Cessna Citation CJ2

2000 - 2006

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

1,331 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

413 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

140 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation CJ2 është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 2000 dhe 2006.
  • La Cessna Citation CJ2 është mundësuar nga dy motorë Williams FJ44-2C, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 140 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 413 knots, Cessna Citation CJ2 mund të fluturojë pandërprerë deri në 1331 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • La Cessna Citation CJ2 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3000 $, me një çmim të ri liste prej 5.7 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation CJ2 (Modeli 525A) është një azhurnim i modelit 525 (CJ/CJ1/M2) duke përfshirë një kabinë dhe krahë të shtrirë së bashku me shtrirjen dhe kapacitetin e ngarkesës. CJ2 mund të operohet me një pilot të vetëm.

Deri në Dhjetor 2019, 91% e Citation Avionët CJ2 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronari i tyre aktual, 9% të tjerë të rinj. 12.3% janë në shitje me shumicën e atyre (79%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 319 ditë.

Dorëzimi i parë i Cessna Citation CJ2 ndodhi në vitin 2000 dhe seria përfundoi prodhimin në 2006. Gjithsej 243 Citation Avionët CJ2 u ndërtuan me 7 në pension. CJ2+ ishte avioni pasues që filloi prodhimin në 2005 dhe përfundoi në 2016.

 

Cessna Citation Performanca CJ2

CJ2 është mjaft efikas në karburant, me një djegie mesatare të karburantit prej 140 gallon në orë. Ekonomia e djegies së karburantit të saj mund t'i atribuohet kryesisht CessnaZgjedhja e motorëve. Ai përdor dy motorë turbofan Williams/Rolls-Royce FJ44-2C, secili prej të cilëve jep 2,400 bs. e shtytjes në ngritje (400 lbs. më shumë se CJ1 dhe CJ1+).


CJ2 mund të ngrihet në 3,420 këmbë në nivelin e detit, ose në 5,080 këmbë në një pistë në një lartësi prej 5,000 këmbë. Duhen shtatëmbëdhjetë minuta për t'u ngjitur në 37,000 këmbë. Në tavanin e tij maksimal të certifikuar të fluturimit prej 45,000 këmbësh, ai arrin shpejtësinë e tij të udhëtimit me rreze të gjatë prej 352 knots. Lundrimi i tij me shpejtësi të lartë është 407 knots. Të gjitha sistemet e presionit të kabinës (të certifikuara me 8.9 psi) kontrollohen në mënyrë dixhitale, të afta të mbajnë presionin e kabinës në nivelin e detit në 23,586 këmbë.

CJ2 ka një kapacitet të shtuar të ngarkesës në mënyrë të konsiderueshme në krahasim me CJ1. Pesha e saj maksimale e ngritjes u rrit me 1,700 paund dhe pesha maksimale e karburantit u rrit me 780 paund. Këto ndryshime rezultojnë në fleksibilitet më të mirë të diapazonit/ngarkesës, duke u ofruar pronarëve më shumë mundësi në planifikimin e fluturimit. Rezultati më befasues i rritjes së konsiderueshme të ngarkesës është se, pavarësisht peshës shtesë, CJ2 është 30 knots më i shpejtë se CJ1 dhe ka një rreze prej 1,700 milje (1,480 milje detare) ndërsa mbante katër pasagjerë, 440 milje më tej se CJ1.

 

Cessna Citation CJ2 Brendshme

Masa e kabinës është 14.1 metra e gjatë 4.8 metra e gjerë 4.8 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 243 metra kub. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 7 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të ulëseve 8. Pjesa e bagazheve mund të mbajë deri në 11 çanta, duke supozuar se bagazhi juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Cessna CJ2 ka një brendshme të bollshme me gjashtë vende, një qendër freskimi të pajisur plotësisht dhe një tualet privat.

I qetë dhe i rehatshëm, është avioni perfekt për udhëtime të shkurtra deri në rreze të mesme, dhe një zgjedhje e shkëlqyeshme për destinacione me lartësi të mëdha. Do të arrini të relaksuar dhe gati për biznes ose kënaqësi. Pajisjet e tjera përfshijnë Shfaqjen e Hartave / Zhvendosjes së Hartave, 110 Priza AC në Kabinë, Telefoni i Fluturimit të Pasagjerëve dhe Stacioni i Kafesë së nxehtë.

 

Kabinë

IFIS-i kryesor i industrisë Rockwell Collins është një komponent integral i CJ2/CJ2+ dhe siguron një nivel më të lartë të efikasitetit dhe komoditetit operacional duke futur një rrugë drejt një kuvertë fluturimi pa letra. Në zemër të sistemit është njësia e serverit të skedarëve (FSU), e cila përdor një lidhje Ethernet me bandë të lartë për t'u ndërlidhur me Pro-Line 21MFD.


Karakteristikat e përparuara të IFIS rrisin ndjeshëm ndërgjegjësimin mbi situatën dhe vendimmarrjen e ekuipazhit të fluturimit, duke përfshirë hartimin elektronik, motin grafik dhe hartat e përmirësuara për kuvertën tuaj të fluturimit.

 

Cessna Citation Kostoja e Kartës CJ2

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,900 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Cessna Citation CJ2 zakonisht varion nga 7 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 800 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburant, anëtarë të ekuipazhit dhe mirëmbajtje, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 5 milion dollarëve. Mund të gjeni shumë shitës aktualisht në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,331 nm

Shpejtësia e lundrimit: 413 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,360 këmbë

Distanca e Uljes: 2,908 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.54 metra

Lartësia e jashtme: 4.24 metra

Hapësira e krahëve: 15.18 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.18 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 29%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 5.7 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams

Modeli i motorit: FJ44-2C

Djegia e karburantit: 140 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 74 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 12,375 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Citation Harta e Diapazonit CJ2