e madhe për të ulur tetë pasagjerë në kabinën e saj 246 metra kub. Vëllimi i bagazheve për dy avionët është i ngjashëm: CJ2+ mund të mbajë 65 metra kub në një ndarje të jashtme, dhe Premier IA ka hapësirë ​​për 77 këmbë kub bagazhe, të ndarë midis dy ndarjeve. Vendet në seksionin e klubit të CJ2+ kanë tavolina të palosshme, dhe çdo vend në seksionin e klubit ka një prizë energjie dhe qasje në një port faksi/të dhënash.

Masa e kabinës është 13.5 metra e gjatë 4.6 metra e gjerë 4.7 metra e gjatë. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 7 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të ulëseve 8. Pjesa e bagazheve mund të mbajë deri në 11 çanta, duke supozuar se bagazhi juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Cessna CJ2 ka një brendshme të bollshme me gjashtë vende, një qendër freskimi të pajisur plotësisht dhe një tualet privat. I qetë dhe i rehatshëm, është avioni perfekt për udhëtime të shkurtra deri në rreze të mesme, dhe një zgjedhje e shkëlqyeshme për destinacione me lartësi të mëdha. Do të arrini të relaksuar dhe gati për biznes ose kënaqësi. Pajisjet e tjera përfshijnë Shfaqjen e Hartave / Zhvendosjes së Hartave, 110 Priza AC në Kabinë, Telefoni i Fluturimit të Pasagjerëve dhe Stacioni i Kafesë së nxehtë.

 

Kabinë

IFIS-i kryesor i industrisë Rockwell Collins është një komponent integral i CJ2/CJ2+ dhe siguron një nivel më të lartë të efikasitetit dhe komoditetit operacional duke futur një rrugë drejt një kuvertë fluturimi pa letra. Në zemër të sistemit është njësia e serverit të skedarëve (FSU), e cila përdor një lidhje Ethernet me bandë të lartë për t'u ndërlidhur me Pro-Line 21MFD.


Karakteristikat e përparuara të IFIS rrisin ndjeshëm ndërgjegjësimin mbi situatën dhe vendimmarrjen e ekuipazhit të fluturimit, duke përfshirë hartimin elektronik, motin grafik dhe hartat e përmirësuara për kuvertën tuaj të fluturimit.

 

Cessna Citation CJ2 + Kostoja e Kartës

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Cessna Citation CJ2+ zakonisht varion nga 7.1 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 700K milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 4-5 milion dollarë. Mund të gjeni shumë shitës aktualisht në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,452 nm

Shpejtësia e lundrimit: 413 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,810 këmbë

Distanca e Uljes: 2,778 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.54 metra

Lartësia e jashtme: 4.24 metra

Hapësira e krahëve: 15.18 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.18 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 29%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 6.5 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams

Modeli i motorit: FJ44-3A-24

Djegia e karburantit: 140 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 74 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 12,500 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Citation CJ2 plus Harta e Diapazonit